Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markukselle viestin EM-kultaa Luotu: 2012-02-25 20:20:27 (NT)

Hiihtosuunnistuksessa lähes kaiken voittaneelta Olli-Markus Taivaiselta puuttui vielä Euroopan mestaruus ennen tätä päivää. Nyt sekin löytyy palkintokaapista Suomen miesten voittaessa EM-kultaa viestissä. OMan lisäksi Suomen viestijoukkueessa hiihtivät Matti Keskinarkaus ja Staffan Tunis.

Suomen hiihtosuunnistusjoukkue voitti ylivoimaisesti viestin Euroopan mestaruuden lauantaina Ukrainan Sumyssa. Suomen joukkueella Matti Keskinarkaus, Staffan Tunis ja Olli-Markus Taivainen oli maalisuoralla varaa vielä tuuletella, sillä toiseksi tullut Norja jäi yli minuutin päähän. Kolmanneksi hiihti Ruotsi.

– Voitimme samalla joukkueella, mutta eri hiihtojärjestyksessä MM-kultaa viime vuonna, joten ei tämä yllätys ollut. Ei tällä joukkueella muuta kannata tavoitella, iloitsi Suomen ankkuri Taivainen maaliin tultuaan.

Ensimmäisen osuuden jälkeen Suomi tuli vaihtoon kolmantena aivan Venäjän ja Suomen 2 joukkueen kannoilla.

– Minulla oli vähän työmiehen rooli. Kauheaa mennä viiden sentin sohjossa. Yleisörastin jälkeen latasin vaan täysillä, että tulen hyvissä asemissa vaihtoon, kertasi Keskinarkaus.

Toisella osuudella Tunis siirtyi johtoon ja repi kaulaa muihin. Suomi tuli yli kahden minuutin johdossa toiseen vaihtoon.

– Alku meni hyvin, mutta yleisörastin jälkeen tein pari huonoa reitinvalintaa, Tunis kertoi.

– Kisa oli fyysisesti erittäin raskas, kun suksi ei luistanut ollenkaan. Helpotti kummasti hiihtämistä, kun tiesi, että heti takana ei tule ketään, Taivainen kuvaili suoritustaan.

Olli-Markus

Olli-Markus vauhdissa EM-kisoissa (Kuva: SSL)

Lähde: Suomen Suunnistusliiton lehdistötiedote

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-02-25


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta