Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markus PM-joukkueeseen! Luotu: 2007-04-24 16:33:12 (NT), Päivitetty: 2007-05-01 18:18:58 (NT)

Suomen joukkue PM-kisoihin Tanskan Bornholmiin nimettiin viikonvaihteen katsastusten päätteeksi. Olli-Markus lunasti odotetusti paikkansa Suomen joukkueeseen.

Kuudesti aiemmin on Olli-Markus edustanut Suomena kansainvälisissä kilpailuissa mutta PM-tasolla edustustehtävä on Ollille ensimmäinen. Tanskalaisista suunnistusmaastoistakaan ei Omalla ole aiempaa kokemusta.

Kilpailut käydään 3.-6. toukokuuta. Edessä on fyysisesti ja henkisesti vaativa setti; neljän päivän aikana on neljä kilpailua; sprintti, viesti, keskimatka ja pitkämatka.

Katsastussarjassa viikonvaihteessa Olli-Markus suunnisti Paraisilla kaupunkisprintissä sijalle 2. Pitkällä matkalla Halikossa tuli vakuuttava voitto. Toiseksi sijoittunut Lynxin juoksukone Juuso Metsälä jäi lähes kolme minuuttia. 10,5 kilometrin matkalla 20 rastiväliä sisältäneessä kilpailuissa OMa tykitti kahdellatoista välillä nopeimman ajan, siirtyi seiskarastilla johtoon ja kasvatti sitä tasaisesti maaliin asti.

Keskimatkan katsastus Paimiossa tuotti alussa vaikeuksia, liekö viime syksynä samoissa maastoissa alavireisesti sujuneen SM- yön muistot haitanneet keskittymistä? Viitosrastille oli tullut eroa keulaan jo lähemmäs kolme minuuttia, mutta sitten suunnistus lähti sujumaan ja loppuväleillä tuli jo 6 kärkiaikaa, tuloksena 7. tila.

OMan katse suuntautuu Ranskasta Tanskaan

Ponsilaisista nuorten PM- katsastuksiin ja 18- EM-katsastuksiin osallistuivat myös Juho-Matti, Tommi ja Taneli. Sprintissä JiiÄm osoitti katujuoksuvoimansa, viisi ykköstilaa ja yhdellätoista välillä vähintään kolmen joukossa toi lopputuloksissa 7. tilan. Kisan keskivaiheilla 8-10 tapahtunut hetkellinen otteen lipsuminen pudotti terävimmän kärjen vauhdista. ToMei sprinttasi sijalle 21. Tanka osalle tuli hylkääminen mutta varsin monet rastiväliajat kertoivat perusjuoksuvauhdin olevan kohdallaan.

Keski- ja pitkällämatkalla kukaan kolmikosta ei onnistunut. Kotiolosuhteissa lähes olematonta maastossa juoksuharjoittelua ei lumihankijuoksut olleet korvanneet. Seuran ja AV-leireillä Etelän keväässä vietetyt kauan odotetut leirijaksot, niillä nopeasti lisääntynyt juoksu- ja taitoharjoittelumahdollisuuksien hyväksikäyttö oli vienyt kehosta ja mielestä parhaan terän. Eipä ihme, ettei suunnistussujuvuus eikä kilpailukykyisyys ollut vielä parhaimmillaan.

Raskaalta neljän päivän kilpailumatkalta aamuyöntunteina palaamassa olleet urheilijat olivat haastattelussa varsin vähäsanaisia, mutta väsymyksenkin keskeltä paistoi luottamus tulevaisuuteen.

Sillä, matka jatkuu, seuraavan kerran pojat ovat itse teossa jo ensi viikonvaihteessa Ruotsinmaalla Tiomilassa. Siellä pitäisi iskeä myös Sipilän Teukan. Viikonvaihteen kisassa tosin Teemun nilkka löysi sopivan kivenkolon ja mies joutui nilkuttamaan kesken kisan varikolle. Toivottavasti yömenijän jalka kuntoutuu Tiomilan vaativaan yöhön mennessä.

Todennäköistä on, että kevät ja kesä vanhan perinteen mukaan tänäkin vuonna vielä Tornionjokilaaksoonkin tulee ja vaadittavaa lajiharjoittelua päästään hyvällä rytmityksellä myös kotimaastoissa iskemään.

Kevään tärkeimmät kotimaiset arvokilpailut ja uudet -katsastukset ovat puolentoista kuukauden päästä. Silloin kolmikko uskoo haastavansa tasapäiseen kamppailuun Etelä-Suomen keväisissä ja lumettomissa olosuhteissa jo pitkään harjoitelleet kilpakumppaninsa.

Erityiskiitokset ”retkikunta” haluaa osoittaa joukkueenjohtajalleen ja autonkuljettajalleen, itsekin aktiivisesti kilpailevalle Kari ”Kartsa” Virtaselle. Ilman Karin mukanaoloa monet kevään leiri- ja kilpailumatkat olisivat olleet vielä raskaampia, ellei peräti mahdottomia toteuttaa.

Kartsa tienpäällä

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-05-01


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta