Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

HIIHTOSUUNNISTUKSEN MENESTYKSELLE JATKOA Luotu: 2011-02-13 23:03:17 (Tinke), Päivitetty: 2011-02-14 09:30:14 (Antti)

Ponsilaiset ottivat omansa, kun hiihtosuunnistuksen SM-mitaleja jaettiin viikonloppuna Jämsässä. Olli-Markus Taivainen oli lauantaina ylivoimainen lajin pitkän matkan kilpailussa ja “OMan” rooli sunnuntaisessa viestissä oli ankkuroida Ponnen värit hopealle.

Lauantain kilpailu saatiin käydä aurinkoisessa pakkassäässä, jossa Olli-Markus Taivaisesta leivottiin ylivoimainen voittaja. Hän ei kuitenkaan johtanut kilpailua alusta asti, vaan me kilpailua seuranneet saimme jännittää tulosta kilpailun loppupuolelle asti. Ensimmäisessä väliajassa kymmenen kilometrin kohdalla vauhti oli riittänyt sijalle kolme.

Pitkä matka kuitenkin vaatii kestävyyttä ja “OMa” näytti reilun kolmen kymmenen kilometrin matkalla, että harjoiteltu on. Eroa toiseksi tulleeseen Matti Keskinarkaukseen kertyi yli neljä minuuttia. Kisassa kolmas oli Ponnessa kesällä suunnistava Janne Häkkinen.

Ponsilaisia valopilkkuja lauantain kisassa edusti myös Jyri Uusitalon suoritus poikien 18-vuotiaiden sarjassa. Jyri sijoittui hienosti neljänneksi. Palkintopalli jäi harmittavasti vain sijan päähän, mutta Jyrin suunta on ylöspäin ja palkintopallilla hänet tullaan näkemään ennemmin tai myöhemmin.

Sunnuntain viestikilpailua sävytti ankara pakkanen. Kisan alkuperäisenä alkamisajankohtana pakkanen paukkui vielä reilusti yli 20 pakkasasteessa. Starttia jouduttiin tästä syystä siirtämään kahteen otteeseen, ennen kun Pellon Ponnen miehet pääsivät näyttämään minkälaisiin keleihin Lapissa on totuttu.

Toiseksi sijoittuneen Ponnen ykkösjoukkueen avaajana toimi Jari Sipilä, joka teki tuttua varmaa työtänsä ja tuli vaihtoon kolmantena. “Jarpan” hyvästä osuudesta huolimatta kilpailun voittaja ja ennakkosuosikki Rasti-Pielinen pääsi liian pitkälle karkumatkalle jo tämän ensimmäisen osuuden aikana.

Keskimmäisellä osuudella viestiä vienyt Juho-Matti Taivainen pystyi tekemään hyvää työtä, jolla hän säilytti joukkueen asemat ankkuriosuudelle. Juho-Matin suoritus oli mainio nousu tiukassa paikassa, koska vielä edellisenä päivänä miehen pitkän matkan kisa oli fyysisesti hyvin vaikeaa tekemistä.

Ankkurina olleelle Olli-Markukselle ei mikään ole mahdotonta, mutta tällä kertaa voittajajoukkue oli päässyt jo liian kauas. Tuore pitkän matkan Suomenmestari teki perussuorituksen, jolla hän nosti Ponnen hienolle toiselle sijalle ja varmisti näin ollen toisen mitalinsa näistä SM-kisoista.

Viestissä Ponnen miesten kakkosjoukkue (Jyri Uusitalo, Antti Ekonoja ja Timo Autto) oli myös mukana taistelemassa varsin hyvistä sijoituksista kahden ensimmäisen osuuden ajan. Ankkuriosuuden suksirikko tiputti heidät kuitenkin kauaksi tavoitelluilta sijoilta kymmenen joukossa.

OMan tyylinäyte viestistä.

OMan tyylinäyte viestistä. Kuva: Antti Ekonoja

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-02-14


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta