Pellon Ponsi suunnistus

Lapin AM-pikamatka ja -viesti 2006

Lumet ovat pitkälti sulaneet kilpailualueen rinteiltä. AM-pikamatkan radat ovat olleet suunniteltuina jo joulukuusta lähtien, kun taas viestin viimeiset viilaukset lyötiin lukkoon vasta muutamia viikkoja sitten.

Vasemmalta vai oikealta...?

Nykyisin pikamatkan kilpailuissa useimmiten vastaan tulee rata, jonka pisin väli on tulitikkuaski pituussuunnassa, lyhimmän välin ollessa tuon samaisen askin toisella laidalla mitattavissa. Mielestäni hyvän (pikamatkankin) suunnistusradan tulee vaatia erilaisten suunnistustehtävien hallitsemista, reitinvalinnoista lähtien. Tulevalla AM-pikamatkalla ja viestissä kummassakin on rytmitystä tarjolla; välillä pitää pystyä kovaan vauhdinpitoon, mutta toisaalta pitää uskaltaa myös hidastaa, sillä pitkäkin rastiväli voi päättyä rastipisteeseen, jonne löytää vain loppuun asti suunnistamalla...

Lähtökiihdytys

Kilpailukeskus on lappilaissuunnistajille tuttu viime vuodesta, sillä samasta keskuksesta järjestettiin AM-normaalimatka ja maakuntaviesti 2005. Kartoitustyyli on sama kuin viime vuonna, joten kehotankin asiaa tuntemattomien tutustumaan viimevuotiseen tarinaani, jottei tule liian suuria yllätyksiä... :-)

Maasto on osaltaan myös viime vuonna juostu, mutta kevään aikana on kartoitettu (ja tullaan vielä kartoittamaan) täysin uutta aluetta pikamatkan ykköslähdön juoksijoille. Maastoon ei ole tullut uusia hakkuita syksystä, vaan näkyvimmin se on muuttunut lumen painosta kaatuneiden puiden takia. Pahimmat puurykelmät pyritään kevään aikana merkitsemään kilpailukarttaan vaikeakulkuisen maapohjan merkillä.

Arvatkaa, mihin mäkeen miesten viesti ratkeaa...

Pyrkimyksenäni on J-M:n kanssa luoda etenkin taidollisesti (fysiikkaa kun koetellaan lappilaisissa vaaramaastoissa muutenkin normaalia enemmän) monipuoliset ja haastavat radat, joista kartan avulla selviää läpi, osa jopa täydellisyyttä hipoen. Helatorstaina nähdään, kuinka tavoitteessamme olemme onnistuneet!

Onnistunutta AM-kisojen viimeistelyjaksoa kaikille toivottaen:

O-M

-B.N.S-

http://www.pelpo.net/web/am2006/ennakko.html
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net>
Päivitetty: 2006-05-03


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Länsi-Raja Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Songan Taimi Salmenpalon Saha Fin Forelia Noname Pekan GPS-seuranta