Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponnen miehille viestin SM-hopeaa! Luotu: 2009-02-08 21:24:26 (NT), Päivitetty: 2009-02-09 20:15:10 (NT)

Ponnen nelikko Tommi Uusimäki, Antti Ekonoja, Juho-Matti Taivainen ja Olli-Markus Taivainen otti hopeaa hiihtosuunnistuksen SM-viestissä Jämillä. Lauantain henkilökohtaisella SM-pitkällä matkalla Ponsi saalisti kolme plakettia.

Tommi aloitti viestin vahvasti. Jalkavaivoista viime viikkoina kärsinyt Tommi tuli vaihtoon toisena, vain 40 sekuntia johtavasta Rasti-Pielisestä. Muut pahat uhkaajat OH, Suunta 2000 ja OK Botnia jäivät Tommista jo 1,5-3 minuuttia. Tommi suoriutui urakasta pienillä virheillä ja mainitsi suorituksen olleen kauden paras.

Toisella osuudella Antti veti ehkäpä uransa parhaan suorituksen jääden Rasti-Pielisen maajoukkuemies Pasi Kiiskiselle lisää vain 20 sekuntia. Vaihdossa Ponsi oli siis toisena minuutti kärjestä. Antin mukaan edellispäivän kisa painoi jaloissa, mutta sujuva suunnistus ja hyvät reitinvalinnat takasivat hyvän suorituksen. Osuuden toiseksi nopein aika takasi sen, että muut uhkaajat olivat jääneet Ponnesta jo 4-8 minuutin päähän.

Kolmannella osuudella Juho-Matti lähti tavoittamaan Rasti-Pielistä. Juho-Mattikin selvisi kisasta lähes virheittä, mutta hiihto ei hänen mukaansa sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun vielä Rasti-Pielisen viestinviejälle sattui hyvä päivä, oli Ponsi vaihdossa edelleen toisena noin minuutin kärjestä. Juho-Matti jatkoi Tommin ja Antin viitoittamalla tiellä osuusajoissa, tuloksena toiseksi paras aika. Tässä vaiheessa vähintään hopea näytti varmalta, sillä muut uhkaajat olivat jo yli kuuden minuutin päässä.

Ankkurina Olli-Markus lähti saalistamaan voittoa. Hyvin Olli osuutensa vetikin, mutta niin veti myös Rasti-Pielisen maajoukkuemies Petri Kiiskinen. Ero pysyi koko matkan suunnilleen samana ja maaliin Olli sauvoi toisena. Lopulta Ponsi jäi kullasta 1.38. Pronssi meni OH:lle. Heidän ero kärkeen oli jo lähes 7 minuuttia.

Viestimiehet maalissa
Viestimiesten juhlaa maaliintulon jälkeen

Mitalimiehet
Hopeamiehet palkintojen jaossa

Viestimitali oli jokaiselle joukkueen jäsenelle uran ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali. Näin ollen Ponnen hurja junnumenestys alkaa vähitellen siirtyä myös yleiseen sarjaan.

SM-pitkältä matkalta kolme plakettia

Lauantaina Jämillä käytiin pitkän matkan SM-kilpailu. Miesten pääsarjassa Olli-Markus oli hienosti neljäs antaen hyvän viimeisen näytön MM-joukkueen valitsijoille. Juho-Matti toi Ponteen toisenkin plaketin yhdeksännellä sijallaan. Kauas ei jäänyt Anttikaan. Uran paras henkilökohtainen SM-sijoitus on kisan jälkeen 11.

H20-sarjassa Eelipekka oli alussa jopa mitalivauhdissa, mutta muutama huono reitinvalinta pudotti sijoitusta. Plaketeille Eelikin kuitenkin itsensä hiihti loppusijan ollessa 10.

Kisojen tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-02-09


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta