Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

PONSI PETTYI TIOMILASSA Luotu: 2011-05-04 09:36:46 (Tinke)

Pellon Ponnenkin kohdalla perinteeksi muodostunut osallistuminen Tiomilaan ei sujunut tänä vuonna suunnitellusti. Vaihtelevien vaiheiden jälkeen Ponnen kohtalona oli kirjoittaa negatiivista seurahistoriaa ja tuloksena oli hylkäys.

Ruotsissa juostava suunnistuksen suurviesti Tiomila avaa viimeistään suunnistuskauden oikein rytinällä. Viesti juostiin tällä kertaa Botkyrkan kunnassa Tukholman lähistöllä tarkemmin paikassa nimeltä Tullinge. Ponsikin oli katsastanut oman kymmenikkönsä, jonka tavoitteet talven vastustuksista johtuen olivat varsin maltilliset. Parannusta edelliseen parhaaseen sijoitukseen lähdettiin kuitenkin hakemaan.
Ponnen viestiä lähti viemään aloittajan paikalta hyviä juoksuja tehnyt Taneli Pantsar. Aloittaja olikin jälleen mies paikallaan ja juoksu oli täydellisyyttä hipova. Myöhempien osuuksien juoksijat seurasivat mielissään, kun "Tanka" poimi väliaikoja maailman tähtien seassa viestin kärkiporukassa. Vaihtoon mies tuli vain kaksi minuuttia kärjen takana ja viestin alku näytti menneen täydelliseen tyyliin.
Toisella osuudella nähtiin Ponnen paidan vasta tänä keväänä ensi kertaa päälleen pukenut Markku Isokoski. Kova kuntoisella Markulla oli ollut ennen Tiomilaa tehdyissä harjoituksissa hiukan ongelmia ruotsalaisen kartoitustyylin kanssa ja samat ongelmat tulivat vastaan myös itse viestisuorituksessa. Yhden ison ja useita pienempiä virheitä tehnyt Markku joutui taipumaan kärkiletkoista hiukan alaspäin.
Kevään katsastuskisoissa kovia näyttöjä antanut Tommi Uusimäki puki lampun päähänsä kohti osuutta numero kolme. Osuus jatkui toisen osuuden kaltaisena, eli sijoissa tultiin hiukan alaspäin pienten virheiden ja kulkuongelmien seurauksena.
Neljäs osuus, eli ns. pitkä yö on monen mielestä se Tiomilan rankin pesti. Onkin melkein itsestäänselvyys, että tätä osuutta Ponnen viestimiehistössä taittoi Juho-Matti Taivainen. Lenkkipoluilla harjoituskaudella lähes asuva "Emppu" näytti kykynsä tällä 16.5 kilometrin pimeällä taipaleella. Hyvissä letkoissa juoksuaan kuljettanut viestimies teki upean suorituksen ja Ponnen sija oli jälleen noustettu varsin mukaviin iskuasemiin.
Viides osuus, eli vähän edeltäjiä lyhyempi yöosuus oli tällä kertaa uskottu sopivan parhaiten Sami-Petteri Juopperille. Viime vuonna Tiomilan yössä unelmajuoksun tehneellä miehellä on olleet erilaiset loukkaantumiset vaivanaan ja ratkaisuksi harjoituskauden haasteista johtuen haettiin yötaiturille hieman lyhyempää rataa alle. "Espiin" päivän kunto ei ihan riittänyt vaihtosijan letkojen vauhtiin ja yksi iso virhe lisäsi eroa kärkijoukkueisiin nähden. Harjoituskauden vaikeudet näkyivät, mutta tulevissa kuvioissa tuttu kova Espii tulee varmasti taistelemaan tasollaan.
Tiomilassa vuonna 2011 Ponsi joutui kohtaamaan kirouksen osuudella kuusi. Viestiä vieneen kokeneen Seppo Mäkisen leimaus väärällä rastilla pummin seurauksena aiheutti joukkueen hylkäämisen. Suunnistus osoitti äärimmäisen herkkyytensä ja tuloksena oli epämiellyttävää historiaa ensimmäisen suurviestihylkäyksen muodossa kautta seuran historia. Ponnen loput juoksijat: Timo Autto, Antti Ekonoja, Jesse Martelius ja Olli-Markus Taivainen juoksivat kaikki osuutensa läpi hylkäyksestä huolimatta. Kilpailun ulkopuolisena juostut osuudet menivät kohtuullisesti ja jälkikäteen voidaan spekuloida, että ilman hylkäystä Ponnen minimitavoite olisi ehkä täyttynyt. Tosin se on vain ehkä ja tämä on suunnistusta.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-05-04


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta