Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ollin matkassa MM-kisoissa Luotu: 2007-07-09 15:40:00 (NT), Päivitetty: 2007-07-13 14:34:11 (NT)

Tässä uutisessa seuraamme Olli-Markuksen suorituksia suunnistuksen nuorten MM-kilpailuissa Australiassa.

MM-seurattava
MM-seurattava

8.7. Sprintti

MM-kilpailut alkoivat sprintillä, missä suomalaisten meno oli vaisua, näin myös Ollilla. Olli oli pojissa toiseksi paras suomalainen, mutta vasta sijalla 38. Liekö avauskisassa vielä ollut matkaväsymystä jaloissa...

9.7. Pitkä matka

Pitkän matkan piti sopia Ollille sprinttiä paremmin, mutta jo ykkösrastilla katosivat toiveet mitalivauhdista. Maailman parhaiden joukossa yli neljän minuutin virhettä ei pysty juoksemaan enää kiinni ja toisaalta ykkösrastin iso virhe latistaa yleensä suorituksesta myös sen viimeisen puristuksen ja tsempin. Näin lienee käynyt myös Ollille. Ykkösrastin virheen jälkeen Ollin vauhti parani ja sijoitus parani vähitellen loppua kohden. Lopputuloksissa Olli oli 31. ollen suomalaisista kolmanneksi paras.

Tyttöjen puolella suomalaisten ilmeet olivat iloisemmat Angelniemen Heini Saarimäen tuotua pronssia. Muuten suorituksissa koko joukkueen osalta ei ole vielä ollut hurraamista; yhtään sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon ei ole vielä nähty Saarimäen mitalin lisäksi.

Kisat ovat nyt puolivälissä: välipäivän jälkeen ohjelmassa on vielä Ollin päämatka eli keskimatka ja kisat päättävä viesti. Viime vuoden kilpailuista Ollin tuliaisina oli viides sija juuri keskimatkalta, joten nyt jäämme innolla odottamaan, pystyykö Olli karistamaan mielestään alkukisojen pettymykset ja venymään jälleen huippusuoritukseen keskimatkalla. Nettitoimitus toivottaa onnea päämatkalle!

11.7. Keskimatkan karsinta

Olli aloitti keskimatkan karsinnan vauhdilla ja varmasti. Rastilla 8 Olli johti karsintaeräänsä selvästi jo noin minuutilla. Vauhti oli siis löytynyt sprintin ja pitkän matkan haparoinnin jälkeen. Tämän jälkeen rastilla 9 tuli kuitenkin reilusti yli minuutin virhe ja rastilla 13 tuli lähes kahden minuutin koukku. Nämä virheet pudottivat Ollin kärjen vauhdista, mutta finaalipaikka tuli kuitenkin varmasti. Ollin loppusijoitus erässään oli 12. noin 2,5 minuuttia kärjelle jääneenä. Finaaliin pääsi erän 20 parasta.

Keskimatkan finaali suunnistetaan huomenna. Karsinta osoitti, että Ollin vauhti riittää mitaleille, mutta kovassa seurassa ei olisi varaa yhteenkään virheeseen. Olli on ennenkin näyttänyt erinomaisia keskittymisen lahjoja tärkeissä paikoissa, joten uskotaan, että nytkin kisojen paras ja ennen kaikkea virheetön suoritus osuisi huomiselle. Sitä kohti siis...

12.7. Keskimatkan finaali

Valitettavasti keskimatka starttasi Ollin kohdalta murheellisesti. Radan alkupuolella tuli virhettä runsaasti ja ensimmäisessä väliajassa Olli oli jäänyt kärjelle jo 3.46. Sen jälkeen vauhti löytyi ja toisessa väliajassa Olli oli kärkeä jäljessä 3.48, eli Olli juoksi radan keskiosan suunnilleen kärjen vauhtia. Keskimatkalla kuitenkin alun virheitä ei millään pysty juoksemaan kiinni, joten mahdollisuudet olivat menneet jo alun virheisiin. Radan loppuosalla virheitä tuli vielä lisää ja Ollin loppusijoitus oli 36., 5.29 kärjelle jääneenä.

Henkilökohtaiset matkat ovat nyt MM-kisoissa ohitse. Parhaaksi sijoitukseksi Ollin osalta jäi pitkän matkan 31. sija, mikä on suuri pettymys viime vuonna viidenneksi keskimatkalla juosseelle Ollille. Koko Suomen poikien joukkue oli henkilkökohtaisilla matkoilla vaisu, sillä paras sijoitus oli Oskari Liukkosen 17. sija sprintissä. Tytöissä Saila Kinni toi tänään keskimatkalta Suomelle kisojen toisen pronssin.

Huomenna juostaan kisat päättävä viesti. Siinä Suomen pojilla olisi vielä yksi mahdollisuus näyttää osaamistaan ja todistaa, ettei henkilökohtaisten matkojen epäonnistuminen ole koko totuus. Onnea matkaan!

13.7. Viesti

Suomen pojat starttasivat viestiin joukkueella Aaro Asikainen, Olli-Markus Taivainen ja Oskari Liukkonen. Aaron suoritus ei kuitenkaan ollut kovin onnistunut ja hän tuli vaihtoon vasta sijalla 26 yli viisi minuuttia kärjen takana. Näin ollen mitalimahdollisuudet olivat käytännössä menneet. Olli nosti Suomen toisella osuudella sijalle 18. Virheetön ei Ollinkaan suoritus ollut, sillä ero kärkeen kasvoi kahdeksaan minuuttiin. Oskari juoksi ankkurina hyvin ja tuli maaliin kahdeksantena. Virallisista tuloksista poistetaan kakkosjoukkueet ja näin ollen Suomen lopullinen sijoitus oli 6. Näin pojat hiukan paikkasivat epäonnistuneita kisojaan plaketilla.

Tytötkään eivät ihan mitaleille yltäneet (sijoitus 4.), joten Suomen kokonaissaldoksi kisoista jäi tyttöjen tuomat kaksi pronssimitalia ja plaketit molemmista viesteistä. Ollin osalta kisat olivat suuri pettymys, koska mitalia lähdettiin hakemaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että Olli pääsee ikänsä puolesta nuorten MM-kilpailuihin vielä kaksi vuotta, joten uusia mahdollisuuksia tulee. Ei siis muuta kun kohti uusia haasteita!

MM-kilpailujen kotisivut

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-07-13


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pohjolan Osuuspankki Pellon kunta Pekan GPS-seuranta