Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponnen suunnistajilla superviikonloppu Luotu: 2009-11-17 18:23:19 (NT), Päivitetty: 2009-11-17 18:58:21 (NT)

Pohjoinen puhalsi voimalla viime viikonloppuna: OLLI-MARKUS JA MARKKU PRAMILLA SUUNNISTUSLIITON GAALASSA ja ANTISTA "LIITON HERRA".

OLLI-MARKUS JA MARKKU PRAMILLA SUUNNISTUSLIITON GAALASSA

Tallinna

Suunnistusvuoden mitalirohmu Olli-Markus Taivainen putsasi palkintopöydän myös Suunnistusliiton kauden päätösgaalassa Tallinnan Viru-hotellissa.

Olli-Markus palkittiin Suunnistussäätiön arvokkaalla stipendillä. Lisäksi hän pokkasi pytyt vuoden 2009 parhaana hiihtosuunnistajana sekä vuoden suunnistushenkilönä.

Tuplapottiin meriiteiksi tarvittiin kansainvälinen huippumenestys ja näyttävä toiminta suunnistusurheilun monialaosaajana.

Olli-Markuksen meriitit ovat tiedossa ja vailla vertaa. Erityisesti mieltä lämmittikin Vuoden Suunnistushenkilön palkinto. Siihen tunnustukseen kun vaaditaan muutakin kuin onnistunutta tulosurheilua, totesi lajinsa esimerkillisenä urheilijana paljon julkisuudessa esiintynyt OMa Taivainen. Perusteluissa mainittiin mm. se, että Olli-Markus onnistui rikkomaan läpi vuoden uutiskynnyksiä ja pitämään suomalaista suunnistusta, kotiseuraansa ja kotikuntaansa näyttävästi esillä eri medioissa. Itse asiassa supervärisuorasta puuttuu enää suunnistuksen aikuisten maailmanmestaruus ja kunnan nuoren esimerkillisen urheilijan titteli.

Suomen Suunnistusliitto ja Suunnistusvalmentajat ry. molemmat valitsivat vuoden valmentajaksi Markku Taivaisen. Markku sai myös suunnistusvalmentajien stipendin arvokkaasta ja merkittävästä työstä suomalaisessa suunnistusvalmennuksessa. Nöyränä ja kiitollisena Taivainen otti huomionosoitukset vastaan. On liikuttavaa huomata, kuinka pienen paikkakunnan ammatillista erityisosaamisesta arvostetaan lajin korkeimmalta tasolta, kiitteli Taivainen. Vilpittömän tunnustuksen ja suuret kiitokset saamistaan huomionosoituksista haluaa Markku osoittaa varsinaisille tuloksen tekijöille ja koko Ponnen tiimille, ja tukijoille, pitkäntien kulkijoille.


OMa ja Make

OMa ja Make

ANTISTA "LIITON HERRA"

Helsinki

Suunnistusliiton liittovaltuusto valitsi syyskokouksessaan Helsingissä uutena jäsenenä hallitukseen yksimielisesti 28-vuotiaan yliopistonopettajan Antti Ekonojan Jyväskylästä. Antti täydentää hallitusta vuoden 2010 loppuun, kesällä menehtyneen Tapio Pussisen seuraajana. Ponnen suunnistuksen monitoimimies Antti Ekonoja on valmis vastaanottamaan uusia haasteita. Aivan pieniä pelimerkkejä ei Antti joudu jatkossa käsittelemään. Haasteista päällimmäisenä on Suunnistusliiton ennätyssuuri talousarvio, 2,3 miljoonaa euroa. Edessä on liiton juhlavuosi, sillä liiton edeltäjän Suomen Urheiluliiton Suunnistamisvaliokunnan perustamisesta tulee 2010 kuluneeksi 75 vuotta. Toinen talousarviota kasvattava asia on vuoden 2013 MM-kisojen kartoitusprojektin alkaminen.

Uusi vuosi, uudet haasteet. Antilla on varmasti terveitä, uusia, nuorekkaita näkemyksiä koko suomalaisen suunnistusurheilun kehittämiseksi.

Onneksi Antti tietää, ”kuinka pohjoinen puhaltaa” ja ”kairasta kajahtaa”, siksi sydän sykkii aina myös Ponnen ja Lapin suunnistukselle.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2009-11-17


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta