Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Jau, Tanelille pronssia KLL:n SM-kilpailuista Luotu: 2006-09-08 16:56:52 (Make), Päivitetty: 2006-09-08 17:37:36 (Make)

Pellon itälaidalta, Kalavaaran ja Kalaselän kankailta ponnistava Ruuhijärven Druidi Taneli Pantsar nappasi kesäsuunnistajauransa ensimmäisen mitalin, pronssin, SM-tasolta... Kalajoen kankailta!

Vaikka Taneli ei innokas kalamies olekaan, on hän teoillaan osoittanut, että suurikin vonkale jonakin päivänä tarttuu syöttiin... Keväinen juoksijanpolvi ja viimeviikonlopun SM-normaalimatkan pettymys lensi romukoppaan, kun "innokkaan" kalamiehen syöttiin tarttui tällä kertaa kolmospallille oikeuttava vonkale.

Tulihan sitä metallia, kun sitä vaadittiin!

Suurena yllätyksenä Tanelin mitalia ei voi pitää, onhan siitä osoituksena KLL:n kisojen sarja vuodesta 2003 vuoteen 2006: 5., 7., 11 ja nyt siis 3. KLL-menestyksen lisäksi SM-sprinttisija tältä keväältä (9.) kertoo juoksuvauhdin riittävän kenelle tahansa 16-vuotiaalle suunnistajalle. Ja kuten  reittihärvelistä voi todeta, tämän vuotinen H16-rata oli myös suunnistuksellisesti haastava!

-Kovavauhtista taitoharjoittelua olen pyrkinyt lisäämään tänä kesänä edellisvuosia enemmän. Edelleen taitoharjoittelu on ollut hieman retuperällä, sillä matkaa kotoani Pellon harjoituskartoille on yli 30km.
-Nyt on kuitenkin valmistumassa kaksi suunnistuskarttaa Ruuhijärven alueelta, ne tulevat helpottamaan harjoitteluani. Varsinkin, kun maastot ovat sellaisia norjalaistyyppisiä käyrämaastoja..tai no ehkä vähän hienompia...

Taneli tiedosti mitalimahdollisuutensa vanhaa karttaa hetken tutkittuaan, joten kilpailun alkupätkällä hienoinen yliyrittäminen oli lähellä pilata koko suorituksen.

-Innostuin mahtavasta juoksualustasta niin, että ykköselle tuli puolen minuutin virhe.
-Tiedostin kuitenkin hyvän pohjan sopivan minulle (vielä!) paremmin kuin hakkuujätteen ja kokosin itseni. Loppumatkalla sattui enää pieniä virheitä.

Taneli oli tottakai tyytyväinen mitaliin, mutta hieman jäi pienet pummit kaivelemaan, sillä kultaankin olisi ollut mahdollisuuksia. Alle minuutti Mynämäen suunnistuskoneiston superlahjakkuteen, Antti Vainioon, on silti erittäin hyvä suoritus Kairojen kasvatilta

-Eipähän tarvi kuitenkaan oravanpolkukoulun kautta SM-pikamatkalle ruveta valmistautumaan, rentoa läppää heittänyt mitalisti totesi loppuun.

Jäämme odottamaan seuraavia vonkaleita, jotka täkyyn tarttuvat!

Jau!

Eelipekka kahdenkymmenen joukkoon:

Tanelin kanssa samassa H17-sarjassa Eelipekka sijottui 19:ksi, jättäen taakseen monia kovia nimiä. Radan alkuosalla ja pitkällä rastivälillä virheet laskivat sijoituksen kymppisakin ulkopuolelle, mutta erinomaisen loppuvedon ansiosta Eeli jäi plakettisijasta vain parisen minuuttia.

Eelin suunnistus sujui jällen vahvasti

Lauantaina Pellon lukiolaisten sarjan viestiporukan kolmas lenkki, kovavauhtinen juoksija Marke suunnisti D13-sarjassa sijalle 69.

Aapomikon ja Jeren tiukka keskinäinen kilpailu siivitti pojat H11TR:ssä sijoille 45. ja 47. Eroa Aapomikon hyväksi oli tänään vajaa puoli minuuttia.

Ala-aste sarjan joukkueen täydentävä Aino suunnisti sijalle 68 D12-sarjassa. Pellon joukkueen nuorin suunnistaja, Ainon veli Heikki suunnisti H10RR:ssä sijalle 57.

Taistelut jatkuvat vielä huomenna siis viesteillä, jossa Pello saa joukkuen ala-aste ja lukio-sarjaan.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-09-08


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta