Pellon Ponsi suunnistus

Ohjeet iltarastien ajanottoon järjestäjille

Ohjeet liittyen kannettavaan tietokoneeseen:

Kannettavan akku riittää täytenä noin 5-8 tunniksi. Kone käynnistetään koneen etureunassa olevasta liukusäätimestä. USB-adapteri, mihin varsinainen Emit-lukija liitetään (pitäisi olla liitettynä jo valmiiksi), laitetaan koneen USB-paikkaan. USB-adapteri ja Emit-lukija täytyy kiinnittää koneeseen ennen koneen käynnistämistä.

Koneen ei pitäisi kaatua. Jos näin kuitenkin käy, niin tiedot löytyvät uudelleen käynnistyksen jälkeen tallennetusta tiedostosta. Jos pelkkä ohjelma kaatuu, niin tiedot löytyvät samaten tallennetusta tiedostosta. Kunhan vain muistaa tallentaa tiedoston, niin kuin alla olevassa ohjeessa sanotaan, niin tiedot eivät häviä virhetilanteessakaan. Kone on vakaa, joten näitä ongelmia ei pitäisi syntyä. Ohjelman asetuksia ei kannata mennä muuttamaan. Pidetään konetta hyvin, jotta se säilyy hyvänä pitkään.

Ohjelman käyttöohjeet:

  1. Ohjelma aukeaa tuplaklikkaamalla "EResults Lite" -kuvaketta työpöydällä.
  2. Valitse Tiedosto -> Tallenna. Anna nimi ja paina "Tallenna".
  3. Valkoisella alueella klikkaa hiiren oikealla napilla. Valitse "Lisää uusi rata" hiiren vasemmalla napilla. Syötä koodit ja radan nimi. MUISTA SYÖTTÄÄ MYÖS MAALILEIMASIN, ELI KOODI 100! Syötä myös radan nimi (esim. "A-rata") ja radan pituus kilometreinä (esim. "6.1"). Valitse OK. Toista toimenpiteet muiden ratojen syöttämiseksi ja tallenna lopuksi.
  4. Muita toimenpiteitä ei tarvita ennen kilpailua. Ohjelman voi sulkea ja kisan alkaessa sitten avata uudelleen. Tällöin valitaan Tiedosto -> Avaa ja valitaan tallennettu tiedosto, jolloin syötetyt radat tulevat pohjalle. Tämän jälkeen valitaan vielä Tiedosto -> Tallenna ja tallennetaan samalle nimelle kuin ennenkin.
  5. Kilpailijan tullessa kortti laitetaan suoraan lukijaan, ennalta ei tarvita mitään toimenpiteitä. Jos luku ei jostain syystä onnistu, pitää käyttää välillä jotain toista korttia, eli samaa ei voi lukea kahta kertaa peräkkäin.
  6. Ruutuun tulevat kilpailijan tiedot (nimi, seura yms., jos löytyvät tietokannasta). Täydennä puuttuvat tiedot tarvittaessa. NIMI- JA SEURARUUTUIHIN EI SAA LAITTAA PILKKUA TAI PISTETTÄ! Jos rataa ei näy, kilpailija ei ole käynyt ko. radan kaikkia rasteja tai on käynyt myös ylimääräisiä rasteja. Täydennä tällöin myös radan nimi valikosta. Jos kilpailija keskeyttää tai ei halua aikaa, pistä ruksi vastaavaan ruutuun. Lopuksi paina "Hyväksy maaliin". Jos ruutuun tulee kysymys "Kilpailijalla ylimääräisiä/vääriä leimoja, poistetaanko nämä leimaukset?", valitse "Kyllä". Ohjelma voi myös kysyä, että tallennetaanko kilpailijan tiedot tietokantaan. Tähän voi vastata myös "Kyllä", jos kilpailija käytti omaa Emit-korttia, eikä lainakorttia.
  7. Jos jonkun kilpailijan tietoja tarvitsee muuttaa jälkikäteen, niihin pääsee käsiksi valitsemalla ensin ko. henkilö ja painamalla sitten hiiren oikeaa nappia. Sitten valitaan haluttu toiminto.
  8. Tulokset saadaan "paremmuusjärjestykseen" valitsemalla Työkalut -> Lajittele. Aukeavasta ikkunasta valitaan "Loppuaika" ja painetaan "Lajittele".
  9. Kilpailun jälkeen tuloksien luominen tapahtuu seuraavasti: Valitaan Työkalut -> Tulokset. Antille lähetettävät tulokset (nettisivuja varten) tehdään seuraavasti: "Tulosten tyyppi" -kohdasta valitaan "Tulokset" ja "Väliajat". Tyypiksi valitaan "HTML-tiedosto". "Tiedostojen nimet" -kohdasta näkee minne tiedostot tallentuvat ja mille nimelle. "Selaa"-napista sijaintia voi muuttaa halutessaan. "Etunimi tuloksissa ennen sukunimeä" -kohdasta otetaan ruksi pois. Lopuksi painetaan "Muodosta tulokset", jolloin tulostiedostot ovat muodostuneet kovalevylle valittuun paikkaan. Normaaleja tuloksia ja väliaikoja luodaan muuten vastaavasti, mutta Tyypiksi valitaan "Tekstitiedosto". Lehteen sopivat tulokset saa valitsemalla "Lehdistötulokset".
  10. Ohjelman sulkemisessa voi tulla kysymys "Työtilaa ei ole tallennettu, haluatko tallentaa sen ennen ohjelman sulkemista". Siihen vastataan "Kyllä" ja sitten valitaan ilmestyvästä ikkunasta tiedosto, mihin alussakin on talletettu ja painetaan "Tallenna".
http://www.pelpo.net/web/iltarastiohjeet.html
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net>
Päivitetty: 2011-04-25


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta