Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Taneli Lapin ykkönen SM-yössä Luotu: 2006-09-29 16:43:40 (Make), Päivitetty: 2006-09-29 16:44:02 (Make)

Auto, yöjuna, auto, yöSämmät, auto, yöjuna- auto; kolmen yön setistä tämänkertaisessa sessiossa parhaiten lappilaisista selviytyi Pantsarin Taneli, sarjansa 16. nopeimpana Sauvon Saustilassa.

Ainakaan arvokilpailuin liittyvästä yökokemuksen puutteesta ei käy ponsilaisia moittiminen. Olihan kilpailunomaista valvomista harjoiteltu yöllisillä automatkoilla aamutunneille asti, niin pitkänmatkan kuin keskimatkankin SM-reissuilla, edellisten viikonloppujen aikana.

Tuhannet alkoi tripissä kakkosella kumpaisenkin automatkailun päätteeksi. Onneksemme ensi SM- kaudella hieman helpottaa, matkaa kilpailukaupunkeihin kertyy keväällä vain: sprintti 575-. ultrapitkä 835 km ja syksyllä: pitkä 680-, keskimatka 798- ja yö 853 km, siis suuntaansa.

Moinen ajokilometri/autossa kulutettu tuntimäärä pistävät urheilijan, kun urheilijan valmistautumisen/palautumisen äärimmäisen koville (ja vielä arkielämän askareistakin olisi selvittävä). Koville joutuvat myös seuran taustahenkilöt ja talkooväki, kun tuo kotimaan matkailukaan ei aivan halpaa ole.

Mutta takaisin tämänkertaiseen SM- yöhön. Sinne Lapin yöttömän yön kulkijoista jaksoi vielä lähteä kolme Länsikairan miestä vahvistettuna yhdellä Lapin veikolla.

Parhaiten öiden rasituksista ja itse suunnistuksesta selviytyi Pantsarin Taneli, joka sijoittui sarjassaan 16. tilalle. Tasaisessa sarjassa Taneli jäi voittajasta vain vajaat 7 minuuttia ja viimeinen plakettisijakin jäi vain 2,15 päähän. Pari ykkösväliaikaa ja yhden kakkosen Taneli naputteli, vastaavasti tuli pari välillä hukattua aikaa yli 60. sijaan vievän verran. Kilpailun sujuvuuden kannalta, ehkä pahinta oli se, että ensimmäinen suuri virhe kosahti jo ykköselle. Lopputulos oli kuitenkin SM- yössä parasta lappilaista.


Tane maalissa, nähnyt juuri selvästi jotain kiinnostavaa..

Ykkönen oli pahasti hukassa Olli-Markuksellakin ja kolmonen vielä pahemmin. Se tiesi putoamista kauas (yli 14 minuuttia) kärjestä. 18-sarjan voittaja oli, hirmuvauhtia, itse asiassa kisojen kovinta km/vauhtia pitänyt Valkeakosken Leo Laakkonen. Ympyrä oli sulkeutunut. Oma aloitti SM- kauden ultrapitkien 24. sijalla väliin kolme Suomenmestaruutta ja kauden päätös 17.tila. ”Ei se aina lähe” totesi Olli reittihärvelin kommenteissa, turhia selittelemättä.

Poikien matkakumppani Lapin Veikkojen Sami-Petteri Juopperi kävi kärjen takana tiukan kamppailun Ollin kanssa sarjansa Lapin herruudesta. Sartsa oli kahdeskymmenes. 17 sekunnilla Olli oli sarjansa ”Lapin kingi”.

Aikuisten miesten H 50-sarjassa ”suunnistuskilpailumatkojen” (meille muille se on vielä lasten leikkiä) ylivoimainen Suomenmestari Kari Virtanen selvitti taas yhden SM- kilpailun haasteet 67 tilaan oikeuttavalla suorituksella. Ja totta vie, Karin positiivisuutta ja huumoria Ponnen nuori joukkue tarvitsee pitkillä leiri- ja kilpailumatkoilla jaksamiseen.

Näin tällä kertaa. Pohjoinen palaa vielä yösuunnistuksenkin valokeilaan. Emme uhoa, vaan niin uskomme.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-09-29


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta