Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

KESÄN RASTIVIIKOT Luotu: 2006-08-12 21:55:31 (Make), Päivitetty: 2006-08-15 09:01:53 (Antti)

Kotimaiset rastiviikot; Kainuu, FIN 5 tai Tanskan WOC Tour! Samapa se: Ponsi näkyy, kuuluu, nautiskelee. Sini-kelta-vihreetä siellä missä olla pitää...

40. KAINUUN RASTIVIIKKO, KUHMO
FIN 5 -SUUNNISTUSVIIKKO, JOENSUU
WOC TOUR, ÅRHUS

Keskikesän rastiviikot Kainuussa ja FIN-vitonen tarjoavat suunnistuskansalle oivan mahdollisuuden viettää kesälomaa mielipuuhansa parissa. Osa kilpailee tosissaan kokonaisviikon voitosta ja upeista palkinnoista. Osalle huipuistakin se on vain tärkeä kilpailunomainen harjoitusviikko vuoden arvokisojen lomassa. Valtaosa nautiskelee ja kuntokilpailee tuhansien samanhenkisten kanssa ja nauttii lomasta ja uusista maisemista. Ponsilaisia oli tänäkin kesänä mukana molemmilla rastiviikoilla, karttuneen maastopankin ja suklaanruskeaksi paahtuneen ihon lisäksi oli kotiintuomisina palkintosijoja niin Kainuusta, Itä-Suomesta kuin Tanskan maalta.

EKONOJAT KÄRKIKAHINOISSA KUHMOSSA

Ekonojan Antti oli parhaimmillaan Kainuun Rastiviikon kolmantena kilpailupäivänä H 21 AL -sarjassa. Toinen tila ainoastaan 8 sekuntia osakilpailun voittajasta ja neljännen kilpailupäivän kahdeksas sija antoivat merkkejä Antin nousukunnosta syksyn tärkeitä viestejä silmälläpitäen.

Isä, Veijo Ekonoja osallistui rastiviikolle jokaisena neljänä päivänä. H 45 -sarjan osakilpailusijoitukset 4 - 14 - 7 - ja  20. Kovakuntoisten taitosuunnistajien ikäluokassa Veijo suunnisti kokonaiskilpailussa kymppisakkin, yhdeksänneksi.

Ekonojan Jukalla Kainuu kuuluu perinteisesti vuosittain yhteen tärkeimmistä lajiharjoitusviikoista syksyisiä SM- kisoja varten. H 20 -eliittisarjassa Jukkis suunnisti sarjan 15 - 9 - 9 ja 13. Kokonaiskilpailussa Jukka oli sijalla 13.

TANELI SUUNNISTI FINILLÄ SARJANSA ELIITTIIN

16-vuotiaiden valiosarjassa Pantsarin Taneli osoitti kotimaisille kilpakumppaneilleen myös (kesä)suunnistuslahjansa ja kipusi lopullisesti ikäluokkansa terävimpään kärkeen.

Viikko alkoi mainiosti ja varmasti, ennakkoluulottomasti suunnistanut Taneli kellotti kolmena ensimmäisenä päivänä kolmanteen, toiseen ja neljänteen sijaan oikeuttavat ajat. Ennen välipäivää Taneli oli kakkosena edellään vain puolellatoista minuutilla kokonaiskilpailua johtanut Venäjän Aleksander Below.

Neljäntenä kilpailupäivänä Taneli ei onnistunut ja sijoitus oli 24, mutta säilyi kokonaiskilpailussa kolmantena 4,5 minuuttia kärjestä. Viimeisen päivän takaa-ajolähdössä Taneli vielä joutui loppukirissä antautumaan kolmelle kilpakumppanille ja tipahti seitsemänneksi, mutta vain yhdeksän sekuntia neljännestä. Viikko oli nostanut Tanelin aivan uudelle tasolle ikäluokkansa rankingissa.

Tane ja Emppu

TAIVAISET MM-KISOJEN JÄLKILÖYLYISSÄ

Juho-Matti ja Olli-Markus kiiruhtivat rastiviikolle lähestulkoon suoraan Liettuan MM-reissusta ja lentokentältä. Toiseen kilpailupäivään veljekset ehtivät ja jolkuttelivat matkaväsymystä poistellen, Olli miesten eliitissä sijalle 21 ja Juho-Matti omassa vastaavassaan 14. tilalle.

MM- rasituksista selvittyään Juho-Matti sai suunnistuksen Joensuun polkurikkaissa suppamaastoissa sujumaan ja sijoitukset 3 - 7 - ja 2 vahvan venäläisrintaman puristuksessa 20-vuotiaiden eliittisarjassa oli selkeä osoitus kilpailurutiinista ja peruskunnon pitävyydestä, yleensä vain kauden pääkilpailuihin täysillä keskittyvältä Juho-Matilta.

Olli-Markus kokeili paukkujaan säästellen vauhtiaan miesten eliittisarjassa. Kokeilut olikin antoisa oppitunti, näköalapaikalta Olli sai seurata Fadejevin ja monien kotimaisten huippujen juoksuvauhtia ja rastityöskentelyä. Parhaimmillaan Olli oli päätöskisan kolmanneksi parhaana suomalaisena kuudes. Toisen huipputuloksen esti leimauksen unohtaminen juomarastilla.

Suunnitellun koulumajoituksen sijaan Ponnen Fin-porukka saattoi nauttia keskikesän auringosta ja luonnosta Pielisjoen mahtavissa kulttuurimaisemissa. Kiitos siitä Lapin Veikkojen Itkosille, jotka ystävällisesti järjestivät mattimyöhäisille kauniin kesäpaikan asevelihintaan. Niihin maastoihin syntyi pian Ollin toimesta kartta ja välipäivän lappilainen iltakilpailu, Kokkola GP, majoituspaikan mukaan – ettei välipäivät ihan lomailuksi menisi.

OM välipäivänä

WOC TOUR

Ekonojan Antti kävi katsastamassa maailman suunnistushuippujen menoa MM-kilpailuissa Tanskan Århusissa.
WOC Tourilla Tanskan tämän vuoden rastiviikolla varsinaisten MM-kisojen lomassa Antille sijat 3, 3, 2, 4, 12 ja 7 (sarja H21AM). Varsin kovatasoinen sijoitusten sarja kovatasoisessa seurassa. Etenkin kun ottaa huomioon henkeäsalpaavan kisoja edeltävän harjoitusviikon (linkki).

"Neljä ensimmäistä kisaa olivat varsin hyviä suorituksia etenkin suunnistuksellisesti. Viimeiseen kahteen kisaan juoksuvauhti oli jo melko hyvää (vaellusväsymys oli jo loppunut :-)), mutta yksi iso pummi molemmissa pilasi ne kisat. Väliaikojen perusteella molemmissa kisoissa voitto olisi ollut otettavissa ilman näitä virheitä.

Onnistunut kokemus reissu oli. Tanskassa tärkeässä osassa on reitinvalinnat, lähinnä pusikoiden kiertäminen ja polkujen hyödyntäminen. Lisäksi niinkin tasaisesta maasta löytyy yllättävän paljon mäkeä. Harvat rastivälit kannatti mennä täysin suoraan" kiteytti Antti Variksen Pekan kanssa tehdyn matkansa kilpailullisen osuuden.

Jotunheimillä nousua

2470 m häämöttää

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-08-15


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta