Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Juho-Matti, Olli-Markus ja Taneli Suomen edustajiksi arvokisoihin Luotu: 2007-01-25 15:42:35 (NT), Päivitetty: 2007-01-25 16:23:33 (NT)

Juho-Matti ja Olli-Markus lähtevät jo viidensiin nuorten MM-kisoihin. Tanelille EM-kisat ovat arvokisadebyytti.

Kolme Ponnen hiihtosuunnistajaa selvitti kuin selvittikin nuorten MM- ryhmävalmentajan tiukat valintakiemurat ja lunastivat paikkansa edustustehtäviin nuorten arvokisoihin. Ponnen kolmelle määrätietoiselle omantienkulkijalle pelkkä edustustehtävä ei tietenkään riitä, vaan jokainen lähtee kisoihin itse asettamiensa, kovin tavoittein.

Nuorten MM- kilpailut hiihtosuunnistuksessa pidetään Itävallassa, Salzburgissa helmikuun 11.–18. päivinä. Samaan aikaan ja samassa paikassa järjestetään myös 17-vuotiaiden EM-kilpailut.

Juho-Matti ja Olli-Markus Taivainen valittiin molemmat jo viidensiin nuorten MM-kisoihinsa

Juho-Matilla on kokemusta kolmista hiihtosuunnistuksen MM- kisoista. Kesäsuunnistuksessa viime kesän MM- kilpailujen edustus oli ensimmäinen ja myös Eurooppa cupissa Juho-Matti oli Suomen edustajana. Käymistään arvokisoissa Juho-Matilla on yksi pronssimitali ja lukuisia sijoituksia kymppisakissa ikäluokkansa maailman valioiden joukossa.


Emppu ja menopelit

Olli-Markuksella on kokemusta kaksista kesän MM- kisoista, joissa bodium paikat; kuusi ja viisi. Hiihtosuunnistuksessa menestys on ollut vielä huikeampi. Kaksissa MM- kisoissa Siniristilippu on nostettu salkoon neljästi saavutetun mitalin merkiksi. Aivan keltanokkina ja vailla kokemusta suurkilpailujen ilmapiiristä ei veljesten siis tarvitse lähteä kamppailemaan maailman parhaan tittelistä ja MM- mitaleista.


OMa vauhdissa kesät talvet
Vuosien tauon jälkeen Suomi viimein päätti lähettää 17-vuotiaiden EM-kilpailuun edustajat. Tuohon arvokkaaseen ryhmään Taneli Pantsar lunasti vakuuttavasti paikkansa.

Tanelilla Suomen edustustehtävä on uran ensimmäinen ja jo sinänsä ansiokas ja hatunnoston arvoinen saavutus. Veljesten tapaan Tanelillakin kesäsuunnistus sujuu, joten on helppo ennustaa, jotta suurkisaedustukset ja jo nyt mahdollisesti tuleva menestys saa jatkoa tulevina vuosina.

Ensimmäiseen edustustehtäväänsä Taneli voi valmistua luottavaisin mielin. Takana on mahtava näyttö nuorten MM- karsinnoissa. Karsintojen voitto ja viides sija 20- sarjassa olisi pelkästään urheilullisten perusteiden vallitessa riittänyt myös nuorten MM- joukkueeseen.

Tankalla Ponsiasu vaihtuu Suomi-paitaan

Olli-Markus ja Juho-Matti antoivat näytön nykykunnostaan aikuisten PM- katsastuksissa ja tiukkojen neuvottelujen jälkeen ”villillä kortilla” mukaan päässeinä miesten MM- katsastuksissa.

Molemmille pojille uskoa tuleviin kilpailuihin antoi voitot katsastussarjassa monista PM- kisoihin, MM-kisoihin, ja aikuisten MM- ryhmään kuuluvista urheilijoista.

Menestyäkseen nuorten MM- kilpailuissa vähintään tuolla tasolla täytyy ollakin. Olihan mm. Norjan miesten PM- joukkueessa nuorten MM- kisoihin tuleva urheilija ja Venäjän voittoisassa viestijoukkueessa viimevuoden kolminkertainen nuorten maailmanmestari (muuten, ainoa, jota Olli-Markus ei noissa kisoissa onnistunut voittamaan). Kovimmat haastajat kiertävätkin kansainvälisiä kisoja, jopa maailmancupeja miesten sarjassa, joten kovin vastus tulee olemaan Suomen edustusmiesten luokkaa. Siksi pojatkin ovat halunneet monista vastareaktioista huolimatta hakea kansainvälistä vauhtia aikuisten sarjoista. Tietoisuus omasta tämänhetkisestä suorituskyvystä pitää mielen nöyränä, mutta kuitenkin luottavaisena.

Katsastussarjoissa jokaisella Ponnen urheilijalle jäi sopivasti ”hampaan koloon” ja riittävästi nälkää. Nyt keskitytään omaan tekemiseen ja uskotut edustustehtävät hoidetaan kunniakkaasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensi vuonna ovat uudet tavoitteet ja uusi mahdollisuus; vähintään kolme Ponnen urheilijaa nuorten MM- joukkueessa ja pari hakemassa menestystä äijien maailmancupista.

Nettitoimitus onnittelee Juho-Mattia, Olli-Markusta ja Tanelia saavutetun edustustehtävän johdosta!

Pitäkää SUOMENLIPPUA ja Pellon mainetta korkealla! Ja vauhdin takaa...:

vaudin takeena

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-01-25


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta