Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponnelle historian ensimmäinen Kalevan Rastiviestin voitto Luotu: 2013-06-30 19:17:47 (NT), Päivitetty: 2013-07-04 08:41:40 (NT)

Ponnen miesjoukkue Markku Isokoski, Tommi Uusimäki, Olli-Markus Taivainen ja Lauri Oikarinen nappasi seurahistorian ensimmäisen Kalevan Rastiviestin voiton Kuusamon hienoista rinnemaastoista. Kakkosjoukkueen täydensi ponsilaisittain onnistuneen päivän kolmossijallaan.

Kalevan Rastiviesti on yksi perinteikkäimmistä ja legendaarisimmista pikkuviesteistä maailmassa. Hyvien palkintojen houkuttelemana paikalla on vuosikymmenien saatossa ollut parhaat viestisuunnistusseurat Suomesta. Aikanaan viestin voittajajoukkue sai palkinnoksi rantasaunan, mutta kun Ikaalisen juoksijoilla alkoi olla sauna jokaisen järven rannalla, on palkinnoksi jaettu merkittäviä valmennusstipendejä. Tällä kertaa toinen viestikulttuurin viimeisistä mohikaaneista, Ikaalinen, ei ollut kilvoittelemassa viestin voitosta ja muutenkin viestin tulevaisuus näyttää olevan vaakalaudalla viestin suurimman sponsorin, sanomalehti Kalevan, harkitessa tukensa vetämistä pois. Ponnen viestimiehistön mielestä viestin säilyminen kalenterissa olisi enemmän kuin tärkeää. Seurojen ulkomaalaishankintojen vuoksi suurseuroista on pikkuhiljaa häviämässä viestimiesten lahko sillä suurviestien ykkösjoukkueen paikka vaatii monilla Suomen maajoukkuetasolla suunnistamista. Toivottavasti tänä vuonna vähäveriset Keskipohjanmaa-, Lakeus ja Kalevan Rastiviesti jaksavat silti taistella tuulimyllyjä vastaan. Kyllä seuroista edelleen löytyy Ponnen suunnistajien kaltaisia friikkejä kunhan ajankohdat saadaan sovitettua sprintti- ja keskimatkan kisojen täyttämään kalenteriin. Tosin Ponsi oli ainoa seura jolla edustus oli jokaisessa edellä mainitussa viestissä, sijoituksina niistä kelpo sarja: 1., 2. ja 1.

Voittojoukkue
kuva: Jaakko Tervo

Itse kisaan Ponsi starttasi varamiehisenä, sillä Sami-Petteri Juopperin alaraajavamma esti juokseminen ja toisaalta Olli-Markuksen viime hetkillä parantunut flunssa piti kovimmat menohalut kurissa.

Kärkikolmikko erottui jo avausosuudella Markun tykittäessä kärjessä vaihtoon ennen Pohjantähden Jouni Kujalaa. Kakkosen Jere Panstar jäi Markun kyydistä jo ensimmäisen rastin pitkällä hajonnalla mutta teki hyvää omaa työtä ja vaihtoi sijalla kolme vajaan kymmenen minuutin erolla kärkeen.

Kakkospätkällä Tommi turoili sen verran ensimmäistä rastia että Pohjantähti pääsi jo kannoille mutta lopussa sujuvalla suunnistuksella eroa vaihdossa oli minuutin verran. Kakkosjoukkueen Jaakko Tervo hermoili hänkin muutamat koukerot mutta säilytti joukkueensa mukana taistelussa kolmospaikasta. Olli-Markus veti kolmannella osuudella perusvarman juoksun ja kasvatti eron jo turvalliseen parin minuutin karkumatkaan. Jyri sen sijaan tykitti vallan hurjaa kyytiä, osuuspohjien jälkeen kakkosjoukkue oli tukevasti kolmannella sijalla.

Ankkurina Lauri tuskaili heikon kulkunsa kanssa mutta liki puhtaalla suorituksella hänellä oli kunnia tuoda Ponsi selkeään voittoon Kalevan Rastiviestissä. Kakkosjoukkueen kovakulkuinen varamies Perttu Hietala teki vielä vähäiselle suunnistusrutiinilleen varmasti haastavalla radalla kohtuullisen virheettömän juoksun, korjasi tossulla loput ja pääsi tuulettamaan kolmatta sijaa hienon joukkuesuorituksen jälkeen. Kuriositeettinä mainittakoon, että ainakaan 2000-luvulla ei Ponsi ole kolmen joukkoon Kalevan Rastiviestissä sijoittunut, sikäli kova temppu tuo kakkosjoukkueen venyminen palkintopallille asti.


Seuraavan päivän Puolen Suomen Mestaruuskisoissa (PSM) menestys jatkui edellisen päivän kaltaisena kun Lauri, Markku ja Oma ottivat komeasti kolmosivoiton. Kymmenen joukkoon sijoittuivat vielä Tommi (5.), Jyri (6.) ja Jere (10.).

Urheilijoilla on edessään kesän tiukka harjoitusjakso jolla on tarkoitus huipentaa vauhti Syksyn SM-kilpailuihin.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2013-07-04


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta