Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Maakuntaviestin hopeaa Pelloon Luotu: 2009-08-22 17:53:46 (NT), Päivitetty: 2009-08-22 18:05:47 (NT)

Makuntaviestissä hopeaa. Lapin AM- pitkiltä kaikenvärisiä.

Rovaniemeläisten ”kotikairoissa” Nuuksvaarassa suunnistetussa Lapin kuntakohtaisessa maakuntaviestissä Pellon joukkue uusi viimesyksyisen hopeatilansa.

 

Pellon joukkue oli ainoa, mikä pystyi lyömään kiilaa Rovaniemen kaupungin/maalaiskunnan alueen suunnistajista kootulle kuntajoukkueelle. Maalissa Pellon ja Rovaniemen väliä oli lopulta vain kolmisen minuuttia.

 

Edellisvuodesta Pellon joukkue oli kolmen suunnistajan osalta vaihtunut. Monien suurviestien ankkurina usein toiminut, Ponnen suunnistajien manageri Antti Ekonoja hoiti tällä kertaa maakuntaviesti avausosuuden. Antin isä Veijo Ekonoja suunnisti kakkososuuden ja pysyi hyvin Rovaniemen, ikäluokkansa ikämiesten SM- parhaimmistoon kuuluvan Kimmo Määtän tuntumassa.

 

Naisten osuudella Pellon ykkösjoukkueessa suunnisti Joonan sisaruksista nuoremman Marken tilalla Krista Joona. Hyvin Krista jo monet Venlojen viestitkin kokeneena osuutensa hoiti.

Neljännen osuuden Tuomo Korteniemen tilalla mallikkaasti selvitti maakuntaviestin ykkösjoukkueen ensikertalainen, hurjasti kehittynyt Jyri Uusitalo.

 

Viestien pisimmät, loppuosuudet juoksivat tuttuun tapaan Taivaisen veljekset Juho-Matti ja ankkuriosuudella Olli-Markus Taivainen. Hyvistä suorituksista ja hurjasta taistelusta huolimatta oli Pellon tyytyminen jälleen kunniakkaaseen hopeatilaan.

 

Viestin jännittävyyden lisäämiseksi ja osanottajamäärien turvaamiseksi osuusmatkoja oli huomattavasti lyhennetty. Se ei fyysisesti kovakuntoisia pellolaisia täysin miellyttänyt.

 

Pellon joukkueesta puuttui eteläisessä Suomessa varusmiespalvelustaan suorittava Taneli Pantsar. Samaisessa viikonvaihteessa Taneli osoitti jälleen juoksuvoimaansa olemalla 19-vuotiaiden ratajuoksun SM kilpailuissa 5000 metrillä viides

 

Joukkueita oli yhteensä kymmenestä Lapin kunnasta kaikkiaan 22. Pellon kunta oli saanut koottua kolme joukkuetta. Hieno saavutus sekin pieneltä mutta aktiiviselta suunnistusseuralta, Ponnelta.

 

Maakuntaviestin yhteydessä kamppailtiin seurojen välisessä miniviestissä. Ponnella oli kaksi joukkuetta; Anni Pantsar, Heikki Vuopio ja Aapomikko Matti sekä Jenni ja Veera Korteniemi ja Mimma Vittikkko.

 

Uusia nuorten Lapin mestareita

 

Pellon Ponnelle tuli uusia nuorten suunnistuksen Lapinmestaruuksia. Jyri Uusitalo voitti 16- poikien sarjan ja Veera Korteniemi 12- tyttöjen tukireitin.

 

Henkilökohtaisilla matkoilla Lapin mestareiksi miesten pääsarjassa suunnisti Olli-Markus Taivainen ja naisissa Krista Joona.

 

Mitalisioille sarjoissaan ylsivät myös nuorten sarjoissa Jere Pantsar, Aapomikko Matti, Marke Joona, Aino Vuopio ja Anni Pantsar sekä hieman iäkkäämmissä Tarmo Uusitalo ja Nils Henriksson.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-08-22


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta