Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Keskikesän koitokset Luotu: 2009-06-29 20:42:29 (TommiU), Päivitetty: 2009-06-29 21:28:35 (Antti)

Jukolan ja juhannuksen taistojen jälkeen ponsilaisten katseet suunnattiin kohti Pohjoisen Suomen "rahakilpailuja", Haaparannan/Tornion Twin City sprintiä ja Pyhäjoen Kalevan Rastiviestiä, sekä PSM-pitkämatkaa. Kisoista tarttuikin mukaan tukku tuohta ja läjä kokemuksia.

Twin city sprint, Haaparanta - Tornio, 26.6.2009

Haaparanta-Tornion kaksoiskaupungissa tehtiin perjantaina pieni pala suunnistushistoriaa, kun Alatornion Pirkkojen, Haparanda OK:n ja Seskarö IF:n järjestämissä sprinttikilpailuissa suunnistettiin saman kilpailun aikana kahden eri valtakunnan puolella. Golfista tuttua "tunnin lyöntiä" päästiin kokeilemaan myös suunnistuksen puolella, kun rastivälin aikana ylitettiin Ruotsin ja Suomen raja - ja samalla siirryttiin myös aikavyöhykkeeltä toiselle.

Ponsilaiset pitivät ylemmän Tornionlaakson mainetta pinnalla ilahduttavan suurella joukolla, starttipaikalla havaittiin peräti 11 ponsilaisurheilijaa.
Ja paitsi määrää, myös laatua löytyi. Miesten pääsarjassa Ruuhiijärven kulkumies Taneli Pantsar osoitti hallitsevansa Arto Vilppolan rajan tuntumaan laatiman radan metkut hyvin ollen vauhdikkaan kilpailun kakkonen. Edelle ehti vain AV-valmentaja, KR:n Hannu-Pekka Pukema. Eroa Pukemaan jäi 18 sekuntia. Kovia päänahkojakin tuli, sillä kisan kolmas oli Deltan Matti Kivelä häviten Tanelille vain sekunnin, ja neljäs KR:n Miika Hernelahti Tankasta 15s hitaampana. Muista pääsarjalaisista Pekka Suorsa oli kuudes, Antti Ekonoja yhdeksäs, Sami-Petteri Juopperi 11. , Jaakko Tervo 15. ja Timo Autto 18.

JaTe vauhdissa
JaTe vauhdissa

Antti rastilla
Antti leimaa

Pääsarjojen ulkopuolella sarjojensa toiseksi parhaita Tanelin ohella olivat Kari Virtanen (H50) ja Lauri Huhta (H60). Jere Pantsar oli H14-sarjassa kolmas, sekä Veera Korteniemi ja Anni Pantsar D12-sarjassa sijoilla 5 ja 8.

Tulokset
Kuvia (Tommi Uusimäki)

Kalevan Rastiviesti ja PSM-pitkämatka, Pyhäjoki, 27-28.6.2009

Lauantain ja sunnuntain ajaksi siirryttiin 300km etelään Pyhäjoelle, jossa kilpailtiin Kalevan Rastiviestien ja PSM-pitkänmatkan kilpailuissa. Ponnella oli asettaa lauantain Rastiviestiin kolme varsin kilpailukykyistä joukkuetta. Pääsarjassa lähdetiin hakemaan 2000€:n voittopottia kahdella joukkueella. Ykkösjoukkueessa juoksivat Taneli Pantsar, Janne Häkkinen, Antti Ekonoja ja Olli-Markus Taivainen, kakkosjoukkueessa viestiä veivät polttareitaan viettänyt Jari Sipilä, Teemu Sipilä, Jaakko Tervo ja Tommi Uusimäki.


Ponsi 2 piikissä Jarpan toimesta.

Viesti kulki käsikirjoituksen mukaan vain ensimmäisen osuuden puoliväliin saakka, jolloin Tanka täräytti ison virheen jääden keulaletkasta vaihtaen seitsemäntenä. Toisella osuudella noustiin Janne Häkkisen hyvän juoksun siivittämänä viidenneksi, jolla sijalla Ponsi vaihtoi myös Antti Ekonojan kolmannen osuuden jälkeen.


Reisi
A. Häkkisen jalostama lupaus teki kovaa jälkeä toisella osuudella.

Ankkuriosuudella Olli-Markus Taivaisen onnistui ohittaa Ounasvaaran hiihtoseura, näin Ponnen ykkösen loppusijoitus oli viestissä neljäs. Manageri Antti Ekonoja näki viestissä parannettavaa:
"Selvästi puolet osuuksista juostiin huonosti. Vähemmillä virheillä ensimmäisellä ja kolmannella osuudella olisi ollut mahdollista tavoitella sijoitusta rahapalkinnoille kolmen joukkoon."
Olli-Markus Taivainen puolestaan oli tyytyväinen, "Nelossija on meidän nuorelle joukkueellemme erinomainen saavutus, muut olivat jo paperilla sen verran kovempia kuin me"

Ponnen kakkosjoukkue oli H21A-sarjassa lopulta kahdeksas. H21B-sarjassa joukkue Timo Autto, Tapani Sipilä ja Erkki Isokoski sijoittuivat neljänneksi. Sarjan voitti Kuusamon Erä-Veikot.

Tulokset, Kalevan Rastiviesti
GPS-seuranta (gpsseuranta.net, Pekka Varis)
Kuvia (Tommi Uusimäki)


Jos jäi ponsilaisia harmittamaan lauantain rastiviesti, jäi sunnuntain PSM-pitkämatka harmittamaan varmasti vieläkin enemmän. Parhaaksi ponsilaissijoituksesi jäi sunnuntaina Timo Auton 10s sija sarjassa H21A.
"Ei osannu yhtään mennä tässä maastossa. Aina ku koetti mennä vähänki lujempaa, tippu kartalta. Pakko oli vettää vauhit alas", totesi paluun huippu-urheilun pariin tehnyt Tinke.

Tulokset, PSM-pitkämatka

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-06-29


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta