Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ollille MM-hopeaa, Tanelille EM-kultaa! Luotu: 2007-02-16 18:49:39 (NT), Päivitetty: 2007-02-16 18:50:35 (NT)

Olli-Markus voitti MM-kilpailujen viimeisenä päivänä pitkältä matkalta hopeaa. Mitali oli Ollin kolmas näistä kisoista. Taneli täydensi ponsilaisten juhlaa voittamalla 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Juho-Matti ei pystynyt osallistumaan sairastumisen vuoksi päämatkalleen.

Olli-Markus Taivainen täydensi nuorten MM-kisojen viimeisenä kisapäivänä mitaliketjunsa värisuoran ottamalla pitkältä matkalta hopeaa. Päätöspäivä Itävallan Sportgasteinissa oli suomalaisittain mainio, sillä 17-vuotiaiden EM-kisassa Taneli Pantsar otti kultaa ja Kaisa Lylynperä pronssia. 20-vuotiaiden naisten MM-kisassa Tiia Tallila otti suomalaisten kisaviikon parhaan sijoituksen oltuaan viides.

- Tämä oli kokonaisuutena viikon paras päivä. Olimme näköjään jo oppineet, miten tällä alueella pitää mennä. Oikoja tarvittiin tänäänkin, mutta niitä piti käyttää harkitusti, valmentaja Tomi Ruutiainen kertasi kisan luonnetta.

Pitkä matka jouduttiin käymään lumiolosuhteiden vuoksi samassa maastossa, jossa oli kilpailtu viikon kolme muutakin kisaa.

Sprintin kultaa maanantaina ottanut Olli-Markus Taivainen oli tyytyväinen MM-hopeaansa. Hän kertoi alkuvuoden sairastelujen jäljiltä haudanneensa mitalitavoitteet pitkällä matkalla.

- Silloin hiihto kulki tosi huonosti, ja päätin keskittyä MM-keskimatkalle ja –sprinttiin. Siihen nähden tänään sujui loistavasti. Mitään jossiteltavaa ei jäänyt, eikä tartte pettynyt olla, Pellon Ponnen 17-vuotias lupaus sanoi tyytyväisenä.

Nuoremman ikäluokan kirkkaimmasta EM-menestyksestäkin vastasi Pellon Taneli Pantsar. Keskimatkalla Pantsar pettyi neljänteen sijaansa, mutta pitkän matkan kulta sai vastikään 17 vuotta täyttäneen nuorukaisen myhäilemään tyytyväisenä.

- Tämä on mannaa. Sitä varten on kaikki työ tehty. Tänään ei tullut yhtään virhettä, ja hiihtokin oli parasta koko viikolla.

(Lähde: http://www.ssl.fi)

Pitkän matkan tulokset
MM-kilpailujen kotisivut

Euroopan mestari

Euroopan mestari

Värisuora tuli täyteen

Värisuora tuli täyteen

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-02-16


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta