Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

TAIVAISTEN YHTEISTYÖ TOI PARISPRINTIN KULTAA Luotu: 2011-02-28 01:07:13 (Tinke)

Iissä käydyt hiihtosuunnistuksen sprinttimatkojen Suomenmestaruuskilpailut toivat jälleen kultamitalin Pelloon, kun Taivaisen veljesten muodostama parisprinttijoukkue taisteli heikosti menneen henkilökohtaisen kisan jälkeen joukkuekisan ylivoimaiseen voittoon.

Lauantaina käydyt sprintin henkilökohtaiset kisat eivät alkaneet Ponnen osalta odotetusti. Suoritukset jäivät toivotusta tasosta lukuun ottamatta Jari Sipilän hienoa kuudetta sijaa. Kauden aikana erittäin hyvin menestynyt Olli-Markus Taivainen joutui kokemaan kärkisijalta hylätyksi tulemisen. Kilpailun jälkeen Olli-Markus tuumasi menon maistuneen hyvälle, mutta väärällä rastilla käyminen koitui tällä kertaa kohtaloksi. Myös muiden ponsilaisten suorituksissa oli toivomisen varaa.

Sunnuntain joukkuekilpailussa Ponnen urheilijat sisuuntuivat kautta linjan. Parhaana esimerkkinä Juho-Matti Taivaisen ja pikkuveli Olli-Markuksen ylivoimainen Suomenmestaruus lajin parisprintissä. Mainitsemisen arvoista on myös se, että pojat kykenivät lyömään myös kilpailun ulkopuolella suksineen Norjan maajoukkueesta tutuksi tulleen kaksikon (Lars Moholdt ja Eivind Tonna) yli minuutilla.

18-vuotiaissa pojissa Ponnen joukkue näytti, että tulevaisuutta on. Jyri Uusitalo ja normaali sarjatasoaan pykälän ylempänä kilpaillut Jere Pantsar yllättivät kaikki mahtavalla neljännellä sijallaan. Neljättä sijaa ei tässä kohtaa voida missään nimessä pitää hävittynä, vaan se oli ilmoittautuminen mukaan tulevaisuuden mitalitaistoihin.

Sävynsä tälle menestyksen päivälle antoivat myös Jari Sipilä ja Antti Ekonoja tuodessaan Ponnen kakkosjoukkueen sijalle seitsemän. Kakkosjoukkue oli myös tyytyväinen suoritukseensa ja ainoastaan ehkä yksi sija olisi ollut vielä täydellisemmällä suorituksella poimittavissa.

Juho-Matti Taivainen Iin SM-sprinteissä
Juho-Matti matkalla parisprintin voittoon. Kuva. Tommi UusimäkiTakaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-02-28


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta