Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

PONNELLE SM-VIESTIN HOPEAA, JUHO-MATTI NELJÄS Luotu: 2012-02-20 21:54:17 (NT), Päivitetty: 2012-02-21 10:18:54 (NT)

”Hopea on värimme”, totesivat Ponnen viestikolmikon jäsenet Jari Sipilä, Juho-Matti ja Olli-Markus Taivainen ja antoivat täyden tunnustuksen voittajilleen

”Hopea on värimme”, totesivat Ponnen viestikolmikon jäsenet Jari Sipilä, Juho-Matti ja Olli-Markus Taivainen ja antoivat täyden tunnustuksen voittajilleen, neljännen perättäisen viestimestaruuden ottaneelle Rasti-Pielisen miehistölle.

Mainiosti SM-sprintissä hopealle sijoittunut, kokenut Jari Sipilä oli Ponnen avaaja. Harmittava kartanlukuvirhe heti ykkösrastille vei suunnistussujuvuuden ja Jarppa joutui antamaan ”siimaa” odotetusti pahimmalle vastustajalle Rasti-Pieliselle, mutta hyvin mies kokosi itsensä ja vaihdossa eroa RasPin aloittajaan Markku Siposeen oli vain 1.43 ja laskiaispullat hyvin uunissa.  

Kakkososuuden suunnistanut, hyvään hiihtosuunnistuskuntoon päässyt Juho-Matti Taivainen oli varsin tyytyväinen suoritukseensa ja lähetti velipojan ankkuriosuudelle vain sekunnin RasPin Pasi Kiiskisen perässä. Laskiaispullat olivat enää kermaa ja vadelmia vailla.

Ankkuriosuudella, vahvasti talvikauden harjoittelussa kesäsuunnistukseen panostanut ja hiihtoharjoittelun vähiin jättänyt Olli-Markus Taivainen selviytyi kuitenkin pienillä virheillä ja tekikin viestien toiseksi nopeimman ajan. Sekään ei tällä kertaa riittänyt. Vanha maajoukkuekonkari Petri Kiiskinen eteni virheettömästi ja vauhdikkaasti kuin kone ja toi jälleen Rasti-Pielisen neljänteen perättäiseen voittoon.

”Kaivelemaan tämä viesti jäi. Ilmeisesti ei voi vielä naulata karttatelinettä Ritavalkean hiihtokeskuksen seinään, kun viestin SM-kultaa ei vieläkään saatu”, sanaili hiihtosuunnistuksen viestin kolminkertainen maailmanmestari Olli-Markus. Vaikka ”hopeisissa” laskiaispullissa oli hieman ”karvas” maku, hyviltä ne lopulta maistuivat joukkueelle ja taustatiimille.

Juho-Matti toistamiseen neljäs

Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen oli parhaana lappilaisena neljäs hiihtosuunnistuksen pitkänmatkan SM-kilpailuissa. EM-joukkueeseen valituista Juho-Matin taakse jäivät Ville-Petteri Saarela, Hannu-Pekka Pukema ja Matti Keskinarkaus.  Kisassa mukana olleista kuluvan viikon EM-kisoissa Ukrainassa kilpailevista urheilijoista ainoastaan pronssimitalisti, kesäponsilainen Janne Häkkinen ehätti edelle. Kulta- ja hopeamitalit menivät konkareille Rasti-Pielisen Petri Kiiskiselle ja Puolangan Ryhdin Teemu Könkäälle. EM-kisoihin mitalisaldoaan puolustamaan lähtevistä Staffan Tunis oli poissa, eikä Ponnen Olli-Markus Taivainenkaan lähtenyt puolustamaan viimevuotista voittoaan.. Vihannin Lumimetsän lahja Ponnen suunnistukselle, työn ja opiskelun ohella jälleen kovaan kuntoon päässyt Jari Sipilä oli sijalla14.

Kaksi henkilökohtaista SM-nelossijaa, parisprintin kullan ja viestihopean kauden aikana saavuttanut Juho-Matti totesi SM-kisojen jälkeen hisukauden olevan ainakin tältä vuodelta paketissa (Lumi-Toukolaa lukuun ottamatta). Jatkossa mies aikoo nauttia pitkienmatkojen hiihtoelämyksistä; Finlandia, Tervahiihto, Lapponia ja Saamehiihto ovat seuraavia lopputalven haasteita.

Yhdessä osanottajamääriltään runsaslukuisimmassa sarjassa, viisikymppisten miesten sarjassa Ponnen ArtoVilppola sijoittui kahdenneksitoista.

Varteenotettavista ponsilaisista mitali- ja plakettiehdokkaista viimevuoden 18-sarjan SM-hopeamitalisti Jyri Uusitalo ja kauden aikana kovasti kehittynyt Jere Pantsar ”joutuivat” vaihtamaan viikonlopun SM-karkelot Wanhojen tansseihin. Antti Ekonojan sairastumisen myötä myös toisen Ponnen potentiaalisen viestijoukkueen osanotto peruuntui.

Arvokisoista

Kuluvalla viikolla Olli-Markus kilpailee ainoana pellolaisena Suomen edustusjoukkueessa EM-kilpailuissa Ukrainassa. Lähellä edustuspaikkaa oli myös velipoika Juho-Matti. Nuorten MM-kisoihin oli tiukasti ehdolla Jyri Uusitalo ja nuorten EM-kilpailuihin Jere Pantsar.

Jos tulevaisuudessakin halutaan, että pellolaisia ja ponsilaisia hiihtosuunnistajia esiintyy kansainvälisten ja kotimaisten arvokisojen edustustehtävissä ja podiumeilla, on meidän kyettävä takaamaan yhteistoiminnassa kunnan teknisen toimiston kanssa vastustajiin nähden vähintään tasavertaiset lajiharjoittelumahdollisuudet, heti ensilumista lähtien. Hisu-urasto ja kartta ovat suunnistajan liikuntapaikat. Luonnonolosuhteiden puolesta meillä Suomen Pellossa pitäisi olla etulyöntiasema, jos asennetta ja tahtotilaa riittää urheilijoiden tapaan. Silloin sinivalkoisissa väreissä voisi edustaa taas useampi pellolainen urheilija.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-02-21


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta