Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Pellon Ponsi Jukolassa upeasti 34. Luotu: 2012-06-17 20:35:04 (NT), Päivitetty: 2012-06-17 21:11:52 (NT)

Pellon Ponnen miehet onnistuivat Valio-Jukolassa Vantaalla mainiosti ja tuloksena oli 2000-luvun ylivoimaisesti paras sijoitus, 34. Joukkueessa juoksivat Juho-Matti Taivainen, Sami-Petteri Juopperi, Lauri Oikarinen, Tommi Uusimäki, Janne Häkkinen, Markku Isokoski ja Olli-Markus Taivainen.

Ponnen viestin avasi Juho-Matti. Hieman ahtaalla lähtösuoralla tapahtui kompurointia, mikä pudotti alussa Juho-Matin pois kärkiletkasta. Vielä kun alkurasteille sattui pieniä virheitä, liikkui ”Empun” sijoitus vielä osuuden puolivälissä sadan heikommalla puolella. Loppu tuli kuitenkin mainiosti ja vaihtoon Ponsi tuli sijalla 40., ainoastaan 4 minuuttia kärjen takana.

Kakkososuuden pimeää yöosuutta lähti taittamaan Sami-Petteri. Alku sujui kuin elokuvissa ja ”Espii” käväisikin jo 30 parhaan joukossa. Kisan puoliväliin mahtui kuitenkin yksi parin minuutin virhe, joka verotti hieman sijoituksia. Lopun Espii taisteli mainiosti ja vaihdossa Ponsi oli parantanut yhden sijan sijoituksen ollessa siis 39.

Kolmososuuden pitkää yötä lähti taittamaan täksi kaudeksi Ponteen vaihtanut Lauri. Lauri suunnisti koko osuuden tarkasti ja tasaisesti napsien välillä muutaman selän. Lähes virheetön suoritus nostikin Ponnen vaihdossa sijalle 35.

Lyhyelle nelososuudelle starttasi Tommi. Tommin alkumatkalle mahtui virheitä hänen omien sanojensa mukaan ”ihan liikaa” ja sijoitus lipsahti taas 40:nen huonommalle puolelle. Osuuden loppu sujui kuitenkin paremmin ja vaihdossa sija oli pudonnut vain 8 pykälää. Neljän osuuden jälkeen Ponsi siis sijalla 43.

Toiselle lyhyelle osuudelle, vitospätkälle lähti hyökkäämään Janne. Jannen nastari oli mukavalla syönnillä koko matkan ajan ja rastitkin löytyivät vain pienien virheiden siivittämänä. Vaihdossa Ponsi olikin taas noussut 40 parhaan joukkoon sijan ollessa tasan 40.

Toiseksi viimeiselle osuudelle starttasi kevään komeetta Markku. Vantaan aamuyössäkin Markku liikkui fyysisesti lähes kärkivauhtia. Maalissa Markku oli kuitenkin pettynyt, sillä matkalle oli sattunut yksi 4 minuutin virhe ja muutama pienempi pummi. Erinomainen juoksuvauhti kuitenkin paikkasi niitä, ja vaihdossa sija oli pudonnut vain yhden pykälän sijalle 41.

Ankkurina Ponnella oli totutusti Olli-Markus. Ensimmäistä kertaa ”OMa” saatiin päästettyä matkaan näin lähellä kärkeä ja se siivittikin OMan hurjaan alkuvauhtiin. Ensimmäiset 7 km OMa juoksi samaa vauhtia tämän hetken maailman parhaan miessuunnistajan, Olav Lundanesin, kanssa. 15 kilometrin osuudella keskittyminen herpaantui kuitenkin kerran ja tuloksena oli 3 minuutin virhe. Se ei Olli-Markusta lannistanut, vaan loppu tuli taas huippuvauhtia ja selkiä napsittiin tasaiseen tahtiin. Maalissa OMa sai tuulettaa joukkuekavereiden kannustaessa mahtavaa 34. sijaa.

OMa maalisuoralla

OMa Jukolan maalisuoralla

Ponnen Jukola-joukkue

Ponnen Jukolan 1. joukkue potretissa

Edellinen Ponnen nykyryhmän paras sijoitus oli 56., joten parannusta tuli siis roimasti. Ja koska suoritus ei ollut täydellinen, antaa se joukkueelle uskoa siihen, että tulevina vuosina on mahdollista vieläkin kovempiin sijoituksiin. Mutta hienoa oli, että tällaisella ”perushyvällä” suorituksellakin Ponsi taistelee paikoista 30 parhaan joukkoon.

Kaiken kaikkiaan Jukolaan starttasi noin 1689 joukkuetta, eli lähes 12000 suunnistajaa. Ponnelta mukana oli yhteensä 4 joukkuetta. Venlojen viestissä Ponsi oli mukana kahdella joukkueella. Ykkösjoukkue (Aino Vuopio, Annimaria Mäkikyrö, Marke Joona ja Krista Joona) oli vajaan 1300 joukkueen joukossa sijalla 370.

Jukolan tulokset sekä Ponnen joukkueiden kokoonpanot ja sijoitukset:

Jukolan lopputulokset

Pellon Ponsi I
Pellon Ponsi II
Pellon Ponsi III
Pellon Ponsi IV

Venlojen lopputulokset

Pellon Ponsi I
Pellon Ponsi II

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2012-06-17


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta