Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi uuteen nousuun: KePo-viestin voitto Luotu: 2013-05-09 19:03:46 (NT)

Ponnen miehet karistivat Tiomilan pettymykset voittamalla Keskipohjanmaa-viestin ylivoimaisesti. Voittajajoukkueessa suunnistivat Antti Ekonoja, Tommi Uusimäki, Markku Isokoski ja Olli-Markus Taivainen.

Keskipohjanmaa-viesti juostiin helatorstaina Sievissä perinteisessä pohjanmaalaisessa suo-avokalliomaastossa. Ponnen viestin avasi Antti, joka sai tehtyä varman perussuorituksen: "Vedin täysin oman suorituksen välittämättä muista ja selvisin hyvin, virhettä tuli yhteensä vain minuutti." Vaihdossa Ponsi oli neljäs, vajaat kolme minuuttia kärjestä.

Kakkososuudella Tommi tavoitti kärkeä ja vaihdossa Ponsi oli kolmas, kärkeen matkaa enää minuutti. Tommikin oli tyytyväinen juoksuunsa: "Alussa vähän huolestuin, kun yleisörastille olin jäänyt kärkeen hieman lisää. Mutta loppu tuli tosin hyvin ja sain otettua kärkeä kiinni mukavasti."

Kolmososuudella Markku siirsi Ponnen johtoon ohittamalla viestiä avausosuudet johtaneen IF Femmanin. Vaihdossa Markku oli minuutin ennen Femmania: "Ero olisi voinut olla suurempikin, sillä toiseksi viimeistä rastia pummasin reilun minuutin. Muuten suoritus oli erittäin hyvä."

Ankkuriksi Ponsi oli saanut varamiehenä Olli-Markuksen, sillä Sami-Petterin kurkkusoiro ei parantunut ajoissa. Hyvin varamies hommansa hoiti, sillä maalissa eroa kakkoseen IF Femmaniin oli lähes 5 minuuttia ja OMalle plakkariin myös viestin nopein osuusaika: "Hyvin sujui, juoksu kulki kunnon mukaisesti eikä suunnistusvirheitä tullut. Mikäs tässä keskipohjanmaalaisessa maastossa oli nautiskellessa", tuumi OMa 5 asteen lämpötilassa ja kovassa vesisateessa juostusta viestistä.

Palkinnoksi Ponnen miehet kuittasivat SM-leirin majoituksen Vuokattiin sekä vanhojen hyvien aikojen mukaan ruskeat kirjekuoret, joiden sisällöillä sai kummasti tankattua autoihin kisamatkan vaatimat polttoaineet, ja saattoipa vielä huoltoasemalta hakea vielä vaikka kahvin tai karkkipussin kotimatkaa viihdyttämään. Ja illalla toki pytty saunoo, tiettävästi Ylivieskassa Isokoskilla. :)

KePo-viestin tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2013-05-09


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta