Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Jani Harjusta eteläisen Tornionlaakson yökunkku Luotu: 2007-10-08 14:16:55 (O-M), Päivitetty: 2007-10-08 14:20:52 (O-M)

Kansainvälinen, neljäosakilpailuinen yökilpailusarja Östra nattserien päättyi ponsilaisjuhliin, kun taitokettuna tunnettu Jani Harju käänsi tiukan kamppailun kokonaispisteistä edukseen.

Perämeren pohjukan yösuunnistusherruudesta käytävä taistelu on kovaa ja lång-sarjassa menestyäkseen Jani tekikin kaiken voitavan alppiteltassa majailua lukuunottamatta, "sillä Norrbottenin Suunnistajien säännöstö sen kieltää." Talven ja kesän mittaan kerääntyneiden harjoitustuntien lisäksi lukuisat visiitit Ruotsissa valmistivat niin henkisesti kuin fyysisesti tuleviin koitoksiin.

Kevään aurinkoisilla hangilla tummat aurinkolasit adaptoivat pupillit syksyn pimeyteen eikä väheksyä sovi aikaeroon ja jetlagiin sopeutumiseen varatun ajan merkitystä menestymisessä. Yösuunnistusrutiinin vahvistaminen ennen yösarjan alkua lienee silti tärkein valmistautumismetodi. Jukolassa Jani aiheesta tuskailikin, kun kuudes osuus ei ollutkaan odotuksista huolimatta pimeä, ja tärkeä yöharjoitus paineen alla jäi tekemättä.

Jani aloitti sopeutumisen aikaeroon hyvissä ajoin..

Pistejaosta muodostui harvinaisen tasaväkinen kamppailu, kun ennen viimeistä osakilpailua kärkikolmikko oli kahden pisteen sisällä toisistaan. Finaaliosakilpailun suorituksellaan kakkossijalla majaillut Jani käänsi yösarjan voitokseen nousten tasapisteisiin Arto "Oikonen" Vilppolan kanssa, omistaen kuitenkin Artoa paremmat pisteet neljännestä osakilpailusta.

Mikä Jania sitten yösuunnistuksessa kiehtoo?
-Yösuunnistus on joka hetki sellaista itsensä voittamista. Ai et usko..? Sinun olisi pitänyt olla etsimässä rasteja Isovaaran sumussa. Ehkä ymmärtäisit, mitä tarkoitan...

...Luultavasti Jani tarkoittaa satametrisiä nousuja tai kolmesta viiteen metriin vaihdellutta näkyvyttä.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-10-08


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta