Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ollille kultaa, Lumi-Toukolasta 7. sija Luotu: 2007-03-20 08:11:44 (NT)

Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka ja Lumi-Toukola kilpailtiin Kuortaneella erittäin vähälumisissa olosuhteissa. Olli-Markus jatkoi kultaputkeansa vakuuttavasti. Ponsi saavutti myös useita plaketteja sekä Lumi-Toukolan 7. sijan.

Olli-Markus hallitsi H18-sarjan keskimatkaa suvereenisti voittaen mestaruuden lähes 5 minuutin erolla. Taneli oli myös mitalivauhdissa, mutta pummit pudottivat sijoituksen pitkän matkan tavoin viidenneksi. Eelipekka ei onnistunut varvikossa juoksemisessa parhaalla mahdollisella tavalla sijoituksen ollessa 22.

H20-sarjassa Ponnella oli mitaliodotuksia Juho-Matin päästyä taas lähtöviivalle sairastelujen jälkeen. Vielä ei kuitenkaan hiihtosuunnistustuntuma ollut paras mahdollinen ja Juho-Matti päätyi sijalle 7 useista rastivälien pohja-ajoista huolimatta. Ehkä tässä kisassa olisi pitänyt olla jo myös kesäsuunnistustuntuma hallussa, sen verran paljon joutui juoksemaan sukset jalassa sammalien päällä. Ensi viikonlopun SM-sprinttiin 7. sija kasvatti hyvin nälkää.

H20-sarjassa parhaaksi ponsilaiseksi päätyikin hieman yllättäen Jukka upealla 4. sijallaan. Mitaliin jäi matkaa reilut 1,5 minuuttia. Sijoitus oli Jukan paras henkilökohtainen SM-sijoitus ja tuli sopivasti viimeisenä juniorivuotena.

Kokonaisuutena Ponnelle SM-keskimatkalta siis yksi kulta ja 3 plakettia, mihin voidaan olla kohtuullisen tyytyväisiä.

Lumi-Toukolassa Ponnen seitsikko Juho-Matti, Jukka, Antti, Taneli, Teemu, Eelipekka ja Olli-Markus päätyi sijalle 7. Paljon parempaankin oli mahdollisuuksia, mutta lukuisat virheet pudottivat sijoitusta. Antti kommentoi tehneensä hiihtosuunnistusuransa suurimman pummin, sellaista ei pitäisi tapahtua Lumi-Toukolassa. Onneksi nuoriso selvisi pienemmillä virheillä, niin kokonaissijoitus pysyi hyvänä jääden tavoitteesta (6.) vain yhden sijan. Teemu kärsi hiukan myös suksirikosta. Sen verran paljon viesti kuitenkin kasvatti Ponnen miesten sisua, että ensi vuonna päätettiin olla mitaleilla.

Ensi viikonlopulla päätetään hisukausi Ylitorniolla SM-sprintillä ja Lumirasteilla. Sen jälkeen Ponnen suunnistajien katseet kääntyvät jo kesäkauteen, jota varten leireily aloitetaan pääsiäisenä.

Kuortaneen tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-03-20


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta