Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi 10Milassa: onnistumisia, tikkejä, protesti ja sija 49 Luotu: 2014-05-07 10:53:15 (NT), Päivitetty: 2014-05-07 10:55:26 (NT)

Ponnen miesten 10Mila 2014 oli vaiherikas. Lopulta joukkue Jyri Uusitalo, Markku Isokoski, Perttu Hietala, Sami-Petteri Juopperi, Lauri Oikarinen, Olli-Markus Taivainen, Samuel Vainiomäki, Janne Häkkinen, Sampo Hyppölä ja Jere Pantsar juoksi sijalle 49.

Jo ennen Eksjössä juostua viestiä Ponnen joukkuetta koeteltiin. Alkuperäisestä joukkueesta joutuivat jäämään sivuun Tommi ja Emppu, molemmat loukkaantumisten vuoksi. Jääkiekossa puhuttaisiin alavartalovammoista. Varamiehet kuitenkin löytyivät ja juoksujärjestyksen muokkaamisen jälkeen joukkue oli valmis.

Alkuosuudet viestistä sujuivat mainiosti. Kolmen osuuden jälkeen Ponsi oli vielä kärkiletkassa. Esille on nostettava etenkin Pertun suoritus 3. osuudella (ensimmäinen pitkä yöputki). Osuuden 11. nopein aika oli erinomainen suoritus.

Tämän jälkeen alkoivat pienoiset ongelmat. Espiillä ei ollut paras kulkupäivä ja kun virheitäkin tuli, niin Ponsi putosi kärkiletkoista. Myös Laurilla oli ongelmia. Kaatuessa käsi aukesi ja sitä piti käydä paikkailemassa maastoensiavussa. Lopulta maalissa sitten vielä varsinaiseen ensiapuun ja käsi täyteen tikkejä. Näin ollen OMa ei päässyt Långa Nattenilla toivottuun kovaan kärkiletkaan, vaan joutui tekemään omaa työtä koko osuuden ajan.

Loppuosuudet sujuivat taas ihan hyvin ja lopulta Jere toi Ponnen maalissa Ponnen historian toiseksi parhaimpaan sijoitukseen, sijalle 49. Sitä ennen oli kuitenkin koettu jännitysmomentti Jannen osuuden jälkeen. Jannelle tarjoiltiin hylsyä viimeiseltä rastilta, vaikka Janne olikin tehnyt siinä leimausharjoituksia yhteensä kahdeksan kappaletta ja menettänyt siinä ylimääräisen minuutin ja kolme sijaa. SportIdent ei kuitenkaan leimaa kyseiseltä rastilta halunnut eikä varmistusjärjestelmää ollut. Lopulta protestoimisen jälkeen Ponnen suoritus hyväksyttiin. Ilmeisesti ongelma oli se, että Jannen käyttämä järjestäjiltä lainassa ollut vuokrakortti oli kapasiteetiltaan vain 30 leimaa ja Jannen radalla rasteja oli 31. Luultavasti järjestäjät lopulta tunnustivat virheensä, kun vihreää valoa kerran näytettiin.

Lopulta kaikkien vaikeuksien jälkeen joukkue voi olla sijoitukseen 49 ihan tyytyväinen.

Ponnen 10Mila-joukkue 2014
Ponnen 10Mila-joukkue 2014

Tiomilan tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2014-05-07


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta