Pellon Ponsi suunnistus

Lapin AM-pikamatka ja -viesti 2006

Valvojan lausunto

Tämän vuoden Lapin am-pikamatkan ja -viestin järjestelytehtävät on annettu Pellon Ponnen järjestelykoneiston harteille. Ydinjoukko on rutinoitunut kisajärjestäjä, joten uskon Kivivaaran raviradalta käytävän jälleen puitteiltaan erinomainen kilpailu.

Maastoon on viime päivien aikana tehty uusia metsänhoitotöitä, joissa on poistettu talven tykkylumen kaatamia puita. Nämä hakkuualueet on merkitty karttaan hidastavan maapohjan merkillä. Pystyvihreä viivoitus on monin paikoin hieman liian hitaan kuvan maastosta antava, mutta päivänselvää on, että jollakin nuo uudet hakkuutähteet on merkattava. Kartta tulostetaan kahta päivää ennen kilpailua, ja sen jälkeen mahdollisesti ilmaantuvat uudet hakkuualueet merkataan lähtöpaikan mallikarttoihin.

Radat ovat rytmitetty selkeästi, erittäin lyhyet ja pikamatkalle pitkät välit seuraavat toisiaan. Väärillä reitinvalinnoilla voi hävitä ratkaisevasti...

Vaikka maasto on kevään aikana hieman hidastunut, pitävät ratojen ihanneajat kohtuudella paikkansa, sillä miesten pikamatkan rata testijuostiin 23 minuuttiin. Kaikkien ykköslähdön ratojen ihanneajat liikkuvat 25 minuutin molemmin puolin.

Viestihajontojen ja pienehkön kisa-alueen takia rasteja on erittäin lähekkäin toisiansa, joten MUISTAKAA TARKISTAA KOODIT! Koodit ovat kylläkin pyritty laittamaan lähekkäisille rasteille mahdollisimman vähän toisiaan muistuttaviksi, mutta eihän siitä hyötyä ole, jos koodi jää tarkistamatta.

valvoja
Jouko Ekonoja

http://www.pelpo.net/web/am2006/valvoja.html
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net>
Päivitetty: 2006-05-24


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Länsi-Raja Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Songan Taimi Salmenpalon Saha Fin Forelia Noname Pekan GPS-seuranta