Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Kevään SM-kisoista kelpo suorituksia Luotu: 2009-06-01 21:46:48 (NT)

Kevään perinteisistä SM-kisoista, erikoispitkiltä ja sprintistä, oli ponsilaisittain tuomisina nippu kovia suorituksia. Suoritukset tuottivat hyviä sijoituksia plakettisijoille ja niiden tuntumaan sekä ykköspallille asti.

SM-erikoispitkille Keuruulla starttasi ponsilaisista vain 20-vuotisten poikien sarjassa Tanka ja OMa. Muut ponsilaiset keskittyivät Jukola-leireilyyn ja seuraavan viikonvaihteen SM-sprinttiin keskisuomalaisen "kankaan" sijaan. Menestys kaksikolla vajaan 19 kilometrin radalla oli mainiota, sillä OMa voitti ja Tanka sijoittui viidenneksi reilut 11 minuuttia OMalle jääneenä.

Suorituksiaan pojat pitivät vaisuina, sillä etenkään fyysinen vire ei kummallakaan ollut parhaimmillaan. Vielä kun pienet virheet verottivat molempien loppuaikaa, oli hyvät sijoitukset pienoinen yllätys. Hyvät sijoitukset keskinkertaisilla suorituksilla kielii muillakin olleen vaikeaa. Maasto olikin äärimmäisen raskaspohjainen ja rastipisteet tarkkoja. Rankka kisa suosi rankoissa maastoissa hyvin harjoitellutta kaksikkoamme.

OMa korkeimmalla pallilla, vieressä Samu Lehtola ja Joni Hirvikallio

Xent Lehtola, OMa ja Joni Hirvikallio (mara 2:48 syksy -08, toim. huom!) palkintopallilla. Kuva: J. Ruhanen


SM-sprintissä Kokkolassa nähtiinkin suuri joukko ponsilaisia, vaikka erikoispitkien menestyjäkaksikko jättikin urbaanin kisailun väliin ylioppilasjuhlien päällekkäisyyksien vuoksi.

Sprinttikisan aamupäivän karsinnasta tiensä a-finaaliin selvittivät Pexi 35-vuotiaissa ja Espii 20-vuotiaissa pojissa. Pääsarjassakin oltiin erittäin lähellä saada ponsilaisväriä a-finaaliin, sillä Antti jäi finaalipaikasta vain seitsemän sekuntia ja Janne sekä Peki erässään alle 15 sekuntia. Myös Jate esitti oivaa sprinttiosaamista päätyen karsintaeränsä 22. sijalle noin puoli minuuttia finaalipaikasta.

Iltapäivän finaalissa Pexi taisteli itsensä mitalin syrjään sijoittuen neljänneksi 25 sekuntia huippukuntoiselle Mikko Hölsölle jääneenä. Ilahduttavaa oli myös Espiin mainio suoritus, jolla Espii sijoittui 12. yhdeksän sekuntia plaketista ja reilun puoli minuuttia mitalista. H20- ja H35-sarjojen finaaliratana käytettiin samaa rataa ja ponsilaisten keskinäisessä aikavertailussa Pexi vei kamppailun vain 15 sekunnilla.

Pääsarjan b-finaaleissa parasta vauhtia esitti Antti ollen starttieränsä 5. nopein puolisen minuuttia kärjen perässä. Samassa erässä Jate sijoittui jälleen sijalle 22., Teukka sijalle 33. ja karsinnassa minuutin koukun tehnyt Tinke oli 45.

Toisen erän vauhdikkain ponsilainen oli Janne 9. sijallaan 48 sekuntia kärjelle jääneenä. Jarppa oli 27:s ja Pablo 43:s.

Jukola-leirin päätteeksi monet sprinttisuoritukset olivat lupauksia herättäviä. Vauhtia vaaditaan Jukolassakin, sillä Mikkelissä ennustetaan käytävän yksi kaikkien aikojen nopeimmista Jukoloista!

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-06-01


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta