Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Tanelille pitkän matkan SM-kultaa Luotu: 2007-09-11 08:19:30 (NT)

Taneli Pantsar venyi pienoiseen yllätykseen suunnistuksen pitkän matkan SM-kisoissa voittamalla H17-sarjan Suomen mestaruuden. Toki Tanelin tiedettiin olevan hyvässä kunnossa ja taistelevan mitaleista, mutta mestaruus oli silti pieni yllätys. Olli-Markus Taivainen juoksi H18-sarjassa sijalle viisi.

Pitkät matkat juostiin Ristiinassa perinteisissä pitkän matkan maastoissa. Ratkaisut tehdään siis pääsääntöisesti rastiväleillä eikä niinkään rastinotossa. Myös 1:15000 mittakaava asettaa omat haasteensa.

Lauantaina juostiin karsinnat, joiden perusteella määräytyi finaalin lähtöjärjestys. Karsinnassa ponsilaisista vakuuttavimmin juoksi Olli-Markus, joka voitti karsintaeränsä sarjassa H18. Tanelikin onnistui mainiosti ollen seitsemäs sarjassa H17. Myös Juho-Matti ja Tommi saavuttivat finaalipaikan sarjassa H20. Jo illalla saatiin kuitenkin pientä takapakkia, kun Juho-Matin flunssa paheni niin, ettei sunnuntaina voinut startata finaaliin ollenkaan.

Finaalissa odotukset olivat kovat etenkin Ollin ja Tanelin suhteen. Tommin valmistautuminen armeijan 9 päivän metsäleirillä ei ollut paras mahdollinen, joten Tommin iskukyky oli arvoitus. Ollin H18-sarja juostiin ensin. Alussa noin 20 minuutin kohdalla Olli johti kilpailua, mutta sitten alkoivat vaikeudet virheiden myötä. Lopulta Ollin sijoitus 8,2 km:n radalla oli viides. Kärkeen tuli jääntiä 5.04 ja mitaliin 1.18. Myös Tommille tuli runsaasti virheitä H20-sarjassa loppusijoituksen ollessa 49.

Näin ollen Ponnen mitalitoiveet olivat Tanelin varassa. Hyvin Taneli toiveisiin vastasikin. Väliajoissa Taneli oli kolmantena, mutta nousi loppukilometreillä upeasti voittoon asti. Taneli käytti 7,3 km:n rataan aikaa 53.26. Toiseksi tullut Angelniemen Mikko Siren hävisi Tanelille 36 sekuntia, joten kisa oli melko tiukka. Mestaruus oli Tanelin ensimmäinen SM-mitali suunnistuksesta, hiihtosuunnistuksesta niitä on tullutkin useampia.


Taneli SM-pitkällä

Suomen mestari

Tällä kaudella suunnistajat kamppailevat Suomen mestaruuksista vielä yöllä, keskimatkalla ja viestissä.

Pitkän matkan tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-09-11


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta