Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Aikuisten EM-kisat ja nuorten MM-kisat käynnistyneet Luotu: 2010-02-12 20:19:43 (NT)

Romaniassa on käynnissä hiihtosuunnistuksen aikuisten EM-kilpailut ja nuorten MM-kilpailut. Ponsilaisten menestys kisat avanneilla keskimatkalla ja pitkällä matkalla ei ollut ihan odotetun kaltaista, joskin huonoa tuuriakin oli matkassa.

Kisat avasi keskimatka. Miehissä EM-mitaleista (kisat samalla myös maailman cupia) lähti kamppailemaan Olli-Markuksen lisäksi muun muassa kesäponsilainen Janne Häkkinen. Junioreiden MM-mitaleista taistelemaan lähti ponsilaisista Taneli. Eka matkalla menestykseen ei kuitenkaan päästy vielä kiinni. Jannen ja OMan sijat miehissä olivat 12. ja 22. Taneli oli nuorissa 12. ollen kuitenkin toiseksi paras suomalainen. Olli-Markus oli tehnyt pari minuuttia virhettä, eikä hiihtovauhtikaan ollut tällä kertaa ihan parasta.

Keskimatkan tulokset

Pitkälle matkalle kolmikko lähti sisuuntuneena parantamaan sijoituksia. Etenkin miehissä aluksi näyttikin siltä, että onnistuttiin erinomaisesti. Suomen Staffan Tunis voitti kilpailun ja Olli-Markus hiihti maliin upeasti toisena. Leimantarkistuksessa ei kuitenkaan löytynyt yhtä leimaa ja näin ollen OMa hylättiin. Syy tähän oli se, että OMa oli kaatunut viimeisellä hajontalenkillä ja karttateline oli hajonnut. OMa oli opetellut loppulenkin ulkoa, mutta ihan ei muisti riittänyt, vaan kolmanneksi viimeisellä rastilla hän leimasi 50 metrin päässä oikeasta rastista olleella naisten radan rastilla. Näin ollen kaatuminen vei EM-hopean.

Miehissä "ponsilaismenestystä" toi kuitenkin Janne, joka oli upeasti seitsemäs. Hieno hiihto arvokilpailujen ensikertalaiselta! Nuorissa Taneli oli pitkään mitali- ja pistesijataistelussa mukana, mutta viimeisellä lenkillä Tankalla oli ongelmia ja lopulta sijoitus oli 15., toiseksi paras suomalainen jälleen.

Pitkän matkan tulokset

Kisat jatkuvat viikonloppuna vielä sprintillä ja viestillä. Niistä kolmikko lähtee hakemaan niitä vielä toistaiseksi puuttuvia mitaleita!

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2010-02-12


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta