Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

OLLI-MARKUS PM- KISOJEN PARAS SUOMALAISJUNIORI Luotu: 2007-05-08 23:56:59 (NT), Päivitetty: 2007-05-09 16:48:19 (NT)

Keskimatkan 4. ja sprintin 6.tilat olivat Ollin parhaat sijoitukset Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Bornholmin saarella Tanskassa.

Suomen ja Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen avasi kansainvälisen kesäsuunnistuksen arvokisavuotensa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskassa Bornholmin saarella.

Tuloksellisesti parhaiten sujui Paradispakkernen maastossa käyty keskimatkan kilpailu. Siinä tavoitteeksi asetettu yhden mitalin metsästys oli kisasarjassa kaikkein lähimpänä. Mestaruus jäi 30 sekunnin ja pronssi 10 sekunnin päähän. Kaikki edelle ehtineet ovatkin junioreissa maailman ehdotonta huippua.

Voittaja on sprintin maailmanmestari, Ruotsin Mikael Kristensson, pronssimitalisti Tanskan Sören Bobach keskimatkan maailmanmestari ja hopealle yltänyt Ollin ikätoveri, Jerker Lysell yksi Ruotsin lupaavimmista junioreista. Hienosta sijoituksesta huolimatta Olli ei ollut lainkaan tyytyväinen omaan suoritukseensa. ” Juoksu ei ollut herkimmillään ja alussa suunnistukseen ei löytynyt sujuvuutta ollenkaan ja 13. rastia pummasin vielä lähes minuutin, onneksi loppu sujui tosi hyvin.” Olipa yllättävää, että tällaisella suorituksella kutsu podiumille diplomin hakuun kävi, on kaverienkin täytynyt sortua virheisiin”, totesi Olli.

Toisen kerran palkintoseremoniat odottivat sprinttikisan jälkeen. Kuudes tila oli parasta suomalaisvauhtia. ” Kilpailu oli todellinen rastinottokisa kahden ja puolen kilometrin matkalla oli peräti 15 rastia.” Aika tyypillinen sprinttikisa kaupunkialuetta ja metsää.” ”Parinkymmenen sekunnin virheitä tuli kolmelle rastille, ne ovat liikaa nopeatempoisessa sprinttikisassa, eikä kolme rastivälien nopeinta aikaa riittänyt nostamaan kuudetta tilaa korkeammalle,” Olli tiivisti kilpailun kulun.

Sprintin palkintojenjako

Nuorten viesteissä Suomen poikien ykkösjoukkue (Aaro Asikainen, Oskari Liukkonen, Olli-Markus Taivainen) oli kuudes ja kakkosjoukkue (Leo Laakkonen, Antti Nurmonen, Juuso Metsälä) yhdeksäs.

Neljän päivän raskas kisaurakka päättyi pitkänmatkan kilpailuun. Suomalaispojista parhaiten sijoittui Oskari Liukkonen yhdeksänneksi, 3.58. voittajasta Ruotsin Kristenssonista. Ollin sijoitus oli kuudestoista.

Suunnistuksen asiantuntijat olivat kovasti valmiita tekemään johtopäätöksiä, että suomalaisnuoret ovat fyysisesti juoksuvauhdissa naapureitaan jäljessä.

Olli- Markus oli kovasti toista mieltä. ”Ainakin itselleni tuli virheitä, oikein kunnon pummeja tänään ja jokaisessa neljässä kilpailussa.”

Ollin suoritukset, ainakin sprintin ja keskimatkan sijoitukset olivat vuodenaikaan ja edeltävään nopeasti hyvissä olosuhteissa lisääntyneeseen leiritykseen ja kilpailuruljanssiin nähden yllättävänkin lupaavia. Hän myönsi, että tossusuunnistuskauden alku on ollut aika tiivis. Nyt on harjoittelun aika. Koko kauden päätavoite on nuorten MM- suunnistukset Australiassa.

Vähänkään lappilaista suunnistusta ymmärtävät tietävät, ettei maastossa juoksukunto eikä - tekniikka pääasiassa Lapissa harjoitelleilla voi, eikä tarvitsekaan vielä olla herkimmillään. Kesän eteneminen tekee tehtävänsä; tuhannet hiihtokilometrit, lukuisat umpihangessa poljetut suunnistustreenit, asfaltin pälvipaikoilla vedetyt ”vauhtikestävyys- ja nopeusharjoitukset" pohjana; jalostavat lopulta vääjäämättä esiin huippusuorituksessa tarvittavan juoksuherkkyyden, suunnistussujuvuuden ja keskittymiskyvyn harmonian, jolla voidaan lähestyä edes teoriassa ikuista unelmaa, täydellistä suoritusta.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-05-09


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta