Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Emppu ja Jyri edustustehtävissä Luotu: 2012-03-27 23:17:35 (NT), Päivitetty: 2012-03-28 08:50:14 (NT)

Missä miestä tarvitaan, siinä pohjoistuulen pontta hätiin kutsutaan. Vähän kuin takaoven kautta kävi kutsu liiton sinivalkoisiin Empulle MC:n finaalin ja Jyrille nuorisomaaotteluun Ruotsin Bodeniin.

Hyvin kairojen kasvatit paikkansa täyttivät.

Nippa, nappa nuorten MM-joukkueesta pudonnut Jyri antoi vahvan kansainvälisen näytön tulevien kausien valmennusryhmiin ja edustustehtäviin. Nuorten maaottelussa tuli Jyrille vakuuttava, yli kahden minuutin voitto pitkällä matkalla. Voiton arvoa nostaa se, että kisassa mukana oli mm. nuorten MM-kilpailuissa pitkällä matkalla pronssille sijoittunut, Jyrin kova kotimainen kilpakumppani Santeri Aikio, Norjan MM-sprintin viitonen; Jörgen Madslien ja Ruotsin MM-edustaja Jonas Larsson. Jyrin nousujohteinen ura kulkee aikataulussa.

Jyri

Jyri, ensimmäinen edustustehtävä - valmiina haasteisiin

Enemmin murtomaahiihdosta innostunut ja Lapponia- hiihtoon tähdännyt Emppu, taipui lopulta MC-finaalin kannalle, opiskelu- ja aikataulullisista syistä, ja olihan Bodenin keikka lähempänä kuin yksikään kauden kotimainen arvokilpailu. (Toistaiseksi) viimeiseksi jääneessä edustustehtävässään Emppu kuittasi kansainvälisesti tutut sijat; sprintti 17, keskari 19 ja pitkä matka 18, missä viimeisellä kierroksella diiseli jyskytti jo kärjen vauhtia. Ehkä, ehkä ei, Emppu tekee joskus ”kiiskiset” ja ”varikset” tai sitten SOS - se oli siinä.

Emppu

Emppu ”viimeinen kierros” - kylä lähtee

MC-finaalin longilla kesäponsilainen Reisi koki uransa toistaiseksi suurimman tähtihetken, kipuamalla henkilökohtaisella matkalla bodiumille ja kakkoseksi. Toisen ex-ponsilaisen Houben kausi on myös ollut menestyksekäs, maailmancupin kymmenes. Pitkän, todella pitkäntien kulkijoita ovat molemmat ja saavutuksensa kovalla työllä ansainneet.

 

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-03-28


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta