Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markus Taivainen vaihtaa suunnistusseuraa Luotu: 2016-12-05 22:05:35 (NT)

Pellon Ponnen kautta aikojen menestynein suunnistaja Olli-Markus Taivainen vaihtaa seuraa tämän kauden päätteeksi. Olli-Markuksen päätöksen myötä myös Lauri Oikarinen päätti vaihtaa pois Ponnesta.

Loppusyksyn ja alkutalven aikana Olli-Markukselle kypsyi päätös hakea omalle uralleen uusia tuulia. OMan ura kasvattajaseurassaan Ponnessa on ollut erinomaisen menestyksekäs. Kun lasketaan mukaan myös hiihtosuunnistusmitalit ja sekä junioreiden että aikuisten sarjojen menestys, on OMa saavuttanut Pontta edustaessaan mm. 10 MM-kultaa ja 40 SM-kultaa. Koko 2000-luvun OMa on ollut Ponnen keulahahmo ja pohjoisen puhalluksen kirkkain viestinviejä. OMan seuran vaihdon myötä voidaan todeta tietyn aikakauden Ponnessa päättyneen, mutta niin urheilu kuin elämä ovat askeleita eteenpäin. Nyt OMa ottaa yhden merkittävän ja haikean askeleen.

Ponnen nykymiehistöllä todennäköiset maksimitulokset suurviesteissä on saavutettu. Satsaajien määrä on hieman vähentynyt parin viime vuoden aikana mm. työelämään siirtymisten, perheen perustamisten ja vammojen myötä. Tämä oli yksi syy OMan seuranvaihtoon. OMa kuitenkin korostaa olevansa erittäin ylpeä Ponnessa saavutetuista viestimenestyksistä, joista kirkkaimpia ovat SM-viestin plaketti, Jukolan 34. sija sekä muutamat pikkuviestien voitot. OMa ja Ponsi loivat ainutlaatuisen tarinan Suomen suunnistuskenttään.

Taloudellisella puolella Ponsi ei ole pystynyt missään vaiheessa tarjoamaan OMalle niin suurta tukea kuin hänen tasoisensa urheilija voisi saada monessa muussa seurassa. Työ Puolustusvoimissa on kuitenkin mahdollistanut sen, että Ponnen tarjoama taloudellinen tuki on ollut riittävää. Tulevaisuudessa Puolustusvoimien sopimuksen päättyessä myös seuran antama taloudellinen tuki nousee merkittävämmäksi tekijäksi ammattimaisen urheilun mahdollistamiseksi, ja näin ollen taloudellinen puoli olikin myös yksi syy OMan päätökseen seuran vaihdosta.

Lisäksi toki toivotaan seuran vaihdoksen olevan OMalle se viimeinen piristysruiske, joka nostaa hänet myös kesäsuunnistuksessa aikuistenkin sarjan MM-menestyjäksi.

Koko Ponnen huippusuunnistustiimi kiittää OMaa mahtavasta ajasta Ponnessa! OMan panos Ponnelle on ollut paljon muutakin kuin pelkkiä mitaleita. Tätä panosta jäämme kaipaamaan. Koko seurayhteisö toivottaa OMalle onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin! Pohjoista puhallusta saadaan jatkossa tuntea hieman eri puolelta Suomea.

Olli-Markuksen tuleva seura uutisoidaan huomenna tiistaina.

OMa Jukolassa 2012
Jukolassa 2012 OMa ankkuroi Ponnen 34. sijalle

Myös Lauri Oikarinen vaihtaa seuraa

OMan päätöksen tultua Ponnen huippusuunnistustiimin tietoon, on myös muilla täysillä satsaavilla urheilijoilla ollut aika miettiä, mikä on järkevintä jatkossa omalle suunnistusuralle. Lauri Oikarinen totesi kaipaavansa uusia haasteita, ja hän siirtyykin jyväskyläläisenä luontevasti Vaajakosken Terään. Ponsi kiittää myös Lauria menneistä vuosista ja toivottaa onnea ja menestystä jatkossakin!

Kahden merkittävän poislähtijän myötä Ponsi on suunnistusseurana uuden edessä. Se minkälaisella tiimillä ja millä tasolla ensi kesänä suunnistetaan hahmottuu talven aikana. Sitä ennen seura keskittyy mm. tukemaan Jyri Uusitaloa hiihtosuunnistusmenestykseen tulevalla kaudella. Ja lupaavastihan se Jyrin kausi starttasikin.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2016-12-05


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta