Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponnelle kaksi SM-kultaa viikonlopulta Luotu: 2007-09-23 21:06:57 (NT), Päivitetty: 2007-09-24 08:40:00 (NT)

Ponnen SM-viikonloppu Taipalsaarella ja Lahdessa sujui erinomaisesti. Lauantain keskimatkalla Olli-Markus Taivainen otti kauden ensimmäisen Suomen mestaruutensa kesäsuunnistuksessa. Sunnuntaina Tommi Uusimäki, Juho-Matti Taivainen ja Olli-Markus Taivainen räjäyttivät potin voittamalla ylivoimaisesti H20-sarjan viestin Suomen mestaruuden.

Lauantaina kilpailtiin keskimatkojen Suomen mestaruuksista Taipalsaarella. Aamun karsinta ei mennyt ponsilaisilla kokonaisuudessaan nappiin, sillä A-finaaliin selvisivät vain Olli-Markus Taivainen ja Juho-Matti Taivainen. Muilla A-finaalipaikka meni virheisiin tai se hävittiin "tossulla".

Finaalissa voidaan sanoa, että Olli-Markus "otti omansa". Suomen mestaruus tuli melko ylivoimaisesti yli minuutin erolla. Näin Olli-Markus paikkasi tämän kesäkauden pieniä epäonnistumisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Henkilökohtainen SM-kulta tuli kotiin vietäväksi tältäkin kaudelta.

Olli-Markus

SM-kultaa vihdoinkin tältäkin kaudelta

Juho-Matti empi finaaliin lähtöä pitkään, koska sairastelut armeijassa ovat verottaneet kuntoa, eikä "Emppu" vieläkään ihan täydessä terässä ollut. Finaaliin Emppu kuitenkin starttasi, mutta kun alussa tuli virheitä, alkoi Emppu säästellä viestiin ja tuli lopun rauhallisesti. Sijoitus oli lopulta 36.

Sunnuntaina kilpailtiin SM-viestit Lahdessa. H20-sarjassa Ponsi tavoitteli mitalia. Joukkueen kolmatta lenkkiä Olli-Markuksen ja Juho-Matin seuraksi mietittiin lauantaina pitkään ja lopulta Tommi Uusimäki ja Jukka Ekonoja päättivät keskenään, että Tommi juoksee viestin avausosuuden ja Jukka on joukkueen varamies. Alunperin joukkueeseen oli tyrkyllä myös Taneli Pantsar, mutta "Tanka" joutui jättämään viikonlopun kisat väliin sairastumisen vuoksi.

Erinomaisesti Tommi Jukan luottamuksen osoitukseen vastasikin avausosuudella. Tommi kirmasi vaihtoon toisena vain puoli minuuttia kärjen perässä. Virheitä ei ollut tullut paljoa, eli homma oli ollut "gripissä" koko matkan. Emppu pääsi siis loistavista asemista kakkososuudelle ja nostikin Ponnen kärkeen. Emppu sanoi tehneensä virheitäkin, mutta juoksukulku oli ollut sen verran hyvä, etteivät muut päässeet silti yllättämään.

Olli-Markus pääsi siis ankkuriosuudelle kärjessä pahimpien uhkaajien väijyessä noin kahden minuutin päässä takana. Olli ei antanut takaa tulijoille mitään mahdollisuuksia, vaan juoksi viestin nopeimman osuusajan. Lopulta Ponnen voittomarginaali kakkoseen oli peräti seitsemän minuuttia! Näin ollen Ponsi saavutti kaikkien aikojen ensimmäisen kesäsuunnistuksen viestisuunnistuksen Suomen mestaruuden. Aiemmin oli tullut parhaimmillaan hopeaa.

Kultapojat

Kultapojat poseeraa (kuva: Saarivaara)

Myös miehet juoksivat kohtalaisesti. Tavoitteena olleesta 30 joukkoon sijoittumisesta ei jääty paljoa loppusijoituksen ollessa 36. Joukkueessa juoksivat Pekka Varis, Jari Sipilä, Antti Ekonoja ja Teemu Sipilä.

SM-keskimatkan tulokset

SM-viestin tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-09-24


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta