Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markus johtaa maailmancupia Luotu: 2010-01-18 21:02:53 (NT), Päivitetty: 2010-01-18 21:07:02 (NT)

Venäjän maailmancupin avauskierroksen jälkeen Olli-Markus johtaa cupin kokonaiskisaa. Venäjän osakilpailuista OMa summasi sijat 1, 11 ja 2.

Maailmancup alkoi keskimatkalla 15.1. OMa avasi cupin voitolla. Juho-Matin sijoitus avauksessa oli 29. Kesäponsilainen Janne Häkkinen hiihti sijalle 20. SSL:n uutinen kisasta: "Viime vuoden hiihtosuunnistuskomeetta Olli-Markus Taivainen avasi maailmancup-kauden komeasti voitolla Pietarin lähistöllä käydyssä keskimatkan yhteislähtökisassa. Taivainen kukisti viime vuodet lajia hallinneen Venäjän Eduard Hrennikovin 40 sekunnilla. Ruotsin Erik Rost oli kolmas. Teemu Köngäs oli kymmenes runsas kaksi minuuttia kärjelle jääneenä."

Keskimatkan tulokset

Seuraavaksi cup jatkui 16.1. sprintillä ja sprinttiviestillä. Sprintissä OMa oli 11., Emppu 18. ja Janne 23. Sprinttiviestissä OMa ja Staffan Tunis olivat toisia. Emppu ja Janne hiihtivät sijalle 15. SSL:n uutinen: "Miehissä paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Teemu Köngäs. Hän hävisi voittaja-Vesseloville 28 sekuntia. Avauskisan perjantaina voittanut Olli-Markus Taivainen oli sprinttikisassa sijalla 11 niukasti ennen Staffan Tunista. Lauantai-illan sprinttiviestissä Suomen kaksikko Olli-Markus Taivainen ja Staffan Tunis otti hienosti kakkossijan. Suomalaispari hävisi voittajajoukkueelle (Venäjän Andrei Lamov & Eduard Hrennikov) kahdeksan sekuntia."

Sprintin tulokset
Sprinttiviestin tulokset

Cup päättyi tänään pitkän matkan kilpailuun, jossa OMa oli toinen. Empun sijoitus oli 26. ja Jannen 22. SSL:n uutinen: "- Taivainen voitti alun löysän olon ja löysi hyvän iskun loppuun. Suoritus oli kokonaisuutena suhteellisen hyvä, kommentoi hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki. Staffan Tunis hävisi sekuntipelin. Kuudenneksi sijoittunut Tunis olisi noussut kolmannelle sijalle vain neljä sekuntia paremmalla ajalla."

Pitkän matkan tulokset

Cupin avauskierroksen jälkeen OMa johtaa cupia 135 pisteellä ennen Venäjän Andrey Lamovia (126 pistettä). Janne on sijalla 22. (43 pistettä) ja Emppu heti seuraavana 35 pisteellä.

Maailmancupin tilanne

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2010-01-18


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta