Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markukselle viestin MM-pronssia Luotu: 2007-02-16 10:38:21 (NT), Päivitetty: 2007-02-19 20:48:45 (NT)

Olli-Markus hiihti ankkurina Suomen pronssille yltäneessä viestijoukkueessa nuorten MM-kilpailuissa. Myös Juho-Matin piti olla joukkueessa mukana, mutta epäonneksi flunssaan sairastuminen esti Juho-Matin osallistumisen. Taneli hiihti Suomen kakkosjoukkueessa, joka sijoittui kahdeksanneksi.

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisojen viestipäivä toi Suomelle kaksi pronssia. Miehissä pronssi irtosi joukkueella Vili Virtanen, Simo Turunen ja Olli-Markus Taivainen. Naisten pronssijoukkueessa kilpailivat Katja Vanhalakka, Tiia Tallila ja Anni Honkimaa.

Mitaleitten lisäksi valmentaja Tomi Ruutiainen oli erityisen tyytyväinen suomalaisten parantuneeseen suoritustasoon.

- Tänään kaikki ylsivät hienoon taisteluun ja viikon parhaisiin suorituksiin, Ruutiainen kiitteli nuoria suojattejaan.

Erityiset kehut sai Simo Turunen, joka nosti miesten kakkososuudella Suomen mitalitaistoon. Turunen nostettiin ykkösjoukkueeseen vain tunti ennen starttia, kun Juho-Matti Taivainen joutui jäämään flunssan vuoksi sivuun.

- Turunen hiihti kovassa paikassa uskomattoman hienon hiihdon, valmentaja Ruutiainen kehui.

Vili Virtanen toi Suomen avausosuudelta kahdeksantena parisen minuuttia kärjen takana. Turunen kavensi eron reiluun puoleen minuuttiin ja vaihtoi neljäntenä. Ankkuri Olli-Markus Taivainen yllättyi Turusen vauhdista niin, että myöhästyi vaihdosta noin 15 sekuntia. Taivaisen osuus oli muutenkin vaiherikas, sillä hän kaatui viimeisellä rastilla, mutta takaa tullut Venäjän Ilja Lebedev ei aivan tavoittanut suomalaista.

Naisissa suomalaistrion suoritus oli tasaisen vahva. Aloittaja Katja Vanhalakka tuli vaihtoon aivan kärjen tuntumassa kolmantena. Tiia Tallila joutui antamaan kakkososuudella hieman periksi Ruotsille ja Norjalle, mutta takaatuleviin ero kasvoi. Ankkuri Anni Honkimaa varmisti pronssin virheettömällä suorituksellaan.

MM-kisoissa pitkä matka vaihtui torstaina viestiin, sillä lumiolosuhteet kiusasivat jälleen järjestäjiä. Tällä kertaa syynä oli lumivyöryvaara, joka supisti käytössä ollutta urastoa. Näillä näkymin perjantaina ohjelmassa on pitkä matka.

(Lähde: http://www.ssl.fi)

Viestin tulokset
MM-kilpailujen kotisivut


MM-kävijät

Ponnen MM-joukkue

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-02-19


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta