Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markukselle keskimatkan EM-hopeaa! Luotu: 2012-02-23 20:29:12 (NT)

Olli-Markus Taivainen jatkoi hiihtosuunnistuksen arvokisojen mitaliputkeaan ottamalla tänään upeasti keskimatkan EM-hopeaa Ukrainassa käytävissä kilpailuissa.

Olli-Markus Taivainen hiihti toiseksi hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen keskimatkalla torstaina Ukrainan Sumyssa. Taivainen hävisi kilpailun voittajalle Venäjän Eduard Khrennikoville 18 sekuntia. Voittajan aika oli 43.14. Kolmanneksi sijoittui Norjan Hans Jørgen Kvåle, joka jäi suomalaisesta neljä sekuntia. Keskiviikkona sprinttikultaa voittanut Staffan Tunis oli viides. Hän jäi sekuntipelissä pronssimitalista kaksi sekuntia.

Taivaisen lähtöaika oli ennen kuumaa ryhmää. Heti suorituksen jälkeen pellolainen oli sitä mieltä, että suoritus ei riitä mitaleille. Hän teki ison virheen, joka maksoi lähemmäs 40 sekuntia.

– Mitali oli yllätys sen suorituksen jälkeen, kun tuli iso virhe. Ehkä fyysisesti oli niin hyvä päivä ja liukas suksi, että se on paikannut sitä virhettä, iloitsi Taivainen, joka voitti viime vuonna MM-kultaa sprintissä. EM-kisoista Taivaiselta oli viime vuodelta sprintistä hopeaa ja pronssia pitkällä matkalla. 

– Edellinen onnistunut keskimatkan kisa on vuodelta 2009 Japanin MM-kisoissa. Silloin voitin kultaa, Taivainen sanoi.

Rata oli erilainen kuin keskiviikkoisessa sprintissä. Kisassa oli paljon erilaisia reitinvalintamahdollisuuksia. Oikoja oli paljon jyrkissä rinteissä ja oiottiin myös ylämäkeen, mitä tapahtuu harvemmin Suomessa.

Lähde: Suomen Suunnistusliiton lehdistötiedote

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-02-23


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta