Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi Jukolassa 59. Luotu: 2009-06-16 17:04:55 (NT)

Ponsi juoksi tämän vuoden Jukolassa Mikkelissä sijalle 59. Joukkueessa juoksivat Taneli Pantsar, Seppo Mäkinen, Olli-Markus Taivainen, Pekka Suorsa, Jari Sipilä, Antti Ekonoja ja Janne Häkkinen. Myös kakkosjoukkue esiintyi edukseen juoksemalla sijalle 125.

Taneli avasi viestin loistavasti. Juoksu kulki ja virheitä ei tullut juurikaan. Tanka viilettikin vaihtoon sijalla 12. Toisella osuudella Seppo pääsi kovaan kyytiin. Hyvin Sepi osuudella taistelikin. Yksi vajaan kahden minuutin virhe rasitti menoa sen verran, että vaihdossa Ponsi taipui hieman sijalle 33. Kolmannella osuudella, eli pitkällä yöllä Olli-Markus lähti ajamaan kärkeä kiinni. Juoksu kulki mallikkaasti, mutta matkalle mahtui useita muutamien minuuttien virheitä. Näin ollen takaa-ajo ei onnistunut ja vaihdossa Ponsi oli sijalla 51.

Nelososuudella Pekka lähti katkaisemaan Ponnen sijoituksen alaspäin valumista. Perusvarman juoksun Peki tekikin, mutta joutui antautumaan muutamalle miehelle sijoituksen ollessa vaihdossa 58. Vitospätkällä Jari juoksi erinomaisen juoksun. Virheitä ei tullut ja kun vauhtikin oli kohdallaan, nousi Ponsi vaihdossa jo sijalle 55. Edelleen oli mahdollisuuksia tavoitteen, eli 50 parhaan joukkoon sijoittumisen, saavuttamiseen.

Kutospätkällä Antti jatkoi takaa-ajoa. Tuloksena oli hyvä juoksu, mutta sijoitus parani maajoukkuemiehiä vilisevällä osuudella vain pykälän, eli vaihdossa oltiin sijalla 54. Jannelle jäi siis pitkälle ankkuriosuudelle kiinni kurottavaa. Alku sujuikin hyvin, mutta loppua kohden matka alkoi painaa. Loppujen lopuksi Ponsi oli viestissä 59. Lapualla vuonna 2007 juostiin 2000-luvun paras sijoitus 56., joten paljoa siitä ei nyt jääty. Tälläkin kertaa Ponsi oli paras pohjoissuomalainen joukkue.

Antti, Reisi ja Tanka viestin jälkeen
Antti, Reisi ja Tanka viestin jälkeen

Ponnen kakkosjoukkue juoksi hienosti sijalle 125. kokoonpanolla Jaakko Tervo, Teemu Sipilä, Tommi Uusimäki, Kai Paavola, Timo Autto, Samuel Vainiomäki ja Sami-Petteri Juopperi. Huipennus nähtiin, kun Espii löi loppukirissä Ounasvaaran Hiihtoseuran ja näin Ponnen joukkueet ottivat kaksoisvoiton lappilaisjoukkueiden mittelössä.

Ponnen kolmosjoukkue juoksi viestissä myös nousujohteisesti sijalle 543.

Jukolan tulokset

Venloissa Ponnen joukkue paransi myös viime vuodesta sijoituksen ollessa nyt 480. Joukkueessa juoksivat Krista Joona, Marke Joona, Aino Vuopio ja Mirja Vuopio.

Venlojen tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-06-16


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta