Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Hiihtolajien huiput juhlivat Pellon Hovissa Luotu: 2007-11-13 15:59:31 (NT)

Pellolaiset maailmalla menestyneet hiihtolajien taitajat juhlivat lauantai-iltana Pellon Hovissa.

Juhlan aiheena oli piakkoin (20.11.) 70 vuotta täyttävä Eero Mäntyranta.

Samassa yhteydessä LC Pellon järjestämässä tilaisuudessa jaettiin Eero Mäntyrannan -patsashankkeen tiimoilta syntyneestä Eero Mäntyrannan rahastosta stipendejä kansainvälisellä tasolla menestyneille nuorille urheilijoille.

Iltatilaisuuden tuotoilla puolestaan kerättiin varoja SIGHT FIRST- kampanjaan. (Kampanja on Lions-järjestön toinen maailmanlaajuinen keräys näönsuojelun hyväksi.)

Hiihtosuunnistajista/suunnistajista kannustusstipendin saivat pellolaisista henkilökohtaisesti parhaiten kansainvälisissä arvokisoissa menestyneet Olli-Markus Taivainen, Juho-Matti Taivainen ja Taneli Pantsar.


Taneli, Juho-Matti ja Olli-Markus
Kuvan suksenkuljettajilla on takanaan kahdeksat hiihtosuunnistuksen arvokisat, joista yhteensä yhdeksän mitalia.

Itse Maestro, Mr. Seefeld, ”kolmenkympin velho”, Sirkkakosken Sisun ja Pellon Ponnen kasvatti Kulta- Eero Mäntyranta jakoi paitsi stipendit myös paljon, kannustavia, rohkaisevia kokemuksen sanoja. Eeron, kokeneen esiintyjän selkeäsanainen onnittelupuhe ja edelleen voimakas kädenpuristus kertoi nuorille stipendin saajille että tuo oman aikansa legenda, suuri sankari, Eero on veistetty harvinaisen vahvasta puusta. Nuo onnittelijan kädet ovat kokeneet ankaran työnteon ja äärettömän kovan harjoittelun rasitukset mutta myös nöyrästi, lempeästi ja lämmöllä vastaanottaneet monien maailman merkkihenkilöiden onnittelut. Nyt Eeron mieluisana tehtävänä oli puolestaan onnitella nykyisiä Kairoilta kisaladuille tähtääviä urheilijoita.

Kun vielä tilaisuuden juontajana toimi 80- luvulla menetyksellisesti ampumahiihdon arvokisoja kiertänyt monikertainen MM- mitalisti ja olympiakävijä Toivo Mäkikyrö, voidaan todella todeta, että kolmen eri aikakauden kansainvälisesti menestyneet pellolaiset suksitaiteilijat kohtasivat.

Yhteisenä nimittäjänä Eerolla, Toivolla, Olli-Markuksella, Juho-Matilla ja Tanelilla ei ole ainoastaan menestysvälineensä sivakat. Jokaisella on ollut onni viedä pellolaista erityisosaamista maailmalle ja nähdä oman kansainvälisen arvokisan jälkeen siniristilipun nousevan salkoon onnistuneen suorituksen merkiksi.

Eeron esimerkkiä noudattaen muutkin ovat eteenpäin pyrkineet, monista vastustuksista huolimatta; aikanaan Topi, nyt pojat: Olli-Markus, Juho-Matti ja Taneli. Jokainen heistä tietää tarkoin, mitä on kova harjoittelu, kuinka pakkanen puree, pyry pyörii ja viima vinkuu. Harjoittelun on oltava kurinalaista, ei silloin voi vilkaista ikkunasta, millainen sää on. Ei muuten pääse huippukuntoon.

Jokainen heistä tuntee tuhansien ja tuhansien autossa istuttujen ajokilometrien rasitusten vaikutukset huippuunsa viritetylle keholle, jossa kilpailuun valmistavat ja kilpailuista palauttavat herkistävät päivät ovat lappilaisen ”lepopäiviä”.

Jokainen heistä on ollut uskollinen kotiseudulleen ja kotiseuralleen varmasti monista huikeista tarjouksista ja houkutuksista huolimatta.

Yhteistä jokaiselle on ollut ja on rakkaus luontoon ja rakkaus harjoitteluun. Siinä ei aina ole tunteja tai kilometrejä laskettu. Niitä on paljon, paljon. Kuinka paljon, sen vain Kaira tietää.

Olli-Markus, Juho-Matti ja Taneli jatkavat määrätietoista Peltosten laulattamista, suksien suihkintaa pellolaisissa vaaroissa jatkossakin.  Kaira on suuri mahdollisuus. Kaira kaipaa Eeron, Toivon, Olli-Markuksen, Juho-Matin ja Tanelin kaltaisia.

Olli-Markus, Juho-Matti ja Taneli kiittävät Raakel ja Eero Mäntyrantaa ja LC Pelloa saamistaan huomionosoituksista ja toivottavat tukijoukkoineen Eerolle lämpimät onnittelut 70-vuotismerkkipäivän johdosta.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-11-13


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta