Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi 17. ja viides suomalaisjoukkue Smålandskavlenissa Luotu: 2011-11-01 11:49:35 (NT)

Pellon Ponnen viisikko Olli-Markus Taivainen, Sami-Petteri Juopperi, Juho-Matti Taivainen, Markku Isokoski ja Taneli Pantsar sijoittuivat syksyn arvostetussa ja kovatasoisessa Smålandskavlenissa sijalle 17. eteläisessä Ruotsissa Mariannelundin pitäjässä. Suomalaisjoukkueista Ponsi oli viidenneksi nopein ja samalla paras puhtaasti suomalaisvoimin juossut joukkue.

Viestin voiton korjasi Kalevan Rasti joka tuttuun tapaan juoksutti alkuosuuksilla kansallisen tason suomalaisia viestisuunnistajia ja latasi loppuun Bulgarian ja Ranskan maajoukkuekalustoa. Rastin menestytsresepti oli sikäli yhtäläinen Ponnen miehistön kanssa että joukkue oli viettänyt edellisen viikon leirillä, 10milan tyyppimaastoissa kevään haasteeseen valmistautuen. Ponnen leirillä Vuokatissa keskityttiin toki enemmän henkilökohtaiseen kehittymiseen kuin yksittäiseen tapahtumaan valmistautumiseen.

Småkkerin joukkue matkalla kohti uusia haasteita

Viestin yöosuudet sujuivat O-M Taivaisen ja Juopperin juoksemina kohtuullisesti. OMan yösuunnistusrutiinin puute aiheutti yhden isomman virheen lisäksi joukon pieniä pysähdyksiä ja varmisteluja. Karmivan loppukesän jälkeen hyvään juoksuvireeseen päässyt mies kuitenkin korjaili tossulla sen mitä korjattavissa oli ja sorvasi kelpo ajan osuudelleen. Espii ei ollut lainkaan tyytyväinen suoritukseensa tehtyään tavoistaan poiketen kolme liki pariminuuttista virhettä. Riskinotto eli keväisen 10milan longanattenin kuninkaan, Olle Boströmin, selän hyödyntäminen ei tällä kertaa tuottanut toivottua tulosta.

Aamun valjettua viestin lyhyimmälle osuudelle kirmasi J-M Taivainen. Emppu fiilisteli kangasmaastosta hyvällä tahdilla ja päästi Isokosken metsään kohtuullisissa asetelmissa. Markku sorvasi pienestä leiriväsymyksestä huolimatta kovan luokan juoksun vaikka vaatimattomana miehenä itse juoksuaan vähättelikin.

Ankkuriosuudella jännitettiin, pitääkö Pantsar takanaan ennakkoon kovimmat puhtaasti suomalaisin voimin juosseet joukkueet takanaan. Pitkään maailman ehdottomien huippujen, Dmitri Tsvetkovin ja Peter Öbergin mukana kevyellä askeleella tullut Tanka joutui radan loppupuolen pidemmän hajonnan takia taipumaan kaksikolle mutta pääsi silti juoksemaan loppusuoraa ensimmäisenä suomalaismiehenä Ponnen sijalle 17.

Hyvään joukkuesuoritukseen on hyvä päättää tuloksellisesti mollivoittoisesti sujunut kilpailukausi 2011 ja suunnata kohti uusia haasteita. Smålandskavlenin onnistuminen näyttää että urheilijat ovat kehittyneet vuoden aikana rutkasti henkilökohtaisella tasolla ja samansuuntaisen kehityskäyrän jakumiseksi Pellon Ponsi pyrkii tarjoamaan vähintäänkin maajoukkuetasoista valmennusta urheilijoilleen.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-11-01


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta