Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Hiihtosuunnistajat avasivat kautensa Saariselällä Luotu: 2007-12-02 15:41:44 (), Päivitetty: 2007-12-02 15:45:02 (TommiU)

Suomen hiihtosuunnistuskausi avattiin Saariselän Laanilassa varsin lumisissa maisemissa. Ensilumen kilpailut keräsivät lauantain pitkälle matkalle ja sunnuntain keskimatkalle liki 300 suunnistajaa. Ponnen hiihtosuunnistajat avasivat myös kautensa hyvissä merkeissä.

Kauden avanneelta pitkän matkan kilpailulta oli ponsilaisten suhteen kovat odotukset, olihan syyskauden harjoittelu onnistunut kaikilla lähes odotetulla tavalla. Parhaasta ponsilaissuorituksesta vastasi kesu-kautensa onnistuneesti päättänyt Taneli Pantsar, joka oli H20-sarjan toinen, vain parikymmentä sekuntia Valkeakosken Hakan Leo Laakkosta hitaampana. Samassa sarjassa Ponnen uusin tulokas, ylitorniolainen Tommi Uusimäki oli kolmas jääden Leolle ja Tanelille hieman yli pari minuuttia. Vaikka Taneli ja Tommi valittelivatkin menon olleen vielä hieman takkuista, on kausi saatu joka tapauksessa hyvin käyntiin.

Pääsarjoilla Ensilumen hiihtosuunnistukset olivat lisäksi katsastuskilpailut hiihtosuunnistuksen maailmancupiin Ruotsin Idreen. Yhteislähdöllä käydyssä pitkän matkan kilpailussa pari viime vuotta Suomen ja maailman kovimpaan kärkeen kuulunut Staffan tunis jätti muut kilpakumppanit yli kolmen minuutin päähän ja korjasi selvän voiton. B-maajoukkueeseen kuuluva Ponnen Juho-Matti Taivainen oli miesten rankassa 27,1km kisassa yhdeksäs.Juho-Matin nuorempi veli Olli-Markus oli myös tavoittelemassa paikkaa Suomen mc-joukkueeseen. "Ykkösellä johdin, sen jälkeen ei vain tultu. Huomenna sitten kulkee!" totesi 20. kisassa ollut OMa.

Muista ponsilaisista Rovaniemellä opiskeleva ja harjoitteleva Eelipekka Matti oli 18-vuotiaiden nuorten miesten kilpailussa yhdeksäs, pikkuveljensä Aapomikko Matti sen sijaan oli hienosti H14-sarjassa toinen. Eikä huonommaksi jäänyt myöskään Jan-Peter Niva, joka oli H50-sarjassa kolmas.

Lauantai-iltana nuoret hiiihtosuunnistajat kokoontuivat Riekonlinnaan Lapin Suunnistuksen jokavuotiseen suunnistusparlamenttiin. Olli-Markus Taivainen valittiin Vuoden miessuunnistajaksi ja Taneli Vuoden poikasuunnistajaksi Lapissa. Lisäksi kuunneltiin uusia suunnitelmia Lapin Aluevalmennuksen kehittämiseksi ja kukitettiin kaikki vuoden sm-mitalistit. Vuoden tehoseurana palkittiin Lapin Sudet, ja ensimmäistä kertaa jaetun "Vuoden lappilainen toimija" -palkinnon sai OH:n Antero Karvinen.

Olli-Markus oli tiesi todellakin mistä lauataina puhui, sillä nuoren miehen vauhti oli suunnuntain keskimatkalla ihan kansainvälistä huipputasoa. OMa sijoittui 8,5km matkalla toiseksi, vain yhdeksän sekuntia OH:n Matti Keskinarkausta hitaampana. Juho-Matti oli kisassa 16. häviten voittajalle runsaat kolme minuuttia.

Jo lauantaina hyvin hiihtänyt, ikäistään vanhemmassa sarjassa hiihtänyt Taneli Pantsar oli sunnuntain suoritukseensa tyytyväinen, sillä taakse jäivät kaikki muut matkaan lähteneet. Taneli voitti sarjan 26 sekunnilla, toinen oli kesälläkin kovana kilpakumppanina tunnettu Leo Laakkonen. Tommi sijoittui heti kovan kilpakaksikon taakse ollen lauantain tapaan kolmas.

Eelipekka jatkoi tasaisia otteitaan ollen H18-sarjan 11. , Aapomikko oli neljätoistavuotiaden kolmanneksi nopein, ja Jan-Peter Niva H50-sarjassa viides.

Tommi ja Taneli jatkavat leireilyä Saariselällä vielä viikon, muut ponsilaiset jatkavat keskittymistään kohti seuraavia kilpailuja.

Kisasivut
Kisojen tulokset
Reittihärveli


Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2007-12-02


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta