Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

TAIVAISEN EM-KISAT SAIVAT HOPEISEN PÄÄTÖKSEN. Luotu: 2011-02-06 20:16:33 (Tinke), Päivitetty: 2011-02-06 20:24:48 (Tinke)

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut on saatu Norjassa päätökseen ja viimeinenkin päivä oli Suomen ja Pellon Ponnen kannalta varsin menestyksekäs. Suomen ykkösjoukkue (Janne Häkkinen, Olli-Markus Taivainen ja Staffan Tunis) sijoittui jännittävän kilpailun päätteeksi hopealle.

Ponnen kannalta viestimitali oli tällä kertaa hieman normaalia kirkkaampi, sillä viestin aloittanut Janne Häkkinen suunnistaa lajin kesäversiossa Ponnen riveissä. Janne lunasti tänään paikkansa erittäin hyvin ja onnistu osuudellaan erinomaisesti. Lempinimeä "Reisi" totteleva ykkösjoukkueen viestimies hallitsi hapot hyvin ja toi Suomen toisena vaihtoon vain parikymmentä sekuntia Ruotsin perässä. Jannen työ palkittiin viestin jälkeen miehen ensimmäisellä kansainvälisellä arvokisamitalilla, jonka tämä mies on varmasti ansainnut.

Kisoissa jo kaksi mitalia edellisinä päivinä napannut Olli-Markus Taivainen oli sijoitettu tällä kertaa viestin toiselle osuudelle. Osuutensa aikana hän onnistui pitämään asemansa viestin toisella sijalla, mutta kärkeen pääsi nousemaan viestin lopulta hieman yllättäen voittanut Venäjän kakkosjoukkue.

Huolimatta hyvin hoidetusta osuudesta oli Olli-Markus edelleen hieman kriittinen suorittamiseensa. Hän kommentoi kisaa lyhyesti, - alussa häröilyä ja letkaa, ja kun peli alkoi selvitä karkasi Veselov hajonnalla ja Arnesson pysyi kiltisti peesilinjalla.

Ankkuriosuus oli jännittävä ja välillä kaikki kolme mitalistia taittoivat matkaa yhdessä. Kilpailun ratkaisuksi muodostui suunnistuspuoli, jossa Venäjän kakkosjoukkue suoriutui parhaiten. Ruotsia vastaan Suomen ankkuri Staffan Tunis onnistui ratkaisemaan kamppailun paremmalla reitinvalinnalla kisan lopulla olleella haastavalla rastivälillä. Tämän reitinvalinnan jälkeen ei ruotsalaisella ollut enää voimia ajaa Tunisia kokonaan kiinni ja Suomi saavutti komeasti hopeaa.

Olli-Markus Taivainen saavutti siis kisojen viimeisenä päivänä jo kisojen kolmannen mitalinsa. Päällimmäisenä mielessä eivät kuitenkaan olleet mitalijuhlat, vaan hän haikaili jo paluuta viime aikoja kovempaan treenaamiseen. - Pikkuhiljaa alkaa taas treenaamattomuus riittää ja mättö alkaa tänä iltana, mies totesi ensimmäisinä kommenteina seurakavereilleen viestin ratkettua. Lupaukset välittömästi alkavasta kovasta harjoittelusta voivat tarkoittaa lisää menestystä maaliskuussa, kun lajissa ratkotaan maailmamestaruudet.

Ponnen näkökulmasta ajateltuna on hiihtosuunnistus on lajina varsinainen kultakimpale. Seuramme pääsi juhlimaan näissä EM-kisoissa yhtä lukuun ottamatta jokaisena kilpailupäivänä. Ainoastaan yhteislähdöllä käydyllä keskimatkalla jouduimme hiukan pettymään. Kesäisin Ponnen paidassa viihtyvä Janne Häkkinen kuitenkin pelasti myös tämän päivän sijoittuessaan hienosti seitsemänneksi.

Juho-Matti Taivainen näytti viimeistään viestissä mistä on tehty. Reilusti alakanttiin menneen keskimatkan jälkeen pystyimme viestissä näkemään tuttua "Emppua", kun mies toi Suomen kakkosjoukkueen rutinoituneesti omaa työtä tehden hienolle sijalle 6. Vanhemman Taivaisen alkutalvea on vaivannut sairastelu ja sitä kautta harjoittelu on ollut normaalista kevennettyä. Olosuhteisiin nähden tulos EM-kisoista on siis hyvä. Jäämme odottamaan, että mies pääsee normaalirutiiniin ja sen jälkeen tulevissa arvokisoissa palkintopallilla voi olla jopa kaksi Taivaista.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-02-06


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta