Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

PONSILAISIA HIIHTOSUUNNISTUKSEN EM-KISOIHIN Luotu: 2011-01-16 23:16:38 (Tinke)

Viikonloppuna Kouvolassa käydyt hiihtosuunnistuksen EM-katsastukset toivat varmistuksen sille, että Ponsilaisia nähdään jälleen lajin arvokisoissa. Olli-Markus Taivainen oli valittu arvokisajoukkueeseen jo aiemmin, mutta karsintapäivänä kuitenkin varmisti sen, että mukaan lähtee myös isoveli Juho-Matti Taivainen.

Karsinnat käytiin sprintti - ja keskimatkoilla. Molemmat suoritukset käytiin vieläpä samana päivänä, joten kokonaisuutena päivä oli varmasti raskas. Taivaisen veljekset eivät ole tottuneet raskaita haasteita pelkäämään ja molemmat sijoittuivat hyvin molemmilla matkoilla. Juho-Matti oli sprintissä toinen ja keskimatkalla jatkoi vakuuttavasti sijalle 4. Olli-Markus aloitti sprintaten sijalle 3 ja jatkoi keskimatkalla hienosti sijalle 2. Kisoissa molemmat matkat voitti erittäin kokenut Matti Keskinarkaus.

Taivaisten kisoihin valmistautuminen oli haasteiden sanelema. Olli-Markus palasi katsastuksiin lähes suoraan Puerto de la Cruzista missä urheilija ei suinkaan ollut löhölomalla, vaan etelässä vietetyt lähes kaksi viikkoa sisälsivät valtavan määrän juoksukilometrejä. Tulokset kuitenkin kertovat, että paluu suksille ei päässyt muodostumaan liian suureksi shokiksi.

Juho-Matin alkutalvea on hankaloittanut pitkään jatkunut flunssa ja kuntoa on jouduttu hakemaan poikkeuksellisesti yksinomaan kevyen määräharjoittelun kautta. Olosuhteisiin nähden menestys on ollut kuitenkin erinomaista ja lähitulevaisuudessa voimme odottaa mieheltä mitä tahansa.

Katsastuspäivän muista ponsilaissuorituksista vastasivat nuorissa Jyri Uusitalo ja miesten sarjassa Antti Ekonoja ja Jari Sipilä.

Jyri kamppailee vahvasti aivan ikäluokkansa 18-vuotiaiden poikien terävimmän kärjen tuntumassa ja jo lähitulevaisuudessa kovana kilpailijana tunnettu Jyri tulee varmasti kiilaamaan itsensä tiukimpaan voittokamppailuun.

Ekonoja ja Sipilä ovat tutussa varmassa kunnossa ja kumpikin kamppailee tällä hetkellä lajissa vahvalla kansallisella tasolla. Tämä lupaa seuralle erittäin hyvää. Talvi tuo tulevaisuudessa eteen muun muassa lajin SM-viestit, joissa Ponnella on miesten pääsarjassa erittäin kova tavoite.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-01-16


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta