Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi jäi Lumi-Toukolassa neljänneksi Luotu: 2009-03-15 19:53:39 (NT), Päivitetty: 2009-03-15 19:57:08 (NT)

Ponnen mitalin puolustus Lumi-Toukolassa ei onnistunut, vaan joukkueen oli tyytyminen neljänteen sijaan. SM-keskimatkalla sentään saatiin menestystäkin yhden mitalin ja kahden plaketin myötä.

SM-keskimatka ja Lumi-Toukola kilpailtiin viikonvaihteessa Keuruulla.

Lauantain keskimatkalla Olli-Markus kilpaili vaihteeksi nuorten sarjassa. Olli valitteli Japanin MM-matkan väsymystä, joten isku ei ollut ihan paras mahdollinen. Kisan loppuvaiheilla tullut sauvarikko ei menoa helpottanut, joten Ollin oli tällä kertaa tyytyminen hopeaan, tosin vain 8 sekuntia voittaja Leo Laakkosen takana. Samassa sarjassa Tanelikaan ei pystynyt parhaimpaansa, tuliaisena oli kuitenkin plaketti seitsemännen sijan ansiosta. Eelipekka oli 13.

Miesten sarjassa ponsilaisista parasta vauhtia piti Juho-Matti, joka sai kauden toisen plakettinsa 7. sijallaan. Mitalikaan ei jäänyt kun alle minuutin päähän, joten Emppu voi olla tyytyväinen hiihtoonsa. Antti hiihti pieniä virheitä tehden samassa sarjassa sijalle 20.

SM-keskimatkan tulokset

Sunnuntain Lumi-Toukolassa Ponnen joukkue oli Eelipekka Matti, Taneli Pantsar, Antti Ekonoja, Teemu Sipilä, Tommi Roimela, Juho-Matti Taivainen ja Olli-Markus Taivainen. Tommi Uusimäki oli loukkaantuneena sivussa edellisvuoden hopeajoukkueesta. Eelipekan aloitus ei sujunut suunnitelmien mukaan. Eelillä ei ollut omien sanojensa mukaan fyysisesti hyvä päivä ja eroa kärkeen tuli liikaa. Vaihdossa Ponsi oli 14. reilut 7 minuuttia kärjestä.

Taneli ajoitti takaa-ajon toisella osuudella. Hyvä perussuoritus nosti Ponnen sijalle 7. Kärkeen oli eroa noin 6,5 minuuttia. Kolmososuudella Antilla oli lähes talven parasta kulkua. Matkalle mahtui kuitenkin yksi väärän välin suunnistaminen, joka verotti aikaa minuutin verran. Lisäksi pari pientä virhettä hidasti menoa, mutta vaihdossa Ponsi oli jo kolmas. Kärki oli reilun seitsemän minuutin päässä ja kakkossijakin 5,5 minuutin päässä, joten pronssi näytti olevan se sija, josta taisteltiin.

Neljäsosuudella Teemu teki yhden selvän virheen. Suoritus oli virhettä lukuun ottamatta ihan hyvä, ottaen huomioon sen, että Teemu hälytettiin paikalle viikon varoitusajalla Uusimäen Tommin loukkaantumisen takia. Teemun osuuden jälkeen Ponsi oli 5., pronssiin eroa oli tasan kaksi minuuttia. Vitososuudella Tommi Roimela teki hyvän suorituksen. Sijoitus vaihdossa edelleen 5. ja eroa pronssiin 1.42.

Kutososuudella Juho-Matti lähti tavoittamaan karkulaisia. Ihan edellispäivän kaltainen kulkupäivä Empulla ei kuitenkaan ollut ja pronssi karkasikin Pasi Kiiskisen ja Rasti-Pielisen toimesta jo reilun kolmen minuutin päähän. Sijoituksen Emppu kuitenkin hilasi jo neljänneksi. Ankkurina Olli aikoi lähteä takaa-ajoon riskillä, sillä eroa oli liikaa saavutettavaksi pelkästään varmalla suorituksella. Olli kuitenkin huomasi jo alussa, ettei suksivalinta ollut onnistunut ja näin takaa-ajo oli mahdoton. Olli tuumasikin maalissa, että "ihan ko pitoa olis ollu suksien pohjassa". Ponsi siis säilytti neljännen sijansa ja mitali jäi tällä kertaa haaveeksi. Viestin voitti Ounasvaaran Hiihtoseura, toinen oli OK Botnia ja kolmas siis Rasti-Pielinen.

Lumi-Toukolan joukkue 2009
Ponnen Lumi-Toukolan joukkue vuonna 2009. Teemu puuttuu kuvasta.

Lumi-Toukolan tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-03-15


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta