Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponsi Tiomilassa 83. Luotu: 2007-05-01 18:14:49 (NT), Päivitetty: 2007-05-01 18:21:18 (NT)

Ponsi sijoittui viikonvaihteessa Ruotsissa Eskilstunassa juostussa Tiomila-viestissä sijalle 83. Parannusta edellisvuodesta tuli kuusi sijaa.

Ponnen joukkue juoksi järjestyksessä Pekka Varis, Seppo Mäkinen, Teemu Sipilä, Olli-Markus Taivainen, Tommi Uusimäki, Jari Sipilä, Antti Ekonoja, Taneli Pantsar, Kai Paavola ja Juho-Matti Taivainen. Joukkueen sijoitus vaihdoissa vaihteli seuraavasti: 154-116-115-76-70-73-67-76-78-83. Edellisvuodesta tuli parannusta sijoituksessa, mutta joukkue oli silti lievästi pettynyt suoritukseen. Paikkaa 70 joukossa lähdettiin hakemaan, mutta liiat virheet useallakin osuudella maksoivat liikaa aikaa.

Pekka aloitti viestin haparoimalla ykkösrastia. Tämän jälkeen vauhti ja tarkkuus kuitenkin löytyi ja pari kilometriä ennen maalia Pekka olikin jo lupaavasti sijalla 85. Ihan loppuun asti tarkkuus ei kuitenkaan riittänyt, vaan lopun kaksi pummia pudottivat sijoitusta noin 70 pykälää. Pekan hieman epäonnistuttua Seppo joutui takaa-ajajaksi. Seppo selvisikin pienillä virheillä ja nosti sijoitusta lähes 40 pykälää. Sepon osuussijoitus oli 94.

Kolmannelle osuudelle Ponsi asetti kokeneen yöketun eli Teemun. Tämän vuoden Tiomilassa ei kuitenkaan nähty parasta Teemua, vaan alun iso virhe pudotti sijoitusta reilusti. Tämän jälkeen Teemu kuitenkin petrasi ja vaihtoon tultiinkin suunnilleen samalla sijalla kuin lähdettiinkin. Teemun osuussijoitus oli 134. Ollilla oli neljännellä osuudella jälleen kerran paljon kiinni ajettavaa. Hyvin kiinniajo onnistuikin. Olli rymisteli legendaarisen pitkän yön lähes kärkimiesten vauhtia sijoituksen ollessa vaihdossa jo 76, eli melkein tavoitteessa. Osuussija oli Ponnen joukkueen paras, 32.

Viidennelle osuudelle Ponsi asetti Tiomilan ensikertalaisen Tommin. Alun pienen haparoinnin jälkeen Tommi pääsi hyvään vauhtiin ja nostikin sijoituksen juuri tavoitteeseen eli 70:een. Osuussijoitus Tommilla oli hienosti 80. Näin ollen viesti alkoi näyttää hyvältä vaikean alun jälkeen. Kuudennella osuudella Jarin ongelmaksi nousi kuitenkin ennenkin vaivannut polvi. Viimeisillä kilometreilla polvi esti parhaan vauhdin ja sijoitus vaihdossa heikkeni hiukan ollen 73. Osuussijoitus oli kuitenkin kohtalainen, 91.

Antti oli epäonnistunut kahdessa edellisessä Tiomila-juoksussaan enemmän tai vähemmän, mutta tänä vuonna meno oli toista. Letkoja ei metsässä näkynyt, mutta tasaisen tappava oma vauhti nosti Ponnen jo sijalle 67. Ihan virheittä ei Anttikaan selvinnyt, sillä yksi kahden minuutin virhe matkalle mahtui. Osuussijoitus Antilla oli 63. Laiva oli siis jälleen kääntynyt oikeaan suuntaan.

Kahdeksannella osuudella Tanelilla ei kuitenkaan ollut paras päivänsä. Taneli oli viikolla kärsinyt hiukan samoista polviongelmista kuin Jarikin ja harjoittelu oli jäänyt vähemmälle. Kun lisäksi virheitäkin tuli, sijoitus putosi sijalle 76. Taneli osuussijoitus oli 141. Kaitsulle epävarmuutta toivat kengät. Rakot kantapäissä pakottivat Kaitsun lähtemään matkaan lenkkareilla. Kun vielä lähdössä oli ongelmia kartan saamisen kanssa (joku oli vienyt Ponnen kartan ja jouduttiin hakemaan varakartta), niin lähtökohdat osuudelle eivät olleet parhaat mahdolliset. Kai piti kuitenkin Ponnen asemat lähes samana vaihtosijoituksen ollessa 78. Osuussijoitus oli Tanelin tapaan 141.

Juho-Matilla ankkurina oli siis työtä hilata sijoitusta eteenpäin. Osuuskin oli toisaalta pitkä, joten mahdollisuuksia oli. Emppu ei kuitenkaan löytänyt tällä kertaa suunnistukseen parasta tarkkuutta eikä juoksukaan ollut Empun omien sanojensa mukaan "herkkää", joten sijoitus putosi hieman ollen siis maalissa lopullinen 83. Osuussijoitus oli 135.

Minimitavoitteeseen siis päästiin, eli viime vuoden sijoitusta parannettiin. Suoritus sen sijaan huononi, eli potentiaalia olisi tänä vuonna ollut parempaankin. Nyt joukkueesta onnistui hyvin tai vähintään kohtalaisen hyvin puolet jäsenistä. 10 miehen viestissä ei voi olettaakaan, että kaikki onnistuisivat, mutta fakta on se, että puolen joukkueen onnistuminen ei riitä hyville sijoille. Tämän tosiasian valossa sijoitus oli hyvä suoritukseen nähden. Pienoinen pettymys saikin joukkueen jäsenten katseet jo kohti Jukolaa, missä tavoitteena on rohkeasti olla 50 parhaan joukossa. Sitä tavoitetta kohti joukkue reenailee ja kilpailee tulevat 1.5 kuukautta.

Tiomilan tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-05-01


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta