Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

TORNIONLAAKSON RASTIPÄIVIEN VÄKI TYYTYVÄISTÄ Luotu: 2010-06-15 13:30:51 (NT), Päivitetty: 2010-06-15 13:47:14 (NT)

TORNIONLAAKSON RASTIPÄIVIEN VÄKI TYYTYVÄISTÄ – poikkeavaa, omaleimaista, vauhtia ja haasteita... Kiitos kuuluu meille kaikille!

TORNIONLAAKSON RASTIPÄIVIEN VÄKI TYYTYVÄISTÄ

 – poikkeavaa, omaleimaista, vauhtia ja haasteita...

 

– Sain juurikin sitä mitä hain. Niin kuin oli lupeissa. Pellon Ponsi tarjosi Tornionlaakson rastipäivillä sellaista nautintoa maaston ja radan muodossa, jota Suomessa on niin kovin harvoin tarjolla, näin ylistää plogissaan jyväskyläläinen Angelniemen Ankkureita edustava rastipäivien ja molempien päivien pääsarjan voittaja, Tuomas ”Mädi” Kari alueen pääkartoittajan ja ratamestarin Olli-Markus Taivaisen tarjoamia puitteita.

 

Molempien päivien kakkonen, kemijärveläinen, Deltaa edustava Matti Kivelä oli kenttähaastattelussa samoilla linjoilla. – Monet arvokisakatsastukset voisi hyvin tuoda tänne pohjoisen huippumaastoihin. Vauhdikkaiden pitkien väliin löytyy äärimmäisen vaativaa suppasuunnistusta, tiivisti Matti.

 

Pitkällä matkalla oli naisten pääsarjassa raumalaista Rasti- Lukkoa edustava, nuorten MM- pronssimitalisti Marika Teini ylivoimainen, voittaen yli 7 minuutilla viimevuotisen voittajan Pohjantähden Tiina Kivelän.  Myös Marika kiitteli OMan, ratamestarin tarjoamaa haastetta. – nykyaikaiset kansainväliset kriteerit täyttävä; vauhtijuoksua ja tarkkojen rastipisteiden rytmitystä vaativasta rata, kuvaili silminnähden lapin maastoista ja auringosta nauttiva SSL:n suunta huipulle ryhmän suunnistajatar.

Marikan jo matkatessa sunnuntaina ampumasuunnistuksen PM- kisoihin Bodeniin, toisen päivän voittajaksi juoksi Oulaisten Tarua edustava, Sodankylässä asuva Annika Vaara, joka kukisti niukasti kokonaiskisan voittaneen, Espoon Suunnan, OH:ssa suunnistusoppinsa saaneen Mirka Haatajan.     

 

Kesäsin Ylitorniolla viihtyvälle, jo neljännen kerran rastipäiville osallistuneelle Tuomas Karille nasahti viimein rastipäivien voitto. Lapin maastoista ja kielestä on jäänyt jo jotain tuttua, joten lainataanpa vielä ”Mädin” kuvausta pitkän matkan rypistyksestä;

– Klassisella 1,4 pelikuorman ja 16 rastin pruuvilla oli Taivaisen hulliainen tarjonnut rohki viinejä rastivälejä. Oli loihakkaa avonaista outaa, joissa piti kuikuilla kompassia ja piettää pää pystössä. Oli mahottoman vistoja tievoja, joita sai vuoroin kiikkua ylös ja alas, sekä reitinvalintoja joissa huneeria koetelthiin. Siellä utameilla varmasti tuli ymmä etheen, ja ihme ettei kethään junan tuoma sinne kaonnu lopullisesti. Mie pietän, että se oli aika hyvä. Koko rohki hyä juttu on luettavissa;  http://madiventures.blogspot.com/

 

 

Nuorissa kilpailtin Kultainen kompassi -cupissa

 

Myös nuorten ja vanhempien veteraanisarjojen ratamestari Tommi Uusimäki oli laatinut legendaarisiin Karjalaisen supikoihin radat, joissa jyvät erottuivat akanoista, mutta onnistumisen kokemukset olivat omissa käsissä. – Lasten ratojen ratamestari Tommi Uusimäki oli tehnyt mahdottomasta mahdollisen. Erittäin suunnistuksellisesti haastavaan maastoon on pystytty tekemään RR- ja TR-radat, jotka mahdollistavat turvalliset reitinvalintavaihtoehdot perheen pienimmillekin suunnistajille. -maasto ja radat olikin sellainet, että niitä kelpasi esitellä kauempaakin tulleille, kiitteli koko kilpailun valvoja OH:n Mikko Ojanaho

 

– Yli 500 hyväksyttyä kilpailusuoritusta, kilpailijoita 53 eri seurasta, ympäri Suomea ja Ruotsista saivat nauttia paitsi hienoista maastoista myös poikkeavasta, täysin maasto-olosuhteisiin rakennetusta kilpailukeskuksesta, kaukana asumuksista. Totuttujen urbaaninen ratkaisujen puutteista huolimatta kisat onnistuivat erinomaisesti. Suuri kiitos kuuluu asiaan vihkiytyneille uupumattomille Ponnen ja lähi suunnistusseurojen talkoolaisille ja yhteistyökumppaneiden tuelle.

Ilman heidän panostaan kisakeskuksen rakentaminen suunnistuksellisesti lähes koskemattomille kairoille ei olisi ollut mahdollista. Näiltä pohjilta rakentuu myös Ponnen suunnistuksen kasvatustyö ja huippumenestys. Nautitaan yhdessä myös tulevaisuuden haasteista ja onnistumisista; kuvaili tuntojaan kilpailujen johtaja Veijo Ekonoja.

 

– Niin ja aivan lopuksi kommenttina; Ponnen suunnistuksen kisajärjestelytehtävissä on tapahtumassa selvä sukupolven vaihdos. Onneksi kokeneet jopa vuosikymmeniä keskeisiä tehtäviä hoitaneet jaksavat olla edelleen mukana, auttamassa ja ohjaamassa meitä nykyisiä ja tulevaisuuden vastuunkantajia. Suunta näyttää edelleen hyvältä ja tahtotilaa nuorilla riittää.

Esimerkiksi nykyisen kilpailualueen ja harjoituskarttojen teettäminen ulkopuolisella ammattilaisella olisi maksanut tuhansia euroja. Seuran nuorten kartoittajien, Olli-Markus ja Juho-Matti Taivaisen ja Tommi Uusimäen työ on kunnalle halpaa liikuntapaikka rakentamista. Sekin on panostusta tulevaisuuteen. Kilpailumaaston karttoja ja majoitusolosuhteita on jo kovasti etelän seurojen taholta kyselty; toteavat yhdessä seuran puheenjohtaja Jani Harju ja huippusuunnistuksen manageri Antti Ekonoja

 

Alueen seurojen edustajista kokonaiskisan voittajiksi suunnistivat LänRan Tommi Matila H 35 sarjassa ja Ponnen Jyri Uusitalo H 16 ja Nils Henriksson H75-sarjoissa sekä Anni Pantsar 12 tyttöjen TR- sarjassa. Täydelliset tulokset löytyvät näiltä Ponnen sivuilta, etusivun linkistä.


ps. kommentit ovat höystettyjä, kuten tavanomaista omilla tulkinnoillani ja ajatuksillani kisan tiimellyksessä käymistäni keskusteluista.

make

 

 

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2010-06-15


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta