Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

JUHO-MATTI JA OLLI-MARKUS SUUNNISTUKSEN NUORTEN MM- RYHMÄÄN Luotu: 2006-11-18 12:08:27 (NT)

Suksilla tai nastareilla, ponsilaista suunnistusosaamista arvostetaan.

JUHO-MATTI JA OLLI-MARKUS SUUNNISTUKSEN NUORTEN MM- RYHMÄÄN

Suomen Suunnistusliitto on valinnut suunnistuksen valmennusryhmät 2007. Juho-Matti ja Olli-Markus Taivainen on nimetty ainoina lappilaisina suunnistajina liiton valmennusryhmiin alkavalle valmennuskaudelle.
 
Ylipäätään ei ole kovin tavanomaista, että veljes- tai sisaruspareja kuuluu liiton arvokisaryhmiin. Suunnistuksessa pellolaisveljesten lisäksi maailmanmestari Jani Lakanen kuuluu miesten A- maajoukkueeseen ja pikkuveli sprintin MM- nelonen Jonne Lakanen miesten B- maajoukkueeseen.
Hiihtosuunnistuspuolelta löytyy useampiakin sisaruspareja Staffan ja Pernilla Tunis, Pasi ja Petri Kiiskinen, Kirsi ja Katja Vanhalakka ja Juho-Matti ja Olli-Markus.

Kun Olli-Markus jatkoi kesän SM- kisoissa mestaruusvauhtia ja Juho-Matti ylsi mitalisuorituksiin ja vielä MM- ja EM tasolla tuli menestystä, niin tiukennetullakin seulalla suoritettu valinta, vain viiden nuoren huippusuunnistajan ryhmään oli odotettu. Painoarvoa valinnalle antoi vielä poikien kokemus jo useista kansainvälisistä arvokilpailuista.

Nuorten MM- suunnistukset järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa Australiassa. Valmennusryhmällä on leiritystä australialaisissa tyyppimaastoissa mm. Ranskassa. Tytöissä nuorten MM- ryhmään valittiin Pohjois- Suomesta SK-Pohjantähden Sofia Haajanen. Myös Sofialla on aiempaa kokemusta MM- tasolta.

Veljekset ovat liiton MM- ryhmiin kuuluvista ainoita molempiin ryhmiin kuuluvia ja molempiin suunnistuslajeihin panostavia. Ennen kesäsuunnistukseen keskittymistä Juho-Matin ja Olli-Markuksen tavoitteena on hiihtosuunnistuksen nuorten MM- kilpailut helmikuussa Itävallassa, viime talvelta on lajissa puolustettavana Venäjällä järjestetyistä kisoista neljä mitalisijaa.

– Vasta helmikuun MM- kisojen jälkeen alkaa lajikohtainen keskittyminen ja valmistautuminen kesäsuunnistukseen, kommentoivat Hisun MM- leiriltä Vuokatista tavoitetut pojat.
– Toki hiihto palvelee maanmainiosti peruskunnon rakentamisessa kesää varten ja mentaalista taitoharjoittelua ylläpidetään työ- ja makuuhuoneidenlattioilla lojuvia karttakasoja tutkimalla ja kesätöitä ocad- kasilla työstämällä, jatkavat veljekset.
– Paljon raakaa duunia on kuitenkin edessä, moni haluaa kenguruiden maahan, aika näyttää pääsevätkö tunturiporot (etelän kilpakumppanin antama kunnianimitys) ihailemaan vastaavien Australiassa asustavien ”lajitovereiden” 75 km juoksunopeutta ja lähes 9 metrin loikkia. Kumpi on vahvempaa poronmaito vai kengurun?

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2006-11-18


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta