Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

KESKIMATKALTA SM- KULTAA JA PRONSSIA, VIESTISTÄ PLAKETTISIJA Luotu: 2006-09-19 19:26:56 (Make), Päivitetty: 2006-09-19 19:36:56 (Make)

”Saaren asukkaiden astiakaapit tärisee, kun loppusuora aukeaa!” Ainakin SM- keskimatkan tuo tavoite täyttyi: (kuten oheisen jutun kuvista näkyy) Tuon tavoitteen ohessa Olli-Markukselle SM- kultaa, Juho-Matille pronssia ja Tanelillekin A- finaalipaikka.

Kaikkien aikojen ensimmäiset keskimatkan SM- kisat luukutettiin Airismaan saaristomaisemissa. Saariston avokalliomaasto tarjosi mahdollisuuden vauhdikkaaseen juoksuun upeissa merimaisemissa. Liialti aikaa suunnistajilla ei kuitenkaan maisemien ihailuun jäänyt, sen verran vaihtelevia ja rytmitystä vaativia suunnistustehtäviä entinen pikamatka tarjosi, niin kuin SM- kisojen arvolle kuuluukin.

Kultaa ja pronssia  keskimatkalta

Aamukarsinnoista Olli-Markus selvitti tiensä vahvalla itseluottamuksella ja rennolla fiilistelyllä eränsä nopeimpana jatkoon.

Finaalissa vanha hyväksi havaittu taktiikka, kaikki tai ei mitään, toi onnistuneen lopputuloksen;

Olli-Markus suunnisti kesän kolmannen Suomenmestaruutensa. Aivan puhtaasti ei OMankaan suunnistus sujunut. Yhteensä virheitä tuli puolentoista minuutin verran. Kaikkinensa kisa oli mitalikolmikon osalta tiukka. Hopeamitalisti, MM- joukkuekaveri Aaro Asikainen jäi 20 sekuntia ja pronssia napannut Hiisin Johannes Pohjala 30. Viime vuoden vastaavan matkan – pikamatkan ”hylsy” kirkastui kerralla kultaiseksi. Keskimatka lienee tällä hetkellä OMalle ominta, onhan meriteissä jo nuorten MM- kilpailuistakin komeat podiumsijat 6 ja 5.

OMan (aka wannabe Janbenes?) loppurutistus

Juho-Matin aamukarsinta sujui kuin ”heittäjien parhaina päivinä.” ”Alusta asti takellellen, kaarroksia ja hakuja tuli niin paljon, että loppuvälit piti juosta täysillä” totesi Emppu. Täysilläpä pitikin, 30 sekunnin marginaalilla jatkopaikka irtosi. Se tiesi liki auraajan osaa finaalin neljäntenä lähtijänä.

Pienet päiväkävelyt ja itsesuggestiot Rymättylän Kunstenniemen merenrantakallioilla ja Juho-Matti oli finaalissa valmis taisteluun. Alun pienoisen varmistelun jälkeen Emppu yltyi hurjaan vauhtiin ja kellotti maaliin tullessaan reilun kolmen minuutin keulat. Ajan, minkä pystyivät alittamaan vasta aivan lopussa lähtenyt Deltan hurja kaksikko, joista Oskari Liukkonen otti kultaa ja Janne Heikka hopeaa. Muutkin takaa lähteneet tulivat kovaa, kuitenkin ensimmäisen keskimatkan mitali Juho-Matille varmistui 14 sekunnin turvin. Viimeinen plaketisti, kisan kymmenes, jäi Empusta vain 39 sekuntia. ”Ainahan poika on kovassa juoksukunnossa ollut, mutta mistähän se on tänä kesänä suunnistusvarmuudenkin löytänyt” moni kilpakumppani ihmetteli.

Emppu hymyilee kameralle

H 16- sarjassa Taneli sijoittui karsinnoissa oman ryhmänsä seitsemänneksi ja selvitti runsaslukuisessa sarjassa tiensä A- finaaliin Juoksuvoimaltaan jo sarjansa kärkikastiin kuuluva Taneli napsi finaalissa tasaisesti kärkikymmenikköön kuuluvia rastiväliaikoja. Pitkällä välillä reitinvalinta oli onnistunut mutta samaistusvirheen myötä yli 3 min virhe pudotti sijoituksen tasaisessa kilpailussa lopputuloksissa sijalle 29. Kuudella välillä yhdestätoista Taneli oli kuuden sakissa. Kun suoritusvarmuus kasvaa on Taneli valmis nousemaan ikäluokkansa terävimpään kärkeen.

Tanella on vielä opittavaa Empulta loppuirvistyksen suhteen..

H 16- sarjan karsinnoissa Eetu Pantsar oli erässään sijalla 23 ja Eelipekka Matti omassaan sijalla 28.

B- finaalissa Eelipekka sijoittui 21. 4.25 voittajasta ja Eetu sijalle 44. 10.05 B- erän nopeimmasta.

Miesten karsintaeriä oli 7 ja jokaisesta pääsi yhdeksän nopeinta A- finaaliin.

Karsintaerissä ponsilaiset sijoittuivat omissa erissään seuraavasti Teemu Sipilä 23., Antti Ekonoja 27., Pekka Varis 31., Jari Sipilä 35. ja Kari Virtanen 53.

B- finaalissa parhaiten onnistui Jari 15. ja Pekka 17. sijoilla, 7 sekunnin erolla toisistaan, kärki kulki reilut 2 minuuttia nopeammin. Antin sijoitus oli 40., Teemun 55. ja Karin 164.

Viestistä Lapin ainoa plakettisija

20-vuotiaiden kovatasoiseksi mainostetussa viestissä Ponsi oli nostettu monien veikkauksissa mitali joukkueiden kastiin. Kovatasoinen trio Ponnella onkin. Talvelta on neljän kullan putki, viime kesän SM- hopea ja aina tuolla kokoonpanolla on tullut vähintään plakettisija. Tällä kertaa elämää suuremmat reaaliteet kulkivat niin, että Ekonojan Jukalla oli mahdollisuus saapua viestin avaajaksi Turkuun suoraan yöjunalta. Noista lähtökohdista Jukan, Juho-Matin ja Olli-Markuksen viestin seitsemäs sija, Pohjois- Suomen parhaana juuri ennen myös kovilla kokoonpanoilla olleita Pohjantähteä ja Lapuan Virkiää on kelpo saavutus. Yhteisesti pojat huolehtivat siitä, että lappilaisjoukkue tänäkin kesänä esiintyi ykkösryhmän SM- viestien palkintojenjaossa.

Lähtölaukaus on pamahtanut ja Jukkis starttaa matkaan muiden aloittajien kanssa

Nuoremmat pojat Eelipekka, Eetu ja Taneli olivat lähes 60 joukkueen viestissä sijalla 33.

Miesten joukkue suunnisti järjestyksessä Jari, Antti, Teemu ja Pekka. Loppusijoitus oli 59.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-09-19


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta