Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

KULTAA, HOPEAA JA ... KYTÄJÄN SM-MAASTOSTA Luotu: 2006-09-05 22:09:20 (Make), Päivitetty: 2006-09-18 12:03:53 (Antti)

Veljeksillä polvi nousi ja reisi vilkkui totuttuun malliin legendaarisen maineen saaneessa Kytäjän suunnistusmaastossa. Viime vuodesta suunnistuksen kuninkuusmatkan nimi vaihtui normaalimatkasta pitkän matkan SM-kilpailuksi. Ponsilaisten mitalitili ei, Olli-Markus uusi SM- kultansa ja Juho-Matti hopeamitalinsa.

OLLI KESTI SUOSIKIN PAINEET

Kisalehden/Kimmo Vilskan asiantuntija ryhmän mukaan ”17-sarjasta löytyy kisojen suurin ennakkosuosikki. Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen on ehtinyt näyttää potentiaaliaan jo nuorten MM-kisoja myöten ja Suomen mestaruuksiakin on taskussa vino pino. Kun maasto on vielä raskas ja suunnistuksellisesti vaativa on Taivaisen tippuminen korkeimmalta pallilta ihme.”

Karsinnan jälkeen ihmettelyä ja uteluja kanssakilpailijoiden keskuudessa riitti. OMa ”kartoitteli” Kytäjän korpea 16. sijaan edellyttävällä suorituksella, yli 10 minuuttia päivän nopeimmasta ja taisi siirtää paineet muille. Suunnistustoimittajan udellessa päivän koukeroista taitaa Olli vaan selitellä kesän heikosta marjasadosta ja Tornionjoen vesitilanteesta.

Vitamiinien puuteko aiheutti pummit?

Näiltä alueilta ei marjoja löydy!

Toinen päivä: Oikea SM-päivä! Hyvin meni, kertoi rento ilme ja kevyt tuuletus loppusuoralla onnistuneesta suorituksesta. Takaa lähti vielä edellispäivän 15 nopeinta mutta lähimmät uhkaajat jäivät reilut kolme minuuttia. Olli-Markuksen 18. Suomen mestaruus oli saletti. Hopeaa sai Juho Westerlund KooVee ja pronssia Frederik Portin If Minken.

OMa kertoi vitsin

EMPPU ISKI ”PUSKISTA”

Juho-Matti ei kuulunut 20- arjan asiantuntijoiden listoilla suosikkeihin tälläkään kertaa – vaan iski tapansa mukaan puskista. Vai iskikö puskista? Normaalimatkan/pitkänmatka SM- saldo hakee vuosiluokassaan vertaistaan: 15v. Mikkelissä kultaa, 16v. Juukassa 4., 17v. Kuhmossa 10., 18v. Jämsässä tuli hopeaa ja nyt 20-sarjassa hopeaa (19-vuotiaiden nopeimpana). Fyysisesti vaativat radat ja 15 000-kartta ja syksyn pääkilpailu. Niihin Emppu syttyy.

Karsinnoista Emppu selvisi fyysisesti suhteellisen vähällä ja kun mitään isoja koukkujakaan ei tullut, oli luottavainen ja rentoutunut olo valmistautua viikonlopun tärkeimpään kilpailuun iskupaikalta.

Kymmenenneksi viimeisenä metsään, maaliin tullessa keulaan ja vähintään plakettisija taas varma.  "Kavettomanlammen melontakelpoisuus tuli käytyä tarkistamassa" Emppu tuumi. Ei hätää, Antti ja Taneli tiesivät Empun juoksuvoiman tuntien; mitali on taas haarukassa.

Kanoottia olis tarvittu!

JM, Antti ja Taneli

Samassa sarjassa Ekonojan Jukka selvitti tiensä kohtuullisen pienillä virheillä A- finaaliin. Finaalissa Jukan sijoitus oli 37. Kytäjän suunnistuksellisesti vaativissa maastoissa Jukka ei pystynyt hyödyntämään juoksuvoimaansa. Kokonaisuutena suoritukset olivat kuitenkin lupauksia antavia, kun kahden viikon päästä lähdetään taistelemaan Lounais- Suomen kallioille viestisuunnistuksen herruudesta kovatasoisessa 20-vuotiaiden sarjassa. Mestaruuden vei Deltan Janne Heikka ja pronssia pokkasi Sipoon Sebastian Snickars.

H20 mitalistit (Empulla liiton joujou-huppari)

Ainakin Parolassa asuvan Maija-tädin luottamus veljenpoikiin oli kova, kun minuutti tulosten ratkettua oli jo mitalikaffeepöytä katettuna.

Kahvia omenapiiraalla

Kisalehden veikkauksessa oli Taneli rankattu ansioidensa mukaan hienosti viidennelle tilalle. Aivan tyytyväinen ei Taneli omiin suorituksiinsa ollut. A-finaalin sijoitus oli tällä kertaa 17. Rankisija lienee tällä hetkellä 9, sarjassa, jossa kilpailee 300 poikaa. Se on pääasiassa Lapissa harjoittelevalle ja kilpailevalle Tanelille tosi kova saavutus. Lisää harjoittelua ja kilpailuja erityyppisissä maastoissa, niin Tanka voi katsella luottavaisesti tulevaisuuteen, kuten kuvan päättäväisestä ilmeestä näkyy.

Kohti uusia seikkailuja!

Matin Eelipekalla kävi karsinnoissa niin kuin jokaiselle suunnistajalle aina joskus käy – se väärä koodi. Kaksi hyvää harjoitusta Eelipekallekin ja B-finaalissa nopein aika.

Joonan Krista selvästi nauttii suunnistuksesta ja kilpailusta, rastin löytämisen riemusta. Kun ripauksen tuota iloa saisi istutettua kaikkiin kilpailijoihin olisi hieno harrastus entistä hienompi.

Kristan iloinen meno toi 20-tyttöjen A-finaalissa aivan mukavan tuloksen 32.

Krista nauttii

Miesten pääsarjassa oli Ponnesta 4 edustajaa. Teemu ja Jari Sipilä, Ekonojan Antti ja grand old man Kari Virtanen. Kolme ensimmäistä vahvistettuna nyt poissaolleella Pekka Variksella hakivat vauhtituntumaa SM-viesteihin sunnuntain B-finaaleista. Kuvassa Kartsa toteaa; ”taas on kaikki hallussa, niin kuin pitääkin”

Kartsa myhäilee


KAHDENTOISTATUNNIN KOITOS

Niin loppu hyvin – kaikki hyvin. Kotimatka alkaa. Tällä pitkänmatkan SM- kisareissulla levitetään naftaa Suomen maanteille vajaat 2000 km, näyttää kotiportilla Pantsarien auton mittari. Pikamatkalla Turun seudulle päästään jo yli kahden tonnin. Tätä se on viikonlopusta toiseen kuljettajat vaihtuu Jaana, Jouko, Kari niin vaihtuu maisemakin. Puikkoihin vuorostaan tarttuu kahden päivän kilpailurasituksista palauttelemaan vuorollaan Jukka

Jukkis nostaa kytkintä ja antaa palaa!

Takapenkillä on rennompaa, vai onko? Eelipekka valmistautuu muutamien tuntien päästä alkavaan koulupäivään, kielikasetteja varmaankin kuuntelee.

Nykyaikaista sanakokeeseen valmistautumistako?

Vähin erin autosta poistuu väsyneitä matkamiehiä palkintoineen, reppuineen ja muistoineen, Näyttääpä yhdellä kullankaivajalla olevan moottorisahakin mukana. Viimeiset avaavat kotioven postinkantajaa moikaten aamuvalkealla kello neljä.

Ralli jatkuu, viikosta, kuukaudesta, vuodesta toiseen. Pohjoinen ei puhaltanut viimeistä kertaa.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-09-18


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta