Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

TAIVAISELLE KULTAA SASTAMALAN YÖSTÄ Luotu: 2011-10-02 14:30:56 (Tinke), Päivitetty: 2011-10-04 07:34:31 (Tinke)

-Sastamala. Olli-Markus Taivainen oli täysin omaa luokkaansa vuoden 2011 yösuunnistusmestaruuksia ratkottaessa. Alusta loppuun tuore suomenmestari piti yllä sellaista kyytiä, ettei siihen pystynyt vastaamaan yksikään kilpailukumppani. Tultuaan maaliin Olli-Markus saavutti itselleen ja seuralleen historiallisen mitalin. Suomenmestaruustasolla ensimmäinen sija yleisessä sarjassa on sekä Ollille että Pellon Ponnelle ensimmäinen.

Taivaisen alkuvauhti oli tyrmäävää. Gps-seuranta näytti kyseenalaistamatonta tietoa siitä kuinka Ollin menoa ilmaiseva pallo eteni ylivoimasta vauhtia muihin verrattuna. Radan alkupään rastit sujuivat myös taidollisesti varsin hienosti ja esimerkiksi toiseksi sijoittuneen ja Ollia 4 minuuttia edellä lähteneen Tampereen Pyrinnön Janne Heikan selkä tuli vastaan jo alkurasteilla. Ensimmäisen yleisen sarjan suomenmestaruuden kesäsuunnistuksen puolella Taivainen voitti vajaan neljän minuutin erolla toiseksi tulleeseen ja kolmanneksi sijoittunut Deltan Timo Sild jäi tuoreelle mestarille jopa 5 minuuttia.

Ylivoimaisesta ajasta huolimatta ei edes voittajan suoritus ollut täysin virheetön. Pieniä ja vähän isompia ylimääräisiä kaarroksia mahtui matkalle muutama kappale ja lopussa Olli siisti hiukan liian suuriksi kasvavia eroja etsiessään paria rastia hieman pidemmän aikaa. Maalissa palkinto oli kuitenkin ansaittu ja tällä kertaa Taivaisen rohkea taktiikka oli toiminut varsinkin erittäin rohkean vauhdinpidon osalta.

Saavutettu mitali on tärkeä Ollille itselleen sen ollessa ensimmäinen suomenmestaruus aikuisten sarjoissa ja samat saavutukset tulivat ensi kertaa nyt myös Pellon Ponnelle. Taakse jäänyttä suunnistuskautta voidaan luonnehtia vähintäänkin haastavaksi sekä urheilijan itsensä, että seuran tasolla. Mestaruus on mitä parhain tapa lopettaa tämä vaikea suunnistuskausi ja jatkaa uusin voimin kohti ensi kesää.

Tuore suomen mestari vuonna 2004 hieman nuorempana yösuunnistuksen dominoijana.
Olli-Markus vuonna 2004 Vöyrissä hieman nuorempana yösuunnistuksen dominoijana. Tuolloin eroa toiseksi tulleeseen kertyi yli 9 minuuttia. Kuva. Markku Taivainen


Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-10-04


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta