Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Kärki terävänä FinnSpringissä Luotu: 2012-05-04 15:51:30 (NT), Päivitetty: 2012-05-04 15:55:27 (NT)

Kevään ensimmäinen "arvokilpailu", FinnSpring Sipoonkorvessa tarjosi ponsilaisittain historiallista menestystä kun molempien miesten eliittisarjojen voitot päätyivät pohjoiseen.

Miesten katsastussarjassa flunssan hidastama OMa hoiti selkeän reilun kahden minuutin voiton kohtuullisella suunnistussuorituksellaan. Raskaissa olosuhteissa käyty 13,5km koitos tulevan Jukola-maaston naapurissa oli miehen omien sanojen mukaan yhtä kaaosta mutta GPS-seurannassa pallukka näyttää liikkuvan muihin verraten aivan omaa vauhtiaan. Uran ensimmäinen yleisen sarjan katsastusvoitto osoittaa miehen ottaneen askeleen ylöspäin huippusuunnistajien hierarkiassa.

OMa hymyilee katsastusvoittoa

kuva: FinnSpring

Päivän toinen sarjavoitto tuli myös selkeällä erolla, kun Lauri teki huippujuoksun toisessa eliittisarjassa jättäen hänkin toiseksi tullutta parisen minuuttia. Alun pikkuvirheiden jälkeen suunnistus oli vakuuttavaa ja vauhti piti loppuun asti. Muutamia megapummeja tehnyt Markku juoksi eliitissä sijalle 18. ja Emppu oli 21:nen. A-sarjassa parhaiten onnistui Tommi jonka loppusijaksi tulostaululle ilmestyi 15.

Sunnuntain viestissä Ponnen ykkösnelikko Markku, Lauri, Tommi ja OMa teki perussuorituksen ja sijoittui sijalle 7. vain nelisen minuuttia kakkossijasta. Selkeää parannusta aikaisempiin vuosiin sillä rintanumerossa luki viime vuoden sijoituksen perusteella 32. Ponnen kakkonen oli lopulta 49. ja naisten kolmikko 42.

Alkukevään kisoista on tullut kosolti positiivisia signaaleja urheilijoiden kehityksestä. 10milaan valmistava leirikin on sujunut mallikkaasti yömiesten näyttäessä todellista suunnistusvarmuutta loppupään osuuksien juoksijoiden pyrkiessä maksimoimaan kulkua kohti erityisen vauhdikkaita osuuksiaan. Tästä on hyvä jatkaa pohjoisen puhallusta!

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-05-04


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta