Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

SUUNNISTUS 70- VUOTIAAN PELLON PONNEN LIPPULAIVA Luotu: 2011-12-15 17:39:42 (NT)

Pellon Ponnen suunnistajat jatkoivat kuluneena vuonna v. 1941 perustetun maineikkaan yleisseuramme menestystarinaa.

Kaukana juhlahumuista, arkisen työn merkeissä Ponnen suunnistajat ovat jatkaneet huikeaa menestystään kansainvälisissä ja kotimaisissa arvokisoissa. Tunnetun yleisseuran menestysperinne jatkuu nyt suunnistajien voimin. Pieni mutta perinteikäs pohjoisen seura, 70-vuotias Pellon Ponsi, voi olla suunnistajistaan, urheilijoistaan ylpeä

Juhlavuoden aikana Ponnen suunnistajien saavutuksina on tullut kaksi MM-kultaa, kaksi EM-hopeaa, yksi EM-pronssi, kolme SM-kultaa, neljä SM-hopeaa ja hiihtosuunnistuksessa Lumi-Toukolan voitto. MM- joukkueessa edustus hiihtosuunnistuksessa ja kesäsuunnistuksessa sekä kaksi edustajaa hiihtosuunnistuksen EM- kilpailuissa. Syystä Ponnen suunnistusjaoston puheenjohtaja Jani Harju oli joukoistaan rohki ylpeä. Lista kertoo meriiteistä, joista moni suunnistuksen suurseurakin voi vain unelmoida. Olkoot Ponnen suunnistajien saavutukset nöyrä kiitos kaikille seuraihmisille, taustajoukoille ja talkoolaisille, jotka ovat olleet vuosikymmenten saatossa mukana.

Kansainvälisestä ja kotimaisesta mitalisateesta on vastannut pääsääntöisesti seuran tunnetuin urheilija Olli-Markus Taivainen, kirkkaimpina saavutuksina henkilökohtainen ja viestin maailmanmestaruus ja tukku EM-mitaleita.

Hiihtosuunnistuksessa edustustehtävissä EM- kisoissa oli mukana myös velipoika Juho-Matti Taivainen (viestissä 6.). Yhdessä veljekset voittivat hiihtosuunnistuksessa parisprintin Suomen mestaruuden. SM- viestin hopeajoukkueessa suunnisti Taivaisten lisäksi kolmantena lenkkinä Jari Sipilä. Voittoisassa Lumi- Toukolan joukkueessa kolmikon täydensi Antti Ekonoja ja Jyri Uusitalo. Henkilökohtaisilla matkoilla Olli-Markus voitti pitkänmatkan mestaruuden ja keskimatkan hopeaa. Nuori Jyri Uusitalo saavutti erikoispitkällä matkalla SM- hopeaa ja yhdessä Jere Pantsarin kanssa parisprintissä lupaavasti 4. tilan.

Kesäsuunnistuksessa Olli-Markus Taivainen saavutti MM sprintissä finaalipaikan. Lisäksi Olli-Markus juoksi avausosuuden Suomen seitsemänneksi sijoittuneessa viestijoukkueessa.  SM- kilpailuissa Olli saavutti seurahistorian ensimmäisen aikuisten Suomenmestaruuden suunnistuksessa. Mestaruus tuli yösuunnistuksessa, sprinttisuunnistus sujui SM- hopean arvoisesti. Televisioidussa huippuliiga- sarjassa oli tuloksena kokonaiskilpailun toinen sija.

Tiomilassa ja Jukolassa Ponnen edustusjoukkue ei onnistunut, mutta syksyn kansainvälisessä suurviestissä Smålandskavlenissa Ponnen joukkue; Olli-Markus Taivainen, Sami-Petteri Juopperi, Juho-Matti Taivainen, Markku Isokoski ja Taneli Pantsar sijoittui lupauksia antavasti sijalle 17., parhaana puhtaasti suomalaisvoimin juosseena joukkueena. Kun tuohon ryhmään lisätään kokeneet viestiketut; Antti Ekonoja, Tommi Uusimäki, Janne Häkkinen, Jesse Martelius, Jari Sipilä, Seppo Mäkinen, Timo Autto, Samuel Vainiomäki, Pekka Suorsa, Pekka Varis ja Jyri Uusitalo voidaan tulevaisuuden suurviesteistä odottaa vielä parempaa.

Edellä mainittujen lisäksi Ponnen värejä SM- tasolla ovat kantaneet vanhemmista suunnistajista Arto Vilppola ja junioreista Jere Pantsar, Heikki Vuopio, Aapomikko Matti,  naissuunnistajista Krista Joona, Annimaria Mäkikyrö sekä tyttöjunioreista Aino Vuopio ja Marke Joona. Nuoremmista ponsilaisista Veera Korteniemi edusti Pontta Kultainen kompassi- finaalissa Lapin joukkueessa.

 Ponnen aktiivisen ja osaavan talkooväen suurin voimannäyte viime kesänä oli Suomen Tunturinsuunnistuksen järjestäminen elokuussa Pallas- Ounastunturin alueella. Uudet haasteet odottavat Lapin Lumirastit ja SM- erikoispitkä järjestetään Ponnen voimin tulevana keväänä Pellossa. 

 Iltarastitoiminta vetää kesäviikoittain kuntoilijoita repussa kannettavista vauvoista yli 80- vuotiaisiin vaareihin. Nuorisotoiminta pyörii viikoittain liki ympäri vuoden.

 Suunnistuskauden päätösgaalassa palkittiin seuran menestyneitä urheilijoita ja nuoria suunnistuksen harrastajia. Uutena tunnuspalkintona luovutettiin Jyri Uusitalolle tuloksia tuottavasta, uutterasta harjoittelusta Taivaisen veljesten lahjoittama ”kierrätyspalkinto”, Suunta huipulle - kiertopalkinto.

 Nuorekkaana suurella ja menestysnälkäisellä joukkueella pieni pohjoisen seura, Pellon Ponsi jatkaa luottavaisin mielin kohti seuraavaa vuosikymmentään; tutulla tunnuslauseellaan ”Pohjoinen puhaltaa..”

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2011-12-15


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta